Gott Nytt År!/Happy New Year!




Road trip so far

Nu har mamma o pappa varit i Nya Zeeland i 4 dagar och 2 av dom har vi bilat! Igår blev det 8 timmars körtid och idag ca 3. Ska man se något blir det mycket att köra eftersom avstånden är långa och vägarna inte alltid de bästa. Monstret vi kör är inte heller alltid sammarbetsvilligt och den har en tendens till att inte alltid vilja växla som jag vill. Resultatet av det blev att jag fick stanna mitt i vägen med bilar och bussar bakom mig för att låta pappa ta över ratten. Man får göra sånt i det här landet. OK, kanske inte, men jag säger att man får det.

 Mamma och pappa utanför katedralen i Christchurch

 Jag och pappa utanför Lake Tekapo

 On the road



Lake Tekapo

Imorgon är det julafton och vi ska åka vi ska åka på buss/båttur till Milford Sounds och förhoppningsvis få se en späckhuggare! =)


Ja tror ja dör så sött!!!

BILLBOARDS » BBH Hostel Staff Vacancies » NOTICE
 
Submitted On: Wednesday, December 09, 2009
Contact: Royce & Linda Lock
Phone:  
Email: [email protected]
Location: Nelson
 
Notice:
In Nelson or arriving soon and looking for some exchange work?

Have you cleaned in hostels or motels before?

We will soon farewell our wonderful Johanna and need a cleaner to help us for the next 6-8 weeks.

Five mornings on and two days off each week. 10.30am until 1.30pm cleaning with two days off each week to enjoy the wonderful Nelson Summer.

Sound like you?

Drop us an email or come by and say hello.

Såg detta meddelande på BBHs hemsida när jag skummade igenom efter jobb =) Jag kommer nog komma tillbaka till dom när jag är tillbaka i Nelson för det är ett ganska bra jobb att ha plus att jag får bo gratis. Nog för att jag är fruktansvärt trött på att bo i kollektiv och inte kunna ha mitt eget rum, men vad kan man göra när möjligheterna inte direkt flödar över en?

1 år har gått

1 år har gått sedan jag lämnade ett decembergrått Sverige

1 år har gått sedan jag senast såg mina föräldrar, släkt och vänner

1 år har gått och jag har gjort så mycket…

Jag har…

… spenderat 3 veckor med S i Thailand

… studerat Cultural Tourism i Nelson 3 månader

… sett ungefär hela Nya Zeeland

… gjort mitt första (men inte sista) skydive

… hoppat ett 134 m högt bungy i Queenstown

… besökt Australien för andra gången

… tatuerat mig

… jobbat som hostelmanager på City Groove Backpackers i Auckland i 6 månader

… tagit examen och blivit med titeln kulturturismentreprenör

… bestigit 2 berg

… åkt forsränning

… paddlat kajak i Abel Tasman National Park

… kört bil på vänster sida

… levt på nudlar och tonfisk i 4 veckor

… ätit middag i SkyTower, Auckland, 4 gånger

… gått på en sjudundrans massa bio med Circle of Trust

… blivit kär

… fallit ur kärleken

… fått många nya vänner

… saknat mina gamla vänner där hemma varje dag

… gjort ca 250 pita om dagen i 3 månader

… druckit oerhört mycket kaffe

… detoxat 2 gånger

… levt som en prinsessa i Auckland och som Askungen i Nelson

… insett att jag är mycket lyckligare i Nelson än i Auckland

… funderat på livet och framtiden oerhört mycket och kommit fram till att framtiden fortfarande är oplanerad till tusen


Accents on the Park – En spökhistoria

Det var en mörk torsdagskväll och flickan hade precis stigit ur duschen på bottenplanet i det vandrarhem hon bodde och jobbade på.
Ångan från det varma duschvattnet täckte mystiskt det lilla badrummet och doften från schampo låg och kittlade under nästippen.
Då flickan var klar med sin dusch hade det gått ca 15 minuter och timern slog av lyset lika tvärt som en blixt kan orsaka strömavbrott under ett åskväder.
Lätt chockad, men ändå fullt medveten om vad som hänt, vände hon sig bort från spegeln och började gå mot lysknappen för att åter skapa ljus.
Hon tryckte på knappen och vips var det ett behagligt ljus som åter fanns i rummet.
När hon sedan vände sig om för att se sig i spegeln såg hon en gestalt gå bredvid henne, men vips var gestalten borta.
Inom en hundradels sekund fick flickan bevittna det hon så länge trott på.
En vålnad som hängt sig kvar i människovärlden. Någon som har ouppklarade affärer med något på vandrarhemmet.
Det var inte panik som utbröt i hennes inre, utan mer en lättnad och glädje över att ha upplevt en vilsen själ bredvid henne.
Tankarna var många i huvudet. Vem var det? Hade personen dött på vandrarhemmet? Vad ville vålnaden? Är den ute efter mig? Kommer jag se den igen?

