Veckans schema 28/9-4-10

Ja det var ju ett tag sedan jag skrev mitt veckans schema som jag så duuuuuktigt skulle göra i höstas! Men det kom ju lite resor o plugg o sånt i vägen så det hanns liksom inte riktigt med... Men nu får ni ett för denna veckan iallafall! Och kanske kommer det ett på söndag för nästa vecka med! Den som lever får se.

Måndag
Jobba på PitaPit 11.30 - 14.30
Möte med sjukgymnasten 16.00
Jobba på City Groove 16.00 - 20.30

Tisdag
Jobba på City Groove 8.30 - 11.15
Jobba på PitaPit 11.30 - 15.00
Gå på bio med Circle of Trust. Vi såg Fame. Helt ok remake av en gammal klassiker

Onsdag
Jobba på PitaPit 10.30 - 14.00
Jobba på City Groove 16.00 - 20.30

Torsdag
Vägning på gymmet 9.30 BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
Jobba på PitaPit 10.30 - 14.00
Jobba på City Groove 16.00 - 20.30

Fredag
Jobba på PitaPit 10.30 - 14.00
Kaffe med Sam
Möte med sjukgymnasten 15.30
Tvkväll hos Cathrin 19.30

Lördag
Städjobb hos min sjukgymnast

Söndag
Jobba på City Groove 8.30 - 12.30

Jag lever

I morses vaknade jag upp av ett sms från Hammarström som skrev att jag skulle sätta på radion för det är tsunamivarningar på g. Sent inatt var det en jordbävning utanför Samoa som skapade tsunamivågor som skulle komma att nå Nya Zeeland några timmar senare. Vi visste inte riktigt vad inebörden skulle bli, men minnena från Thailand kom fram ganska starkt. Och som hostelmanager har man ju lite ansvar också! Vart ska vi ta våra gäster om vi måste evakuera? Måste vi fixa något eller får var och en ta hand om sig själva? Frågorna var många och vi höll oss väl uppdaterade på internet. Enligt aftonbladet skulle vågorna vara ca 7 meter höga när de skulle träffa NZ, men här talades det om vågor på under 1 m. Det är lika illa det, men ibland förvånas man över hur mycket nyheter kan överdriva.

Jag mår iallafall bra och det gör även alla andra på NZ, men jag skickar en tanke till alla på Samoa som drabbades ofantligt med hela byar översvämmade och flertalet döda.

O dääääääär

var Alex tillbaka i Blåvitt!


Milford Sounds

I fredags hyrde jag och Mike en 6-växlad Toyota Corolla och styrde kosan till Milford Sounds. Vi var lite tröga i starten och handlade lite lunch i Frankton och körde sedan vidare till en rastplats ca 20 minuter utanför Queenstown för att äta.

   


Efter en underbar lunch åkte vi till Te Anau och tankade full tank innan vi åkte vidare till Milford Sounds. Det är utan tvekan den vackraste vägen jag åkt på här på NZ! Det tog ca 3 timmar att köra, men det var nog mest för att vi stannade ganska mycket på vägen för att titta på utsikten! =) När vi kom till Milford Sounds blev vi båda lika chockade. Vi trodde iallafall att det skulle finnas mer än en liten hamn, en restaurang och ett café. Dessutom fanns det bara ett ställe att bo på, men vi fick som tur var ett rum för natten.

       


På lördagen lämnade vi Milford och åkte tillbaka till Te Anau. Det var ett lite större samhälle som tillochmed hade Fresh Choise! Här introducerade jag Mike för fika. Han förstod inte riktigt konceptet och jämförde det med picknick, men ACK sån skillnad det är på fika och picknick. Senare på kvällen kollade vi på All Blacks match mot Wallabys. All Blacks vann med 31-6! Heeeelt ok match om man säger så! PLUS att min blivande man gjorde kvällens haka... MUMS!!!

  

Queenstown so far

Som ni alla kanske vet är jag nere i Queenstown på en veckas semester. Jag kan ju börja med att berätta om resan hit som i vanliga fall bara tar 3 timmar, men i mitt fall tog 14...

