Moder Natur

Hon är inte en glad varelse för tillfället! Vulkanaska som ödelägger Norra Europa och som lamslår en jättemassa människor. Mina tankar går ut till alla kulturturismare som är påväg hem till Sverige, men som inte kommit längre än till Hong Kong. Själv har jag 8 dagar kvar i landet, men tänk om jag inte kan åka? Vad händer med mitt visum? Boka om får jag göra gratis (det tackar jag för) och boende i Auckland går väl alltid att fixa. Tyvärr vill jag inte vara fast i jafaland även om mina två favvotjejer är där. Jag vill vara fast i England om det nu ska va så.

På tal om katastrofer, vad är det som händer i Kungshamn egentligen? Mord och dödsfall på löpande band. Vet inte om jag vågar mig hem?


Sista kvällen på Shooters...

Igår var det med tunga steg jag gick till Shooters för att jobba min sista kväll. Eller ja, gick o gick, C körde mig haha... Det var ju så kallt ute! O jag har ingen jacka, för den är uppe i Auckland med ingvarsdotterskan i tryggt förvar! Hoppas jag?

Det var en helt vanlig lördagskväll förutom att jag fick en låt spelad för mig plus en massa choklad och ett jättemysigt kort som alla hade signerat! =)

Dj Soni spelade min favvolåt Transform ya av Chris Brown. Då skakades det rumpa bakom baren må jag säga!


La familia! (Delar av den)

    


Choklad och kort!
Och jag citerar "Can't wait for you to come home again (you better come back!)"

Det har verkligen varit  2 otroligt roliga månader att jobba där och vi har verkligen blivit som en familj som alltid ser efter och tar hand om varandra.

En vecka i maj

Då kommer M och hälsar på från öarna i väst! Han landar den 6 maj och kommer få en helsvensk upplevelse på kvällen med IFK - AIK match! Sedan går vi tillbaka till Göteborgs vandrarhem där vi kommer spendera 2 nätter. Han vill se GBG och då får jag väl visa honom det! =) Anna, Helena, någon som har lust att vara guide för en dag? Jag vet ju hur det blir om jag visar honom runt... "Här är Nordstan, bra för shopping. Här är Kompassen och Arkaden, också bra för shopping. Och slutligen AVENYN också bra för öh ja SHOPPING." Har Paddan engelska turer? Karln kan ju inte så mycket svenska än. Men det ska det bli ändring på! =) Är Liseberg öppet? Universeum får bli ett måste. Där har jag inte vart själv än! Fast det kanske är roligare att gå dit med syskonbarnen?

Har ni tips om vad som ska visas i GBG så skriv!

So much to do, so little time!

Det slog mig riktigt idag... Jag har bara 12 dagar kvar i landet!!! Vad ska packas? Vad ska slängas? Har jag alla biljetter? Så då tänkte jag för att stilla min panik lite så skriver jag en to do lista á la Johanna!

* upp för Center of New Zealand med Eva eftersom hon efter 8 månader i Nelson fortfarande inte har varit uppe på toppen än.

* Sno en bil för en dag och åka ut till Wharariki Beach i Golden Bay.

* Hämta Annicas väska hos Jaquie... :P

* Köpa en kabinväska och göra livet mycket lättare. Har spanat in en modell som passar mig perfekt utseendemässigt! Barnväska med piratmönster =) Tyvärr är den väl inte så praktiskt eftersom den inte är så stor...

* Slänga/skänka bort lite kläder och kanske ett par skor

* Skriva ut min biljett från London till GBG

* Äta på Miyazu med tjejerna

* Åka upp till Auckland och hänga med världens bästa Strumpa och Ingvarsdotterska

* Avsluta mitt bankkonto (som för övrigt verkar hur krångligt som helst eftersom jag kommer vara i Sverige när sista lönen kommer in...)

* Ansöka om återbäring av skatt (eller vad det nu heter)

Är säkert en massa mer som ska göras, men kommer inte på det nu!

Mitt liv som 24 so far

Ja nu har jag varit 24 i 10 dagar och jag måste väl säga att det inte är så mycket skillnad på 23. Sedan kajakturen har jag gjort följande

- Jobbat
2 kvällar på Rutherford och 3 kvällar på Shooters

- Gråtit
Över IFKs spel... Men vi kommer igen! 2007 låg vi sjua innan vi tog oss i kragen och vann hela skiten!

- Shoppat
1 par stövlar, nya jeans och en tisha med Johnny Depp! Mycket behövligt...

- Ätit
Igår var jag, Eva och Gabi och åt på restaurangen vi jobbar i och vi blev verkligen bortskämda!!! Gratis drinkar och gratis efterrätt plus alldeles för stora portioner mat! Mumma!!!

- Sett på filmer
The Time Travelers Wife
(sådär...), Ray (helt ok) The Holy Grail (Underbar som vanligt!), The Meaning of Life (What is the meaning liksom?), The House Bunny (hahahaha), 30 Days of Night (Läskig på ett bra sätt), Ratatouille (underbar), Once Were Warriors (Skitbra Nya Zeeländsk film), Kill Bill 2 (fick äntligen sett slutet, men måste säga att ettan är såååå mycket bättre), The History Boys (en film full av engelska killar, ME LIKE!)

