Babsan släng dig i väggen!

Efter lite Strongbow såg det ut såhär på Hester Road i 6:ans vardagsrum...

 

The Royal Bitches of Hester are back...

M och jag har landat på Hester Road och hunnit med 2 besök på Starbucks.

  

Nu sitter vi i vardagsrummet och väntar på att folket ska komma hem från jobbet och vi är rätt nervösa faktiskt!

Promenad i solskenet

Jag och H tog oss en promenad ner över förut i det värmande solskenet. Värre var det när vi kom i skuggan! Kallt och blåsigt... Skulle tagit med mig kameran, men glömde den på bordet hemma...

Morgonupdate!

Det var längesedan jag skrev såhär tidigt i bloggen! Klockan hade jag ställt på 9 för idag är det plugg, plugg, plugg som gäller! Än så länge ligger jag i sängen... Mitt dilemma idag är om jag ska ligga kvar i sängen och skriva eller om jag ska sätta mig i köket igen. Mor och far är hemma idag så springet i köket är ett faktum. Vill ju inte bli så jättestörd när jag skriver viktiga pappet till Bengan!

Anna åkte ur Idol igår och det var verkligen inte väntat. Jag trodde Alice eller Johan skulle åka för de var verkligen kassa igår. Johan är alltid kass, men Alice brukar ändå ha lite mer glöd än hon hade igår.

Nu ska jag sätta igång och skriva om Iiiiirland!

Vad ska ni hitta på idag kära läsare?

Party in da house!

Inte för min del dock... Mor o far har ett litet pre party innan de ska vidare på personalfest. Jag har varit den snälla dotter och frivilligt ställt upp som chafför för gänget. Tur att jag gillar att köra bil!

Såhär såg det ut tidigare idag när jag satt och pluggade.
  Solnedgång i Kungshamn
 Bumbibjörnarna varvas med studier


Plugg och Bumbibjörnarna

Denna fredag spenderas i mina föräldrars kök med datorn i högsta hugg. På planeringen idag står hemtenta, hemtenta och hemtenta. Är väl snart klar med ena fråga, men det återstår då fem... Tog mig precis en liten fika bestående av en kopp kaffe och en halv avocado med creme fraiche blandat med kaviar (inte Kalles) och toppad med två räkor! Var så gott så jag nästan ska ta mig en till!



Jag har alltså tagit mig hem till kusten denna helg för att plugga, umgås med mina flickor (minus en) och bara ha det allmänt gött. Plugget går väl inte så bra, men igår kväll åkte jag till A och kollade på SATC filmen, tjötade och kelade med hennes små katter som äntligen börjar acceptera sin moster. Imorgon blir det utgång och big reunion! H kommer hem från Halmstad, E är hemma från GBG och A är också hemma! Kommer blir sjukt roligt även om det kanske inte är överdrivet skoj på Kanske alla gånger...

  

Ja hur kommer då Bumbibjörnarna in i rubriken? Jo men så atter det är så att jag, paralellt med bloggen, tittar på en massa gamla avsnitt på datorn. Nostalgi på hög nivå!  



- Johanna, du måste plugga nu!
- Okej förnuftet, jag ska...


Analys och fotboll...

Just nu sitter jag i min soffa med kurrande mage och försöker skriva det sista av min del till rapporten. Blir nog en keso-knäcke strax för att stilla min hunger!

Fotboll är det på tv också. Holland - Sverige. 0 - 0. Holland har precis haft två bra chanser och Sverige fick precis ett ypperligt frisparksläge. Oj oj oj... Ja det kunde ju blivit mål, men ack nej... Gött e det med en ex-ängel på topp! Marcus Berg spelar från start och jag hoppas han nätar, men Hollan är värdiga motståndare som vi inte alltid har det så lätt med.

