Melbourne i bilder

Nu antligen tanker jag lagga upp lite bilder fran vart aventyr i Melbourne. Sydney kommer vid ett senare skede i livet.

   
   
  

Melbourne

Nu har vi kommit till soliga Melbourne! Till skillnad fran Sydney dar det regnade mest hela tiden skiner solen har istallet! 2 dagar pa stranden och 1 dag i innerstan har hunnits med hittills.
Vi har aven hunnit testa pa utelivet som igarkvall borjade med att H och jag dansade polka a la midsommar ner for en gata, i mitten nagonstans fick vi gratis champagne pa X-Base och slutade med att S skjutsade mig 10 meter i en valdans rolig kundvagn!
Ikvall blir det utgang igen, men lite lugnare denna gang. Vi hade tankt aka in till stan for att testa pa nagon klubb eller tva!
Imorgon ska vi pa fodelsedagsfest till en kille S och jag traffade i Thailand. Snacka om att varlden ar liten... Det blir BBQ hos honom och vi hade tankt att visa lite traditionella midsommardanser med J agerandes som midsommarstang! Happy Birthday to you enna!
Annars ar planerna inte manga. Kanske aka Great Ocean Road och sola och bada annu mera!

Allt bra med er darhemma i kylan?

Sydney

Ja nu sitter vi har i Sydney med vara nyinkopta mossor pa huvudet. Anledningen? Det regnar ute... Trots regnet alskar jag fortfarande denna stad! Helt fantastisk atmosfar och staden i sig ar sa lattillanglig. Jag kanske flyttar hit en dag, vem vet?

Vi kom till Sydney i forrgar helt trotta efter en dags resande. Checkade in pa vart hostel och sedan var det godnatt!

Igar var vi runt Sydney i en buss och gick till Operahuset, Akvariet, Zoot och Circular Quay for lite fototagning. Pa kvallen gick vi till en jattemysig italiensk restaurang och at en jattegod skaldjurspasta!

Idag har vi inte gjort sa mycket. Ar just nu i Darling Harbour dar vi varit hela dagen. Vantar nu pa att tiden ska ga sa att vi kan satta oss pa taget till Melbourne. Ska leta efter en laddare till min mobil bara eftersom jag glomde den i Nelson...

Road trippare! Hur har i det pa nordon?

Abel Tasman National Park

Den 10 februari kl. 08.00 stod en förväntansfull klass på 20 personer utanför skolan och väntade på att bussen skulle komma och hämta dem.

När så bussen kom lastade klassen på väskor, mat och dylikt för att sedan bege sig till Kaiteriteri Beach där första gruppen (Dream Team) blev avsläppta för att paddla Waka till Anchorage. Det var en fröjd för ögat att se det turkosa vattnet och den gyllene stranden.


Vad som väntade mitt team, Team All Stars, var en enastående promenad på ca 1,2 mil i fantastisk miljö. Vi vandrade längs kusten och stötte på både vattenfall och gyllene stränder. Trots den långa promenaden kändes bena fulla med liv! Det blev till och med en liten springtur med ryggsäck på den sista kilometern. Nämnde jag att det var nerförsbacke?
   


Väl framme vid campingen helt utmattad och uttorkad väntade ett välförtjänt bad i det härligt salta, turkosa vattnet. Efter att ha lekt diverse sjödjur, bla säl och sjöjungfru, med M, E och J väntades det sagostund på stranden. Det var en guide vid namn Kyle, aka Energiknippet, som berättade en spännande historia om hur det var när Abel Tasman först kom till Abel Tasman Bay.

Trodde ni dagen var slut där? Icke då... Efter en utsökt middag var det dags att slipa kunskaperna i Maorisk krigskonst. Jag och A högg tag i de snygga pinnarna och började genast fajta lite på skoj. Sedan kom vår lärare Mike och visade hur det egentligen ska gå till.

