Bio för hela slanten

Jag har precis kommit hem från ett biomaraton!
Först såg vi Wanted med Angelina Jolie. En helt suverän film enligt mig då den hade bra handling och bra skådespelare.
Andra filmen vi smög oss in lite busigt på var Narnia-Prins Caspian. Den var helt ok, men jag gillar den första filmen bättre. Visst, denna hade mer action än den första, men handlingen kändes väldigt seg ibland. Ett stort plus till en mycket het prins Caspian!

Nu säger jag god natt för imorn är det dags för lite shopping!

Har ni varit på någon bra bio det senaste?

PoK

Årets sommarplåga

Bag in da box har nått England...

Den är så dålig att jag var tvungen att spela den för M som delade min åsikt.

På tal om inget så fick jag pumpat upp min volleyboll idag! Ska nog gå ut på bakgården och bolla lite med mig själv...

Vi låter som ekolod

Eller ja... försöker iallafall! M är impad av mitt delfinljud, men det kanske är något man är född med om man kommer från kusten...

Idén till ett ex-arbete har växt fram och vi har skickat iväg ett mail till vår handledare.

Mycket mer blir inte producerat idag och just nu kollar vi på Madagaskar, en helt genialisk film. Den passar till allt såväl som myskvällar som förfester. ;)


Vilken underbar helg...

Sitter just nu i min säng på Hester Road och längtar redan tillbaka till helgen som varit. I fredags eftermiddag åkte tre förväntansfulla svenskar upp till London för att fira midsommar. Jag, M och S lämnade kontoret vid tolv och åkte till Botley där vi tog tåget in till Portsmouth för att sedan ta bussen upp till London.



När vi kommit till London var vårt första uppdrag att skaffa en luftmadrass till L. Det tog inte så lång tid innan vi hade en i vårt behåll. Sedan gick vi och handlade lite bröd och dricka för kvällen. Vi hamnade hos en trevlig indier (???) som var impad av att vi var från Sverige. Det blev den biligaste drickan för oss fattiga studenter och det märkte vi av dagen efter... Innan vi åkte vidare till L hanns det med ett mål mat på Macedoncen. Även här fick plånboken välja meny, och det blev en Happy Meal! Nostalgi på hög nivå!



Vid niotiden efter några felåkningar och felgångningar var vi framme hos L i Queens Park. Där möttes vi av hans rumskamrater och genast bombarderade vi hans rum med våra grejer. Vi svidade sedan om lite snabbt och gick på den billiga drickan utspädd med lite juice. Tjenare aceton!!! Vid tiotiden kom L hem från sin affärsresa. Kille som han är bytta han om lika fort som en annan borstar tänderna. Han anslöt sig till oss vid köksbordet och rapporterade om sina första veckor på det nya jobbet i London. Han verkar trivas gott! Vi hamnade på ett ställe som hette Paradise och det var riktigt bra. De hade en älg, men ingen svensk musik...
- Har ni någon svensk musik?
- Nej tyvärr...
- Har ni Mando Diao då?
Detta är ett tecken på att jag fått lite mycket dricka i kroppen...



I lördags vaknade vi upp alla tre vid niotiden med huvudvärk... Vid tio ringde vi och väckte S som spenderat natten i Kings Cross. Han pallade sig till Queens Park på två timmar och sedan begav vi oss alla till Hyde Park för att fira lite hederlig midsommar med dans kring stången.



På kvällen var det dags för utgång igen, men den innehöll inte alls lika mycket sprit som den föregående. Denna kväll var det jag och killarna som gjorde stan då M åkte tillbaka till Portsmouth med sin familj. Vi hann även med några parti uno innan vi begav oss ut i nattlivet. Denna kväll var det The Regent som fick äran att få mitt besök och även de hade en älg.



Igår besökte jag och L IKEA! Det blev en del grejer han inhandlade och jag var med som stilråd/bärhjälp. Lunch blev det också i form av svenska köttbullar, potatis och lingonsylt! Tänk att det smakar lika bra som hemma.




Hur har er midsommar varit?

PoK


Midsommarafton London style!

Ja då var det dags för den årliga traditionen kallad midsommarafton. Jag och M har varit helt lyriska de senaste dagarna och har fått förklara för ett antal förvirrade icke-svenskar vad midsommar egentligen innebär. ”It is the one day of the year when the sun is up as much as it is down” är min bästa förklaring hittills.

Efter att ha tjötat om hur alla är lediga på midsommar och att vi inte kommer få ett enda samtal eller mail fick vi tillslut halva dagen ledigt. Det var två nöjda flickor som sent igår bokade biljetter till storstaden i norr.

I eftermiddag vid tvåtiden åker och jag upp till L i London! Det kommer bli en massa firande ikväll och imorn är det jag,L och S som fortsätter firandet i Hyde Park med midsommarstång, dans och förhoppningsvis färskpotatis och SILL!!!

 

Glad Midsommar everyhopa!


Vi var ju så laddade...