Idag föll den första snön i Lidköping! Jag är inget big fan of snö och det vet mina kära klasskamrater efter dagen. Vid lunch regnade snön bort och leran trädde fram igen i stadsparken. Det var då vi såg det. Liket vid den stora eken...

HA! Skämt o sido. Inget lik hittades idag. Den chansen är nog lika stor som att hitta ett spöke i Hs lägenhet.

Nu ska jag hänga upp min tvätt och se på fotboll!
Hoppas ni får en bra kväll!

Gårdagens fika på Henrys

Jag och A tog oss en fika på Henrys Café igår. Det var ett mysigt bryt i studierna och kommer snart göras igen!

 

Gymnastiska övningar hos H

       

Zlatan är kungen!


Bulgarisk besökare!

Fräckt! Har haft besökare från Bulgarien på bloggen! Tänkte skriva "hej" på bulgariska, men det fanns tydligen 28 ord för det...

Får bli på engelska istället!

Hi to my Bulgarian reader!

Fotbollsgalan 2008

Ikväll är det årets happening på tv. Tvåa efter Eurovision såklart! Vem får guldbollen? Vem får diamantbollen? Tar Robin Söder hem priset som årets nykomling?

Såhär tror jag iallafall att det går ikväll:

Årets målvakt herr: Anderas Isaksson, PSV Eindhoven T
rots en dålig säsong i Manchester City gjorde han en godkänd insats i årets EM och har fått en kanonstart i PSV Eindhoven med CL-spel.

Årets målvakt dam: Ulla-Karin Rönnlund, Umeå IF Tyvärr är jag inte så insatt i damfotbollen, men för att vinna serien behövs det en bra målvakt!

Årets back herr: Mattias Bjärsmyr IFK Göteborg Mattias har gjort en näst intill felfri säsong i IFK Göteborg och även i U21 landslaget.

Årets back dam: Sara Larsson

Årets mittfältare herr: Sebastian Larsson, Birmingham 
Utan tvekan en av Sveriges bästa mittfältare som fått alldeles för lite tid i landslaget.

Årets mittfältare dam: Victoria Svensson, Djurgården En av Sveriges bästa spelare genom tiderna.

Årets forward herr: Zlatan Ibrahimovi´c, Inter Ända sedan matchen jag såg i Rom har Zlatan bara vuxit i mina ögon. Han är en ypperlig forward som trollar med bollen.

Årets forward dam: Marta, Umeå Ingen kan slå Marta på plan.

Årets nykomling herr: Robin Söder, IFK Göteborg Han är den nykomling som gjort störst intryck i fotbollsvärlden. Respektlös på planen.

Årets genombrott dam: Jessica Landström, Linköping Har tyvärr ingen koll på damfotbollen, men Jessicas namn är ett som inte gått mig förbi.

Årets tränare herr: Nanne Bergstrand, Kalmar FF SM-guld kräver en bra tränare!

Årets tränare dam: Andrée Jeglertz, Umeå samma motivation som ovan

Attsingens! Nu har det börjat! Johan Viland och Ulla-Karin Rönnlund vann årets målvakt! Ett rätt iallafall!

Till Hemköp jag gå!

På lördagar brukar jag ta mig en promenad bort till Hemköp för att handla. Ni ska veta att jag har ett ICA ca 20 m från min ingång, men det är allt väldans gott att ta sig en liten promenix i staden sådär i solljuset en lördag eftermiddag. Det är ett gott avbrott från studierna också som kanske inte gått som förväntat hittills, men med lite mat i magen och ny energi så kanske jag kan få klart en fråga idag iallafall? Eller var tror ni?
Idag hade jag tänkt laga fullkornsspagetthi med falukorv (surprise S!!!), lök, champinjoner, baconbitar och smaksatt creme fraiche. Det var hur längesen som helst jag åt min gamla favorit! Det är enna dags... Har en bit oxfilé i frysen också som ska ätas upp innan jag flyttar ut, men det får nog bli sista helgen i Lisch som jag äter den, om de inte har billig på Hemköp idag? Oxfilé är ju så gott... Eller hur M?

