Underbara dag!

Dagar som denna njuter jag verkligen till fullo över att vara tillbaka i Nelson. Solen skiner, inte ett moln på himlen och vinden blåser lagom. Jag och J, en kanadesisk vän och arbetskollega, tog bilen till stranden och bara låg och njöt av värmen! Plus att det fanns några snygga killar som spelade rugby att titta på!

Vi pratade om Nelson i bilen hem och konstaterade båda att det är en av de vackraste städer vi båda bott i. Nelson är inte stort, men alldeles lagom för en småstadstjej som mig! Dessutom är det en storslagen natur som omfamnar staden. Stranden är underbar och när jag och A tog en promenad tillbaka till staden här om kvällen var det en magisk solnedgång.




Till M



Ingvarsdotter, jag lovade dig en låt på bloggen tidigare idag och här är den! Ja, du skrattar det vet jag! Men texten är ju faktiskt väldans bra! Så fort du känner dig lite nere eller som att hela världen är emot dig (även fast du vet att jag aldrig kommer vara det) så lyssna på den här låten! Peppa dig själv! Du klarar så otroligt mycket mer än du tror!


Kära återseenden

Sedan jag och Annica kom till Nelson har vi återsett en hel del välkända ansikten!

 
Före detta hostelgäst i Auckland Marie-Luise (& Aideen som vi inte fick med på bild) kom och hälsade på oss i Nelson!

Sanne från äventyrsklassen!


Jacos (före detta städare på City Groove Backpackers) och hans flickvän Elin stannade till i Nelson för dagen innan de begav sig vidare upp till Abel Tasman National Park!

Sedan hade vi även Julien, en franska före detta hostelgäst i Auckland, på besök på hostelet.

Världen är då bra liten!!!


Minigolf

Här om dagen testade Annica, Tom och jag på en av Nelsons minigolfbanor! Förlorarna fick baka till vinnaren. Så det blev Tom som fick smaka på min chokladkaka och Annicas chokladbollar... Nöjd var han allt!

  



Pappa, det blir till att spela om disken som vanligt! Banan ligger nämligen på den campingen vi ska bo på i Nelson!


BareKiwi



BareKiwi - "Why read about it?, we take you there, show you around and tell you some secrets. Straight from the kiwi's mouth."

Här mina vänner är företaget jag är operations manager för! Vi är fortfarande i starten av det hela, men dag för dag arbetar gänget på för att snart täcka hela NZ med visuella guidningar!

So stay with me...


What women wants...

Igar natt vid halv ett tiden fick jag ett sms fran Tom som skrev att min overraskning stod utanfor pa bordet och vantade pa mig. Jag drog pa mig min troja och knallade ut nyvaken som fa och fick se detta pa bordet!

   



Ja killen har da minne for detaljer for tidigare under dagen pratade jag och han om blommor och jag namnde lite fort att enda gangen jag fatt blommor fran en kille var i Auckland och da hade han hittat den pa marken innan han gav den till mig..! Sa han sprang ivag pa natten och fixade blommor till mig! Och Annica fick en liten bukett hon me! Hur sott ar inte det? Och han hade dessutom plockat mina favoritfarger, roda, rosa, orange och vit.


Tillbaka i soliga Nelson

Da var jag tillbaka i Nelson och trots att det ar 6.5 manad (!!!!!!!) sedan jag akte harifran kanns det som att jag aldrig lamnat staden. Nar jag och Annica landade pa Nelsons flygplats sent i mandags var det tva skakiga brudar som nog inte riktigt visste vad vi hade gjort eller varit det senaste halvaret. Det ar markligt att man kan ha sadana kanslor! Inte for att Auckland kanns overkligt, men det kanns som att det har varit de snabbaste 6 manaderna i mitt liv! Jag menar, om 6 manader till ar jag tillbaka i Sverige igen!

Sa vad har vi gjort de senaste dagarna da? Tja... I mandags kvall hade vi Singstar/vinkvall hos Sam som var snall nog att lata oss bo hos honom forsta natten. Vi satt uppe till 3 och sjong, spelade Buzz och kollade pa gamla YouTube klipp. Hur kul som helst! Morgonen efter vaknade vi upp och borjade diska... Hostelmanagerrutinerna sitter fortfarande kvar! Sedan gick vi in till stan och halsade pa gamla bekanta! Eller ja... Forst tog vi en kaffe pa kottstallet! Deras lattebowl var saknad! Och vem fick jag inte se komma gaendes pa gatan om inte MBM!!! Jag holl ju nastan pa att hoppa av stolen, springa fram och kramar honom, men han hade nog dott av forvaning... Sa jag satt bara och gapade jaaaaattestort och lat honom passera. Ja det var dagens forsta gladjebesked. Sedan gick vi till skolan och halsade pa en hoggravid Elin som vi ska fika med pa fredag. Sedan gick vi till Elizabeth som var valdans glad att se oss igen! Och aven Philip pratade vi med! Oj vad jag har saknat den karls humor... "You nasty little hobbit..." Och daaaaar fick Annica och Johanna sitt forsta jobberbjudande! Det var ett cafe pa vag till stranden som sokte erfaren personal. Eftersom vi hade en intervju dagen efter hade vi jobbet i atanke, men tog inte nummret direkt. Sedan gick vi ner till var gamla hyresvard Jaquie som ocksa blev jatteglad att se oss! Hon hade undrat varfor solen sken sa mycket just idag, men nu visste hon varfor! Svenskarna var tillbaka i stan! Hon undrade ocksa om vi ville ha jobb och vi sa samma dar. Intervju imorn, men skiter det sig kommer vi tillbaka pa stort! Vilken dag! Men den skulle komma att bli battre! Vi fick namligen gratis vafflor fran ett cafe vi var pa! Hur bra dag hade vi inte?!

Sa dag nummer tva hade vi ganska hoga forvantningar, men den gick la sadar till att borja med... :P Intervjun vi hade med ett cafe/bar borjade och slutade med att hon inte behover personal just nu. Kanske om en manad och da blir det inte mycket timmar anda! Sa vi gick tillbaka till Philip och bad om nummret till cafeet och sedan hade vi intervju halv tre samma dag! Eftersom Annica bara stannar i 3 veckor hade han inget till henne, men jag stannar ju lite langre plus att jag kommer tillbaka i Januari, sa nasta vecka borjar jag dar! Sweet! Sedan gick vi tillbaka till Jaqui och fragade nar vi kunde borja dar och det gor vi pa mandag. Happy days!!! Varldens basta thaimat hittade vi ocksa! Och pa kvallen gick vi till Royal och lyssnade pa Aaron spela Save Tonight.

Idag har vi inte gjort sa mycket mer an att stadat pa hostelet och varit ute en massa i solen! Ska ga till Sprig&Fern ikvall och lyssna pa Grant nar han spelar.

Until next time!

RSS 2.0