Vem vet? Fortsättning kanske följer...


Världens bästa syster fyller år!

Hipp Hipp Hurra!!!






Facebookstatus - en blogg i miniformat?

Kom o tänka på det här om dagen att min facebookstatus uppdaterar jag minsann så ofta det bara går! Visst, det är inte mer än en mening eller två, men jag håller folk uppdaterade om vad jag håller på med. Så det är ganska komiskt ibland när jag skriver här att jag inte har något att berätta, men o andra sidan är det inte så roligt för er läsare att bara läsa

"Tack för gårdagskvällen tjejer! Let´s do it again soon!"

Så därför fortsätter jag blogg som jag gör. Lite sporadiskt då och då! Vissa dagar mer vissa dagar inte alls.

Hälsningar från ett regnit Nelson

Brain drain...

Har absolut ingen fantasi för tillfället och vet absolut inte vad jag ska blogga om! Dagarna i Nelson flyter på med lite jobb här o där, inte mer än 3 timmar om dagen så pengarna flödar ju inte om man säger så! Blir mest filmtittande med J på dagarna och kvällarna. Vi har plöjt igenom alla Star Wars filmerna på ca 2 dagar och har nu börjat kolla på Family Guy.

Ikväll ska jag till P o kolla på film eftersom J jobbar. Det blir nog Troja. Dregla lite över en perfekt Brad Pitt. Ja. Så får det bli.

1:a December

Och solen skiner utanför mitt fönster! Eller ja, iallafall tidigare idag innan den hann sig ner över bergstopparna i... hmm.... väst. Jag har inte riktigt fattat att det är december än eftersom mitt svenska sinne är van vid KALLT, BLÅST och gärna REGN vid denna tid. Men så är inte fallet när man befinner sig på andra sidan jorden! Visserligen är jag i den varmaste delen av Nya Zeeland så jag är ganska bortskämd med soltimmarna och höga temperaturer här. Runt om i landet har jag fått rapporter om både grader närmare minusstrecket och i vissa fall en humiditet som heter duga. Jag gillar Nelson. It´s the place to be enna. 

Öppnade första luckan i min chokladkalender som jag fick av Strumpan dagen innan hon lämnade Nelson och mig för Christchurch och Pearl Jam. Förstår fortfarande inte hur hon kan tycka att dom gubbarna är bättre än Karlsson?! Eller jo... Lite kanske... Rolig historia till det hela! Kalendern hon hade köpt var en exakt kopia (förutom själva chokladen) av den min kära mor och far skickade till mig när jag pluggade i USA. Lila bakgrund med en skridskoåkande tomte som tappar alla sina paket hej vilt till barnens förtjusning! De va la roligt...

Annars händer det inte så mycket för tillfället i Nelson. Solen skiner och jag passar på att lapa så mycket sol det bara går innan päronen kommer. Kan ju inte se ut som ett spöke heller! Pytsann...

Vi har en rolig korean i rummet som vill prata med mig heeeeeela tiden... Ja, hon bor i sängen ovanför mig och tycker mycket om att sticka ner huvudet när jag som bäst läser min bok och vill helst inte bli störd. "Så tror du att det finns något kiwifruktplocksjobb till mig i Motueka?", "Johanna, åååååå det var ett vackert namn", "Sverige säger du... Barcelona?". Och för att inte verka tyken nickar jag snällt och ler. Börjar jag prata förstår hon inte vad jag säger ändå.

Nej nu blir det Star Wars, utan J denna gång som är på bio med YoYo. Håller hon sig inte hemma för våra maraton får hon bannimej lida!

Puss o kram!

RSS 2.0