Kära läsare, solen väntar på att få stråla på mitt bleka ansikte! Off I go!

PoK

Nu kommer jag då lukta gott!

Vann en auktion på Tradera med Kate Moss parfym och en på Ebay med Lilu, parfymen jag hade i USA. Hur bra som helst! Som S.O hade sagt... Kan knappt bärga mig innan de kommer! Hoppas bara de hinner komma innan nästa vecka när jag åker hem till kusten så att jag kan njuta lite av dem innan jag åker vidare till Lisch och sen UK!

Häpp nu ska jag plugga! Komma igång med hemtentan...

Vad har ni för planer inför kvällen?

PoK

Effektiv Allan!

Sitter här i skolan ännu en fredag och jobbar på med projekt nummer 1! Någon som kommer ihåg vad det är? Nähä... Jo men så atter det är ju om min hemkommun Sotenäs som vi ska göra en turistisk utvecklingsplan för! Går la sådär, men jag är snart klar med min del av projektet! Känns bra för då kan jag koncentera mig på hemtentan som ska vara klar om ca 4 veckor... PANIK!!! Å andra sidan är det ungefär lika lång tid kvar tills jag åker till Thailand! SEMESTER SEMESTER SEMESTER!!! Ska bli så skönt att kunna lägga denna bedrövliga höst bakom mig! Tydligen tycker himlen att jag ser lite deppig ut, så nu skiner solen! Tackar! 

Nej nu ska jag fortsätta vara kreativ... Usch... Inte min starka sida!!!

PoK  

Tv och inge plugg!

Sitter här i min soffa och kollar på Kingdom of Heaven. Den går på 6:an, men geniet Johanna ser på DVD-filmen istället så slipper jag pauserna och kan hinna med en film till innan timmen blir för sen! Det är egentligen en ganska seg film so far, men den har legat i min hylla i över ett år utan att bli sedd så det va enna dags. 

En trevlig nyhet jag fick efter träningen idag var att självaste lillchefen ska komma till England och hälsa på samma helg som jag och M är där! Hur kul kommer inte det att bli?!


Jag säger då det... Jag måste åka utomlands för att träffa kompisar. Det GÅR bara inte att träffas i Sverige längre... Samma var det för 2 år sedan när jag var i Australien. Då träffade jag APB som jag inte träffat på säkert ett år innan jag såg henne där. Heeeelt sjukt... 

Nästa helg ska jag hem till Kungshamn och då kommer förhoppningsvis sötaste H hem också! Henne har jag verkligen inte sett på ett bra tag! Miss her sooooo!!!
 

Ja så var det det där med plugg dårå... Jo men så atter jag var faktiskt duktig i morse och gick till skolan en timme tidigare för att plugga och lite fick jag allt skrivit! Blir så stressad bara när alla andra typ är klara med det sista projektet och kommit mer än halvägs på hemtentan! Jag vill också vara klar snart!!! Men imorn ska jag faktiskt gå till skolan och plugga heeeela dagen. Sätta mig med en dator och stirra in i väggen och inte vara social för fem öre. Så nu vet ni det alla framtida kulturturismentreprenörer! Gud vilken jobbig titel jag kommer ha sen...


Imorn kväll blir det Freaky Friday hos H och vi ska se på en massa heta hunkar i Höstlegender och Step Up. Lite ost, kex och kladdkaka ska vi äta också som en belöning för den hårda veckan i skolan och träningen!


Häpp nu blir det för långt för A att läsa så jag sätter stopp här för denna gången!

PoK


I promised myself...