Heja Sverige, Gul o Blå





Alla svenskar på kontoret hela som halva hade målat naglarna på ett eller annat sätt

Sverige - Ryssland

...

Uppdatering

Hej på er!

Sitter nu på mitt rum i Hester och lyssnar på lite efterlängtad Lars Winnerbäck. Med ny sladd till datorn är det nu möjligt att lyssna på denna underbara människa igen!
Hoppas ni inte saknat mig allt för mycket det senaste! Skäms lite över att jag inte lagt upp några bilder på en hel månad, men det blir det ändring på nu!

Tänkte börja med lite bilder från Portsmouth så ni får se hur jag egentligen bor. De kanske inte är världens bästa, men de duger i strid.




Sedan följer lite bilder från nationaldagsfirandet samt Ls farvälmiddag. Kvällen var fylld med god mat och god dricka. Det blev även en massa intressanta diskussioner under kvällen om fotboll, otrohet och Frankrikes landskap. Denna kväll åkte kameran upp flera gånger, men jag lägger bara upp de bästa från kvällen som gick.



Dagen efter denna lyckade kväll begav M och jag oss till bion. Egentligen skulle vi se på fotboll (alla har blivit fotbollsfrälsta sen EM startade), men vi hittade ingen pub så vi traskade vidare för att se Prom Night. Den var la sådär, men helt klart värd att se. Innan bion satte vi oss i hamnen och avnjöt varsin glass. Solero är sjukt underskattad egentligen. Helt klart min nya favorit!



Söndagen efter bion spenderades på stranden. Det var inte riktigt lika bra väder som vi hade första helgen, men färg fick jag allt ändå!



Onsdagen efter den härliga beachdagen påbörjade jag min resa hem mot Svea. Jag spenderade en mini weekend i det avlånga landet i öster och började med att övernatta på Stansted. Inte det roligaste alternativet, men som fattig student kan man stå ut med det mesta. Iskall och dödstrött steg jag på planet som lämnade England vid sjusnåret. Vid tiotiden landade jag i Sverige och möttes av en glad mor på Säve. När vi kommit hem till kusten gick jag ner för att möta H & A som skulle med ut till Smögen och ta en fika. Det blev Skäret som fick några slantar av mig.
På torsdagskvällen stod det en kräftbuffé framdukad hemma i uterummet i Kungshamn. Mamma och pappa vet allt vad deras minsta tös vill ha när hon kommer på besök!  
Fredagen spenderades bland annat med min kära syster och hennes döttrar. Det blev lek och lunch och senare fika på Prästgården. På kvällen var det dags att grilla med mina flickor H, A & J. Jag åt en väldans god köttbit, potatissallad och vitlöksklyftor. Tur att jag skulle sova ensam den kvällen... Efter maten såg vi på världens kanske största besvikelse till film. Juno. Jag har hört så mycket gott om den och att den ska vara så bra, men ack nej inget för mig. 



lördagen var det dags för ett besök på Smögen igen. Denna gång med H & M. Det blev en sväng på bryggan där vi först åt lunch på Wookie Dookie. Kycklingwook med bearnaisesås... Mmmmmm. Sedan gick vi en sväng i affärerna och M fick köpt sig en väldans fin pall. A, ser du att Magasinet nu inte längre existerar??? Fällde några tårar när jag såg detta... Efter Smögen var det dags att åka över bron till Kungshamn för att göra sig iordning lite inför kvällens rysare Sverige - Spanien. Tyvärr blev det en väldans besvikelse, men som tur var var det trevligt folk nere på Kanske. Bland annat min kära kusin T som jag inte sett på ett bra tag. Efter matchen sprang jag praktiskt taget hem för då var det dags att svida om inför kvällens utgång. Fort som attan bytte jag om från Sverigetröja till klänning och begav mig upp till J. Där avnjöts det lite vin innan vi begav oss ner till Spättan för att lyssna på Cindi & Fairplay. Underbart bra spelning må jag säga. Vid tolvsnåret gick vi vidare till Kanske där vi skakade våra lurviga (eller kanske kurviga?) till in på småtimmarna.



Söndagar brukar jag spendera mesta tiden i sängen, men icke denna dag. Innan jag skulle sätta mig på bussen till C i Kungälv skulle det hinnas med lunch med mor och far och även en fotbollsmatch på Smögen. Smögens B-lag mötte Grundsund och förlorade med 0-2. Kanske inte världens bästa match, men det är alltid skoj att se en match på lokal nivå mitt upp i EM. Tio över sex gick bussen till Kungälv och jag fick spendera 30 minuter vid Kungälvsmotet. Där fick jag höra på tonårsbråk om hur alla snackar skit om sina kompisar o bla bla bla... Högsta volymen på ipoden så var det problemet löst! När C hämtade mig vid busshållsplatsen blev det en massa kramar och sen var det dags att hyra film. Vi hittade ingen bra så det blev 3 Disneyfilmer istället. Lejonkungen, Alladin och Skönheten och Odjuret. Vid ett-tiden var vi alldeles för trötta och somnade på stört. 