Caroline, vår Irländska städerska, körde ut mig till flygplatsen på måndag morgon vid åtta eftersom mitt plan gick vid halv elva. Allt lungt än så länge. Sedan när jag ceckat in gick jag och tog en kaffe och läste lite i min bok. Ringde M på hostelet för att döda lite tid och fick då reda på att planet var försenat med 30 minuter. Heeelt ok jämfört med det som komma skulle! När jag pratar med M säger folket i högtalarna sedan att planet är försenat med en och en halv timme! Tröttsamt värre!!! Ringde då Mike nere i Queenstown och informerade om läget så att han inte åker ut till flygplatsen allt för tidigt och väntar i en evighet. Boardar sedan planet och får plats vid nödutgången emellan två kiwis. Hur trevliga som helst! Jag älskar att flyga med Kiwis för dom är så pratglada och det gör ändå att resan går lite snabbare. Under flygresan får vi reda på att planet var försenat till Auckland på grund av dimman som låg över flygplatsen på morgonen. Så planet hade fått landa i Wellington och vänta på OK från Auckland att flyga vidare. Helt ok ursäkt för mig! När vi sedan närmar oss Queenstown och ser det under oss informerar kaptenen oss om att vi kanske måste åka till Christchurch, för vindarna är för starka i Queenstown. PANIK! Vi gjorde ett försök till landning och var ca 3000 m ovanför Queenstown när kaptenen sa att han inte ville riskera varken sitt eller våra liv genom att försöka landa när det var kastvindar på 160 (!!!) km/h utanför. Så det blev till att stiga igen och styra kosan mot Christchurch. Väl där kunde jag ringa en orolig Mike som väntat på mig på flygplatsen i nästan en timme innan jag ringde. Det är ju så irriterande när man inte kan ringa från planet!!! Men men, nu var det ju inte värre än att jag "bara" tagit en lite omväg till Christchurch. När vi hämtat vårt baggage väntade en buss på oss som skulle ta oss till Queenstown. Jag vet inte hur eller vart han körde, men det tog 8 timmar innan vi var framme!!! Visserligen hade vi 1 toastopp och 1 matstopp, men ändå! Jetstar stod för maten tack o lov... Vi fick fish and chips vilket absolut inte är min favorit, men det fick la gå! Hade inte ätit något sen frukost så jag hade nog kunnat äta vad som helst...

Så vid elva tiden på kvällen var jag framme i Queenstown trött som få! Ringde Mike som var på jobbet och han gav mig vägledning dit. Han hade förberett pizza till mig, men fick bara i mig 1 slice för mer orkade jag inte äta haha...

Vad mer har jag gjort? I tisdags var vi nere på stan och åt lunch och låg i gräset och pratade om allt möjligt och samma igår. Idag däremot hoppade jag bungy! Mike har redan gjort det så han var inte så på att betala 50 dollars för att bara följa med och titta på. Kan förstå varför! Det var verkligen hur mäktigt som helst! Videon kan ni se i förra inlägget.

Imorgon däremot ska vi åka på road trip till Milford Sounds! Det ska verkligen bli hur kul som helst! Mike har jobbat varje kväll, men han fick ledigt fredag och lördag så då passar vi på att åka bort. Jag får köra hela vägen eftersom han inte har något körkort (haha), men jag sörjer inte för det! Gillar att köra i detta land. Kan bero på att jag inte fått några parkerings eller fortkörningsböter. Än...

Sist jag var i Queenstown var jag väldans sjuk och fick inte sett så mycket av staden. Jag hatade den fram tills i förrgår. Men nu har jag verkligen ändrat uppfattning! Den är fortfarande mindre än vad jag trodde den skulle vara, men ack så vacker natur det är här! Jaaa Mikaela, jag är ett naturbarn... :P

Ca 6 timmar tidigare...


Da sker det!!!