Nu är det bara 2 veckor kvar innan jag och M åker tillbaka till vårt kära UK! Fram tills dess ska jag träna som en dåre och minska sockerintaget radikalt. Igår gick det inte så bra då det blev en 150 grams mörk chokladkaka, men den tränade jag bort idag på spinningen! Lade på lite mer motstånd idag och det känns redan i benen, men det är bara bra! Kände ändå för att unna mig något gott ikväll, men gav mig fasen på att inte gå ner till Ica. Det fick bli tunnbrödrullar (obs fullkorn) med kaviar och ett stort glas mjölk!


Idag hade vi redovisning av projekten och det gick bra för vår grupp, men hyfsat för mig. Jag hakade mig på en massa ord och kände mig allmänt stressad pga så liten tid vi hade till varje bild. Men nu är det projektet över och det känns väldigt bra! Bara ett projekt och en hemtenta kvar innan jag åker till Thailand och njuter av sol och bad!

Värsta grymma grejen också! När jag var i USA och pluggade fastnade jag för en parfym som heter Lilu som jag desperat har försökt få tag på sedan dess! Nu har jag hittat den på Ebay!!! Ska be syrran frakta hem den så jag kan lukta gott igen! 

Nej nu ska jag återvända till mitt Supernatural maraton! Älskar dessa pojkar! Två heta hunkar som jagar övernatruliga varelser. Me lajki aloti!



Ha en bra kväll allesammans vad ni än gör! 

PoK  


Sorry about the bad update!

Mycket är det som händer nu! Imorn har vi redovisning av vårt Rörstrandsprojekt som vi har arbetat som slavar med. Tycker ändå vi fått fram ett bra arbete och en klockren redovisning. Klart, det finns alltid småsaker man vill ändra, men nu har jag förbjudit mig att ändra mer ikväll. Det som är kvar nu är att plugga in redovisningen så att den sitter tills imorn! Har gjort små fina stödkort som jag hoppas jag inte drunkar i imorgon.

Just nu sitter jag och lyssnar på filmmusiken från Sweeny Todd, och favoritlåten är SÅKLART Johanna. Gee I wonder why... Enda nackdelen är bara att de sjunger om hennes gula hår... Mitt är ju brunt! Men det är ändå en njutning varje gång Deppan sjunger ut mitt namn! Jag har fått berkräftelse på hur mycket han verkligen vill ha mig!

Lite bilder från helgen kan jag ta och lägga in som kompensation för den dåliga uppdateringen på bloggen. Som ni kanske vet var det fest här i lördags, och det var mig allt en trevlig tillställning! Inte ens bakis på söndagen! Klockrent!


E och jag

S


Vi spelade Våghals

Som blev väldigt roligt!
 M posar 
 Jag mimar till Brittan 
  M som säl 
 H ska gå med plåster på näsan 
 S ringer pizzerian och frågar efter apa på pizzan. "Död eller levande?" får hon till svar!

Vilken miss!

För kropp o själv var det en bra miss, men för minnet var det en oroväckande miss... Jag trodde stenhårt att jag hade bokat in mig på ett Spinningpass Bas kl. 16.30 och gick snällt bort till Friskis. När jag kom dit och skulle stämpla in fanns inte det passet med så jag gick till disken och frågade om det verkligen var ett spinningpass halv fem och det var det allt. Dum som jag var stämplade jag in på det passet och det visade sig att det var ett Medelpass på 75 (!!!) minuter! Jag trodde jag skulle dö innan det ens hade startat... Men! Jag pallade faktiskt passet! La inte på så mycket motstånd bara hehe... Kunde kanske lagt på lite till, men då hade jag nog inte orkat alls.

Häpp! Nu ska jag komma på vad jag ska äta ikväll, sen blir det skräckis med S. Bilder från gårdagen kommer upp antingen ikväll eller vid ett senare tillfälle.

Puss o kram på er!

Lägenhet till salu!

Vid årsskiftet är min lägenhet tom och klar för inflyttning. Det är en jättemysig etta som är väl värd pengarna!

Kika in på http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/319750 för att se mer bilder och beskrivning av lägenheten.