På måndagen begav jag mig tillbaka till England och Hester Road och nu sitter jag alltså här i mitt rum igen. Nästa projekt är att måla en nagel på S. Han önskar svenska flaggan på ena nageln eftersom jag har den på alla mina naglar för tillfället. 

PoK

Den som väntar på något gott...

...väntar alltid för länge. Ikväll förhoppningsvis kommer det en massa bilder och redovisningar om mina senaste veckor! Jag kom tillbaka till Hester Road igår efter en hektisk mini weekend i mitt avlånga land med en ny sladd till datorn och även en efterlängtad telefon då min gamla bestämt sig för att kollapsa...

På återseenede ikväll!

PoK
None

Segern satt där den skulle!

Ledsen att jag inte skrivit på några dagar, men jag har fortfarande inget batteri på min computadora.

Idag har jag, M, J och S varit på en pub och kollat på Grekland-Sverige. Vilken underbar start på årets EM! H, vilka hejade du på idag?

Imorgon kväll börjar resan hem mot Sverige, och det är inte något jag ser fram emot... Jag börjar min resa halv nio på kvällen och landar i Sverige vid tio på torsdag morgon... Natten däremellan ska spenderas på hårda bänkar på Stansted. Hoppas att skaldjuren är goda när jag kommer hem, annars vette fasen om det är värt att åka! Haha ne så illa är det faktiskt inte.

Den senaste tiden har varit fylld med jobb och fest och det är en del personer som avslutat sin praktik och lämnat Hester Road för något annat. Bland annat har jag fått agera fastighetsmäklare och fixat rum åt en i London. Inte illa pinkat ska jag få be att tala om!

Nej nu väntar min halvtomma resväska på att bli fylld, men nästa vecka är jag tillbaka till England med en ny sladd och en ny telefon! Halleluja...

PoK
None

Uppdatering

Hej pa er!

Ligger i min sang med min kara grannes S dator. Da han ar fran Schweiz finns det inga svenska bokstaver, men det far ni ha overseende med... 
Anledningen till att jag inte anvander min ar att min sladd har pajjat... Men om en vecka har jag en ny da jag besoker kara svea!

Har i England rullar livet pa och imorgon ar jag ledig eftersom det ar Sveriges nationaldag. Har egentligen aldrig brytt mig sa mycket om det, men ar man svensk och bor utomlands ar det en helt annan kansla ma jag saga. Det hela blir mycket mysigare nar S som ar halvsvensk gar runt och sjunger nationalsangen och Povel Ramel latar for mig. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska fira dagen an, men en svang till stan blir det nog om inte vadret tillater ett besok pa stranden, vilket jag hoppas mer pa. Det ar iallafall billigare! 

Hur ska ni fira nationaldagen? 

PoK
None

Sverige-Ukraina japanese style

Har precis kollat på Sverige-Ukraina live på nätet med japansk kommentator... Ganska roligt den första kvarten, men sen blev det bara jobbigt...  Jag tyckte Sverige spelade väldans bra, men har man en Hammarbymålvakt får man räkna med insläppta mål... Sånt är livet!

Vatten, stan är full av vatten...

Vatten är ett väldigt bra ord för att sammanfatta min lördag! På bakgården på Hester Road startade sex uttråkade ungdomar plötsligt vattenkrig. Det började milt med vattenpistoler, för att snart gå över till kastruller och hinkar... Det dröjde inte länge förrän vi alla var genomblöta och iskalla..! Fyra klädbyten fick jag gå igenom innan vi la ner kriget.

Annars har det vart en väldigt lugn lördag. Var på The Co-op och handlade mat till min tomma kyl, fick tvättat två tvättar och såg en film senare på kvällen. Inte den bästa jag sett, men fight scenerna var värda att se! Kommer inte ens ihåg namnet på filmen, men jag får lov att återkomma med det.

Husen har lyst med allas frånvaro idag, och imorgon kommer det lysa ännu starkare. M & L är i Sverige, C åkte till Italien idag, S åkte till Spanien, C är borta i helgen, J & A är i Tyskland och D har åkt till Holland för att kolla på fotboll.

Idag kom det en ny fransman till huset, så nu är jag inte nyast längre! Jag är "Old news" som M sa. 

Gårdagen spenderade vi först på jobbet, men senare på kvällen var vi på restaurangbesök i Gunwarf. Anledningen till restaurangbesöket var avskedsmiddag för G som åker tillbaka till Frankrike på söndag. La Tasca fick äran att servera 25 hungriga själar spansk mat. Jag och R delade på en Paella de carne som smakade bra, men väldans salt må jag säga. Vi hade en väldigt flörtig servitör som gärna la ett extra öga på R.  

12 dagar kvar tills min minisemester i Sverige! Känns konstigt att åka på semester till Sverige, men jag kanske borde vänja mig?

PoK

RSS 2.0