Om ni vill skriva en rad eller slå mig en pling!

Johanna Karsson
C2
Nikau Apartments 85 Nile Street
PO Box 7297
Nelson 7042
New Zealand


Och hemtelefonnumret;
006435487000

Om ni vill skriva en rad eller slå mig en pling!

Johanna Karsson
C2
Nikau Apartments 85 Nile Street
PO Box 7297
Nelson 7042
New Zealand


Och hemtelefonnumret;
006435487000

Jag bor så fint så fint...


Mat & Art

Skolan här är så extremt jobbig att det nästan är så att jag ska åka hem till Sverige igen...

HAHA! Lurade! Skolan är helt i min smak. Learning by doing är det bästa jag varit med om! Igår åkte vi till en konstnärinna som bodde ute vid Tasman området och fick titta lite på hennes skulpturer och döda fåglar, samt fascineras av att hon var 71 och superkvinna.

  

Efter detta otroligt inspirerande besök åkte vi till Rabbit Island för att avnjuta både lunch och bad. Detta fick vi 30 min till att göra så jag skippade badet och njöt av lunchen istället. Det blev en kycklingsallad á la Mikaela och Johanna.

  

Efter lunchen åkte vi till WOW museet. Jag har nog aldrig varit med om något liknande! Helt otroligt vilka skapelser! M har gjort en enastående bra beskrivning av detta museum så klicka på Met så kommer ni till hennes blogg. Hon har även lagt in lite bilder för att göra känslan ännu bättre. Allt jag kan säga är att om ni någongång ska till Nelson ska ni ta er en titt där!



Det var gårdagens ansträngningar. Så vad har vi då gjort idag? Jo, vi har åkt runt i Nelsonregionen och plockat på oss lite mat som vi senare åt vid en sötvattensflod och även här fanns det tid för bad. Jag avstod idag med, men inte på grund av tidsbrist, utan en ankommande förkylning. Till lunch fick vi bröd från The Swedish Bakery, rökt fisk och rökta musslor, grönsaker och till efterrätt hallon som vi plockat själva tidigare under dagen!

  

Som sagt är det inte så ansträngande att gå i skolan här på Nya Zealand, men sedan tror jag att vi svenskar är lite bortskämda också. Inte mig emot!

Erik 30!

Här är lite bilder från förra helgens festligheter. Denna helgs festlgheter kommer upp lite senare ikväll eller imorgon.


Jag och Emma med Eriks presentkort

Anna och jag gömmer oss för födelsedagsbarnet

Födelsedagsbarnet och Therese kör en Hongi, maorisk hälsning

Mikaela och Anna

Jag, Mikaela och Annica

Kalle Svensson!!!

Här sitter jag på andra sidan jorden och läser att Kalle Svensson ska tillbaka till IFK Göteborg!!!

Lyckan är total!!!

Nu ska vi bara skaffa oss en vass forward också så ska det nog gå vägen!


Marketing Plan

Hej hopp!

Nu sitter vi här i skolan och skriver på vår marknadsplan för Grand Mercure Monaco Hotel and Resort som ska vara klart till imorn. Vi har allt kommit en bra bit på vägen och har bara finslipningen kvar. Läraren vi har i detta ämnet är svinlik Peter Haber när han spelar Rune Andersson i Sunes Jul! Dock med lite mindre hår...

Helgen var allt annat än lugn, men det är ju så det ska vara på semestern! Visst, det är ingen semester, men så mycket har vi inte att göra i skolan än. Tro mig, det kommer i slutet! Då ska vi ha ett litet projekt klart som ska sammanfatta hela tiden på NZ! Jag och A har världens grymmaste grej på G! Vill ni veta får ni fråga! Jag kanske svarar... ;)

Erik fyllde 30 i helgen och bilder från denna fest kommer upp vid ett senare tillfälle eftersom jag inte är vid min hårddisk för tillfället. Jag kan dock locka med en hel del goa bilder!

På onsdagar här i Nelson är det kareaoke på Little Rock och igår tog vi oss en sväng dit, men jag och tant M gick snart hem igen då det inte var något större drag. Dessutom hade jag inte tänkt sjunga ändå för min hals mår inte så bra för tillfället. Det är nog en förkylning eller två på gång! Men idag ska jag gå och handla mediciner så det står härliga till!

Roligaste grejen ever! Igår var jag och köpte lunch på The Swedish Bakery och vem ser jag inte där om en gammal arbetskollega från Smögens Havsbad! Hon jobbade på spat för några år sedan. Världen är då liten må jag säga...

På återseende!


Centre of New Zealand

Idag har vi gått, gått och åter gått! Jag, Anna och Annica startade dagen med en morgonpromenad vilket var väldans skönt och kom även på idén att vi ska ta oss till Centre of New Zealand någon dag. Dels för att få lite längre promenader och dels för att få upptäcka något nytt. Det skulle inte dröja mer än några timmar innan vi fick gå upp till toppen av det ca 200 m höga berget... Snacka om mjölksyra i benen! Jag var nästan förbannad på läraren som hade släpat med mig upp, men när jag såg utsikten lugnade jag ner mig lite. Det var otroligt vackert däruppe! Hav åt ena hållet och berg åt det andra.