Burberry för hela slanten

Yes! Idag vann jag budgivningen på denna härliga plånbok. Burberry är ett av mina favoritmärken och jag älskar deras plånböcker och väskor!

Klicka för att visa Megabild! Burberry, plånbok


Party tonight!

Idag är det lördag och partyhumöret är på topp! Det var ett bra tag sedan jag riktigt festade loss. Närmare bestämt den 6 september! Jag bestämde mig för att ta en vit månad när jag kom hem från England, men vips så blev det 2! Ett och annat glas vin slank ner när jag var i Italien, men ingen fylla inte. Nu kanske ni sitter och tror att jag strävar efter värsta fyllan, men inte då! Det är själva festandet jag saknat och att få festa med mina kära klasskamrater! Får se hur många vi blir ikväll. Efter festen här bär det av hela vägen till Stadt (500 m). Förhoppningsvis blir det en massa bra musik och dans och kanske en och annan shot.

Vad ska ni hitta på ikväll?


Mmmm oxfilé!

Har precis ätit en perfekt stekt oxfilé och potatisklyftor! Till det hade jag en sås som hette Exotic Mango. Det är en kall sås som man blandar med creme fraiche. Riktigt god faktiskt! Till efterrätt blir det lite lösgodis.

 

Heja Robin E och Kevin ikväll!!!

Friday

Idag är det fredag och det blev inget spinningpass för mig imorse. Trodde inget annat heller, men tanken var iallfall god! Jag vaknade vid nio när S hade gått iväg till H för att vara duktig och plugga. Jag ville inte vara mycket sämre och startade datorn med en gång när jag vaknad och till mitt förtret fungerar inte internet hemma hos mig!!! AAAHHH!!! Jag hade en del ärenden att uträtta på nätet innan plugget kunde komma igång, så det var bara att pallra sig till skolan. Först kollade jag på Top Model som ger mig en bra start på dagen hehe...
Nu sitter jag alltså i skolan och har precis uträttat mina ärenden och det sista är att uppdatera bloggen. Vill ju gärna att ni ska ha något att läsa om även att jag inte har internet hemma! Ska försöka slänga in ett inlägg innan jag går hemåt för dagen också, men det lär ju bli senare ikväll. Dagens mission är att få klart moment 1 på projekt Sotenäs som har blivit medvetet ignorerat den sista tiden. I projekt Rörstrand känner jag att jag har gjort min del, men det finns la alltid saker att korrigera i efterhand. Det får bli min underbara fredagsläsning framför Idol ikväll. På tal om Idol drömde jag inatt att Kevin åkte ut!!! Snacka om mardröm! Han är ju Kungen!!!


Spinning och plugg

Idag har vi haft föreläsning i skolan om hur en stad kommer till och om säkerhet på evenemang. Tyvärr var föreläsningen med henne alldeles för kort för det kändes som att hon stressade igenom allt och inte täckte det hon skulle täcka, men det e la meningen att vi ska läsa oss till lite också... Bara o börja! Blir nog inte så mycket läst ikväll, men en sida eller två kan man ju alltid hoppas på!

Igår kväll när jag gick o la mig fick jag en sån härlig känsla. Jag kom på att det bara är 3 veckor kvar tills jag inte behöver sova ensam igen! Jag längtar som en tok!!! Det har jag iochförsig gjort hela tiden, men nu är det verkligen nära tills jag ser min prins igen.

Efter skolan gick jag och tränade spinning på Friskis och nu har jag precis kommit ur duschen. Det var ett härligt pass idag med lagom motstånd. La inte på det tyngsta... Det gör jag nästa vecka! Det är ett spinningpass imorn morgon kl. 6.45, men det ska mycket till att jag går på det... Har inte bokat mig, det får bli en spontan grej om jag mot all förmodan skulle vakna så tidigt. Med tanke på att jag aldrig kommer i säng innan kl elva på kvällarna blir det nog inget imorn, men jag är sugen på att träna ett pass på morgonen innan dagen fortsätter med studier, studier och åter studier.