Om ca 20 minuter avgar bussen till Nevis Bungy! Jag ska slanga mig ut fran en plattform och falla fritt i ca 8 sekunder innan linan tar mig upp igen. Antligen kommer jag sla min finaste syster som forhoppningsvis fortfarande kommer tycka om mig lika mycket... ;) Jag ar inte sa fruktansvart nervos faktiskt, men det ar det manga brevid mig som ar!!! Forhoppningsvis kan jag lagga upp bilderna och filmen nar jag kommer tillbaka. Den som lever far se!

Queenstown imorn!

Imorgon går planet kl. 10.25 till Queenstown och Mike. Det känns pirrigt att åka ner faktiskt! Lite som att vara nykär igen. Tyvärr kommer han jobba mestadels av tiden, men jag får la umgås med hans lägenhetskamrater (flat mates...) och ta med mig en bra bok! Och ja mamma, det kommer bli bungy! Syrran, jag kommer slå dig med några meter!!! =)


Ny årstid, ny frisyr


Kan ju aldrig få till det som frisören kan bara...


Snacka om chock!



Här om dagen när jag gick längs Queen Street fick jag syn på denna bild i Kikki K´s skyltfönster. Snacka om att jag fick en smärre chock av att se en megabild på Smögen! Jag sprang givetvis in i affären och förklarade att jag är därifrån, TYP, och att även min kära morbror Torstens sjöbod är med på bilden! För det är den väl mamma?


Sommaren är påväg!




Welcome Mike!

Ja jag hade allt önskat att det hade varit min Mike, men det är istället en av hans bästa kompis som landat i Auckland.

Jag och A gjorde vårt bästa under lördagskvällen för att underhålla honom med whiskey/cola, dans och lite svenskalektioner.

Senare på kvällen fick vi en överraskning som hette duga! När det var Mikes tur att bjuda på drinkar hade jag lite beslutsångest och sa "surprise me". Det resulterade i en Flaming Orange. Det var en drink som smakade duga! Den smakade inte jääääättegott till en början, men efter 2 -3 sippar gick den snart ner.


   


Vodafone NZMusic Awards

Japp! Den 8 oktober är det Er Karlsson som ska gå på Vodafone NZMusic Awards här i Auckland. Det kan jämföras med MTV Music Awards, men i NZ. Dom har inte MTV här, så då får dom la hitta på något annat. Men je ligart! Så nu har jag cirka 1 månad på mig att hitta en snygg outfit till kvällen och fundera på frisyr. Hollywoodlockar kanske? Håret har ju växt en del sen sist jag klippte mig haha... Svart blåsa och pumps?

Någon som har förslag på frisyr och kläder???


Senast sedda

Då har jag varit i biotagen igen! I tisdags var jag och Cathrin, en arbetskollega till M & A, och såg The Ugly Truth. Den va la helt ok, men ganska förutsägbar. Har nog blivit ganska anit kärlekskomedier den senaste tiden! Vad kan det bero på tro? Iallafall, det var ändå en bra film, men lite väl seg vissa stunder.



Igår däremot såg jag och Ingvarsdotter den bästa filmen på hur länge som helst! Orphan var det som stod på schemat och oj vilken film det var! Den var verkligen i klass med Handen som gungar vaggan som är en riktig klassiker när jag växte upp. Filmen hade allt! Eller ja.. Kanske inte så mycket romantik förutom lite löve i köket, men spänning hade den rakt igenom! Och en annorlunda twist i slutet. Jag vill se den igen! Och igen! OCH IGEN! =)


Bye bye Lisa, bye bye

I lördags hade vi hej då fest för underbara Lisa som åkte vidare till Australien innan hon åker hem till Canada. Vi hade en sjudundrans fest på hostelet innan vi sedan vandrade ut i den Auckländska natten. Jag och M hade lovat varandra telefonförbud för vi vet båda hur vi blir in på småtimmarna. Då ska det ringas överallt till alla man känner! Så det blev ingen med det. När jag sedan dagen efter kollar min mobil och ser att jag inte har ett enda missat samtal eller sms kände jag mig bra oönskad..!

 


  
 


RSS 2.0