 
Nästa morgon, innan solen gått upp, gick 20 blivande kulturturismentreprenörer ner till stranden för att fortsätta bli mästare i Maorisk krigskonst. Innan solen gått upp fanns det nu 20 fullfjädrade Maorikrigare på stranden.
Frukosten avnjöts därefter i campingens kök och efter den var det dags att åter dela klassen i två. Dock inte samma grupper som igår. På dagen schema stod paddling samt Maorisk medicinkunskap. Jag började dagen med paddling vilket måste vara något av det bästa jag gjort i hela mitt liv. Vilken otrolig känsla det är att bara segla ut på havet och få bli ett med den natur jag gillar allra bäst. På vägen stannade vi vid en ö där det fanns en liten sälkoloni. Inga vanliga gråsälar som hemma, utan pälssälar. Fridlysta sötnosar här i Nya Zeeland.
Efter lunchen var det alltså dags för medicinkunskap. Vi gick runt i naturen och tittade på olika växter maorierna använder när de gör olika läkemedel.

Senare på kvällen vankades det touch rugby! En sport jag snappat upp här som är väldans skoj faktiskt. Enda svensk var jag på plan också, men inte led jag av det.

På den tredje dagen hade vädergudarna bestämt att det skulle regna sisådär HELA tiden. Det var nog bara för att jag skulle paddla tillbaka till Kaiteriteri Beach... Vi var 10 klasskamrater som trotsade regnet med glada miner och paddlade iväg vid 9 tiden imorse. Vet intehur långt vi paddlade, men iallafall två timmar med mindre vilopauser. När vi kom iland öste regnet ner och jag frös ganska rejält i mitt underställ, men med lite klapplekar från förr i tiden höll vi oss ganska varma ändå!

På det hela har det varit en underbart fantastisk resa där jag har lärt mig mycket mer på 3 dagar i naturen än vad jag kunnat göra i skolbänken. Inte bara individuellt, men även som grupp har vi fått både kunskap om varandra och den nya zeeländska naturen. Värna om den värld vi lever i!

Bloggpaus

Kära läsare,

Det har kommit till den punkt i livet att jag bestämt mig för att ta en paus från bloggen. Det är nämligen så att jag ska ut på rekreationsresa i Abel Tasman National Park i några dagar. Eller ja, rekreation kan man knappast kalla det då vi ska paddla och vandra mestadels av tiden. På grund av tekniska omöjligheter kommer det inte skrivas något här under tis, ons och tors. Har ni tur kommer det kanske ett inlägg på torsdag kväll om orken tillåter. Jag önskar eder trevliga mitt-i-veckan-dagar och återkommer så snart jag har möjlighet.

Bästa hälsningar,
Jojoonthemove


I present to you...



The Kilers Live in Christchurch on March 31th!

Jomensåatter jag kommer vara där! Och Annica med! Ståendes längst fram! Sjungandes och dansandes!

Det vankades togaparty igår!

Lördagen den 7 februari var dagen då Royal i Nelson blev invaderat av 30 st togor. Det kommer aldrig mer bli sig likt...
Anledningen till denna lediga klädsel var att Michellen och Sandra Dee fyllde tant. Själv har jag ett år kvar! =)




Grattis tjejer!

     


Världen är då bra liten!

I fredags fick jag nys om att självaste Fredric Blomster med flickvän är här i Nelson! Jag skickade febrilt meddelanden på resdagboken, men fick inget napp. Eftersom Fredric ändå är en smart kille hade han letat upp lägeheten vi bor i och satt och väntade när jag och A kom hem efter en kvällspromenad från Countdown. Gissa om jag blev chockad!!!

 


Aussie aussie aussie, oi oi oi!

På självaste Alla Hjärtans Dag tar jag min fina röda ryggsäck och åker över havet till Australien!

Första helgen spenderas i Sydney, troligen sittandes i Darling Harbour och läser en bra bok med en latte i handen.

På söndagen eller måndagen åker jag vidare till Melbourne där det vankas födelsedagsfest för J med dunder och brak. Synd bara ändå att jag inte åkt lite tidigare så att jag kunnat se Australian Open! Kanske en annan gång?

Ska bli väldans skoj att komma till Australien igen och denna gång en ny stad!

 vs.

Vilken stad vinner mitt hjärta?

Helgens upptåg

Som vanligt när det är helg vill jag och M ut och röra våra tentakler på dansgolvet, och så blev det även denna helg! I fredags var det bara vi som skulle ut först, men jag tror våra partyvibbar smittade av sig på våra room mates för dom följde med ut de med! Det blev Royal först för lite live musik och biljard följt av Little Rock där vi dansade hela natten lång!
     

Igår var vi bara på Royal för Little Rock har en tendens till att bli överfullt på lördagar, och att stå och trängas med 18-åringar en lördagkväll är inge roligt!

  

RSS 2.0