Vi är lediga från skolan, men jag behöver verkligen plugga och det ska jag se till att göra! Jag och S ska göra om min lägenhet till studiecenter haha...

Min nya kamera kom på posten idag med! Jag är överlycklig! Det är nästan så att jag vill vara ute hela dagen imorn och fota fota fota! Men som sagt... Plugget går faktiskt före...

Nej, nu ska jag försöka få gjort lite innan roomien S kommer hem från sin träning.

Idag är ingen bra dag för statistiken

Hitills har jag haft 2 besökare på min blogg.

Obama vs. McCain

Inatt är det val i mitt gamla hemland. Eller ja... Hemland och hemland kan man kanske inte kalla det, men ett år spenderade jag faktiskt där! Levde, pluggade och lärde känna kulturen rejält gjorde jag, så jag vill allt kalla det mitt hemland för det året.
Jag är lite fascinerad över hur ett presidentval i ett land påverkar en hel värld. Visst, USA har en stor påverkan på många av länderna runt om i världen, men det känns som att man röstar fram en världspresident och inte en president för USA. Men men... Vad vet jag om politik?

Så, vem tror ni vinner?

 

Boxning

Snart ska jag och S iväg och träna Ki-Box! Var ett tag sedan så träningsverken kommer nog som ett brev på posten imorn! Hur som helst ska det bli väldans roligt!


Tisdag igen

Ja då satt jag här igen i min soffa och försöker plugga. Dagen började med ett studiebesök på Rörstrand Center där vi fick mera information till vårt ena projekt. Vi har redan jobbat på bra och ikväll MÅSTE jag få klart min del. Egentligen måste jag inget alls här i världen, men jag känner mig allt lite stoltare om jag faktiskt får klart något i tid för en gångs skull! Imorgon har vi föreläsning med Gunilla på förmiddagen och eget arbete på eftermiddagen, så är vi riiiiiktigt kreativa så kanske, kanske (!!!) vi får klart resterande och kan lägga detta projektet åt sidan och koncentrera oss på det andra projektet vi har.

Så varför sitta här och blogga när jag kan plugga och bli klar tidigare? Kanske hinns det med ett träningspass på Friskis senare ikväll?

Thailand here I come!


Det är verkligen bara 7 veckor kvar innan jag och S åker till Thailand på välförtjänt semester i 3 veckor innan det bär av till Nya Zeeland för mer studier. Jag beställde en guidebok idag från Bokus som kan vara kul och läsa innan resan! Dessutom är det en skön bortkoppling från studierna. Får bara passa mig så att jag inte står och redovisar om Thailand istället för Sotenäs Kommun på redovisningsdagen!

Någon som har några tips om vart man ska åka och vad man ska se i Thailand?

Ny kamera

Fick ett ryck och beställde en ny kamera idag! Eller ja... Ryck o ryck... Jag har haft det i tankarna ett tag nu att jag ska köpa ny kamera inför alla äventyr jag har framför mig! Hela mitt liv är ett äventyr egentligen... Iallafall fram tills nästa år då jag förhoppningsvis bosätter mig i England och stannar där ett tag!

Såhär ser nyinköpet ut!


12 megapixlar! Jag tackar jag!

Update på begäran!

Kära S sitter i köket och skriver på sitt projekt och jag sitter i vardags-/sovrummet och gör ingenting. PLÖTSIGT fick jag ett meddelande på MSN från S att jag ska uppdatera bloggen. Inte vågar jag säga emot så här kommer det!

I brist på annat tänkte jag skriva några rader om just S.



Sandra du är full av bus,
alltid är du i håret ljus.
Promenader går du varje dag,
jag stannar kvar i min säng ett tag.
Thailand ska vi båda till,
undrar vart vi sedan vill?


RSS 2.0