Haha det låter ju verkligen som att jag inte har något liv när jag sett så många filmer på 10 dagar... men jag lovar! Jag har allt tid för vänner med!

- Badat i jacuzzi
Gjordes det igår kväll hemma hos Gabi. Hur mysigt som helst!

- Städat
Dammsög huset i förrgår och idag blir det nog badrummet som ska tas tag i.

Ja som ni läser har jag kanske inte ett allt så spännande liv som 24, men förhoppningsvis blir det bättre snart! Imorn ska det bokas biljetter till IFK-AIK den 6 maj. Då jäklar änglar är det jag som skriker halsen av mig av glädje när ni nätar! Förhoppningsvis skriker Mike av glädje med. Hjälp han ska få se mitt rätta sportsliga jag... FANATIKER! Visst vi har la sett några matcher rugby ihop på tv, men det är ju inte ALLS samma som fotboll! Aja det blir nog bra dethär!

14 dagar kvar tills jag lämnar Aotearoa. Jag känner mig väldigt tom just nu... Vill inte lämna landet, men samtidigt vill jag ju såklart hem och träffa alla. Helst hade det varit för att åka på semester och sedan komma tillbaka. Men vem vet? Kanske blir det en lång semester och sedan komma tillbaka till Nya Zeeland.

Klart slut varulvstjut

Ja mådde ja leva!

I helgen var jag alltså ute och kajakade i Abel Tasman National Park tillsammans med Jacquie och Kyle som kom och mötte upp oss på lördagen. Vi levde som robinsondeltagare första kvällen och drottningar andra! Anledningen till detta var att på torsdag eftermiddag kom jag och Kyle överrens om att vi inte behövde handla någon mat förrän fredag morgon eftersom vi ändå hade några timmar att döda i Motueka innan vi skulle åka iväg. Sagt och gjort handlade jag bara vuxendricka på torsdagen och väntade alltså med att handla mat. Chris påminde mig sedan glatt under natten att affärerna faktiskt är stängda på fredagen eftersom det är långfredag. VÄLDIGT dumt tyckte jag och ännu mera dumt eftersom min kyl inte var överfull med mat direkt! Jag fick packat ihop lite pasta, chai latte på påse och musli i en påse och när vi kom till Kyle var det jag som skrev en handlingslista till honom så han fick handla mat till oss på lördagen innan han kom ut till oss.

Överlag har jag haft en underbar födelsedagshelg och hade det bara vart lite varmare första natten hade det varit perfekt! =) Vaknade upp mitt i natten av att jag skakade av kyla plus att mina armar värkte så mycket att jag nästan funderade på att kapa av dom.


Team Caneden (Canada och Sweden)


På en strand i Abel Tasman


Solnedgång i Anchorage


Mosquito Bay

Min dator är väldans seeeg så mer bilder blir det inte...

Dags att bli ett med naturen igen!

Kära läsare,

Det har kommit till den punkt i livet att jag bestämt mig för att ta en paus från bloggen. Det är nämligen så att jag ska ut på happy-bööööööörshday-to-me tripp i Abel Tasman National Park i några dagar. På grund av tekniska omöjligheter kommer det inte skrivas något här under fre, lör och sön. Har ni tur kommer det kanske ett inlägg på söndag kväll om orken tillåter. Jag önskar eder en trevlig påsk och återkommer så snart jag har möjlighet.

Bästa hälsningar,
Jojoonthemove


Ok, dålig uppdatering, jag vet...

Men Anna, du behöver inte känna att du måste ge mig en käftsmäll på din träning för det ;)

Mitt liv har väl inte varit så värst intressant det senaste förutom att jag nästan blev påkörd av en taxibil som hade bestämt sig för att köra mot rött ljus. Han måste haft väldigt bråttom för han var nära på att köra in i en buss också. Idioti! Tack o lov hade jag Kyle bredvid mig som stadigt tog tag i min arm och stoppade mig i tid. Det är läskigt egentligen hur mycket man litar på den gröna gubben som indikerar att det är ok att korsa gatan. Jag pladdrade glatt iväg och hade inte en tanke på att det finns idioter som speedar när det slår över till rött med åtanke att kanske få köra över någon. Jag tackade Kyle som glatt sa att han inte vill se mig på sjukhusbädden, men då informerade jag honom snabbt om att hade jag blivit påkörd hade chansen varit ganska stor att jag hade fått stanna i landet lite längre än planerat och hans hjärna började med en gång gå på högvarv. Att få mig överkörd och hamna i sjukhusbädden var kanske inte en så dum idé ändå. Så länge jag inte bryter armarna eller hamnar i koma kan jag ju faktiskt jobba från sjukhussängen sa han! Jag gick inte riktigt med på den idéen och han erkände själv att det kanske var lite långsökt.

Han börjar få lite panik över att jag ska åka hem tror jag.

Kika in på http://www.facebook.com/Barekiwi för att se hur målningen av bilen blev!!! Hur grymt som helst!!!

RSS 2.0