       


Cultural Tourism Class of 2009!!!

Back from the Maori village

Igår vid halv fyra tiden åkte en förväntansfull klass till en Maoriby för att lära sig lite om deras kultur.

När vi anledde till platsen fick vi genomgå en välkomstritual där det bland annat ingick en krigsdans, massa sång och lite tal. Och gnugga näsor fick vi också göra!

Det var ju inte lite vi lärde oss heller! Det blev nästan 24 timmar proppfulla med ny information om en kultur jag inte visste så mycket om. Den här upplevelsen är någon av den starkaste i mitt liv tror jag. Att få komma till en annan kultur och verkligen bli varmt mottagen och få leva med dem är något av det bästa jag gjort i hela mitt liv.



         

Framme på Nya Zealand!

Nu har vi äntligen kommit fram till vårt nya hem på Nya Zealand, och det känns som att jag aldrig varit tröttare...

Nelson är helt underbart vackert och värmen är här! Inte lika olidligt varmt som i Thailand och det är faktiskt rätt så skönt. Idag var första dagen i skolan och det bestod mest av information, information och lite mer information. Vi hann även med en busstur runt stan och bekantade oss även med en återvinningsstation där det fanns möjlighet att köpa trasiga cyklar. Jag avstod tills vidare...



Imorgon ska vi åka till en Maori by och bli omhändertagna med en fisk och skaldjursmiddag som jag ser fram emot väldigt mycket! Inte M för den delen, men det är bara att blunda, tugga och svälja gumman!

         


Sammanfattning Thailand

Bästa boende: First House Hotel, Koh Samui


Sämsta boende: Phi Phi Don, Phi Phi
Inte ens värt att ta kort på...

Bästa festen: Koh Pangan Countdown Party


Sämsta festen: Juldagen, Koh Lanta


Bästa tur: Snorklingturen runt Phi Phi öarna


Sämsta tur: ALLA JÄKLA BUSSTURER!!!

Vackrast: Maya Beach, Phi Phi Ley


Fulast: Mina myggatacker på benen


Bästa maten: Oxfilén på Andam Restaurant på Koh Samui


Sämsta maten: Papayasalladen på Dusit Zoo i Bangkok...

Det är sammanfattningen för nu! Om det är något ni undrar över är det bara att fråga!


Solen skiner varenda dag!

Eller inte... Snart har vi inte sett solen på 10 dagar och jag börjar bli less på det! Vill ju iallafall ha lite färg innan Nya Zeeland! S hade dock checkat vädret idag och det ser ut att bli bra våra sista dagar så då gäller det väl att pressa som få! Så ni som oroar er för att se ut som eskimåer bredvid oss behöver inte oroa er mer! =)

Jag ääääär ju så nyfiken!

Vem är det från Lysekil som är inne o kikar på bloggen?

Kära housemates of Nikau Apartments

Jag har fixat högtalare till min Ipod och man kan även koppla in vanlig mp3! La musica is fixad.

När det kommer till filmnderhållningen har både jag och S inhandlat lite filmer som nog ska tillfredsställa hela sällskapet. Allt från skräck till komedi!

Enjoy!


Nyår på Koh Phangan

Oj vilken dag det var igår! Det hela började med att jag och S vaknade av världens monsunregn... Lite gött ändå tänkte jag för då kan man ju ligga inne hela dan och kolla på någon av alla tusen DVD filmer vi köpt! Men icke sa nicke! Nej nej vi hade nämligen ingen ström och inget vatten! Hela stan var strömlös tydligen och ingen visste riktigt när den skulle komma tillbaka. Så vi tog oss en promenix på stan för att inhandla lite godsaker inför kvällen och passade även på att äta lite mat. I samma stund som vi satt och diskuterade om hurvida vi skulle doppa håret i en papperskorg med vatten vi skulle få köpa eller inte kom strömmen och vattnet tillbaka! Det var nog ett tecken från ovan om att vi inte ska behöva leva så primitivt..!
När vi väl fått oss en dusch var det dags att göra sig iordning inför kvällen bravader på Koh Phangan! Vi tog båten ut vid sju och åt först lite mat och sedan var det buckets som gällde! Vi hade en väldans rolig kväll som kan mätas med ett Full Moon Party, men jag hade allt väntat mig lite mer! Vid tolvslaget vart det snålt med fyrverkerier... När vi skulle ta båten hem fick vi vänta i en evighet och vi stod och tjöta med en irländare som varken jag eller S förstod, ett par från New York och en stackars förvirrad thailändska som febrilt försökte få på oss på båten hem! Vid halv sju gick två trötta men glada flickor och la sig i sina sängar på Koh Samui.

      

RSS 2.0