Te, te, har var det te!!!

Har hittat en underbar te och kaffebutik har i Bournemouth! M kommer bli galen nar jag gar los i denna underbara dryck! Det finns verkligen inget battre an att varma en kopp te, tanda ljus i hostrusket och satta sig framfor tvn och bara mysa.


En vanlig dag pa jobbet

Englands Aftonbladet, yoghurt och muesli till frukost. Quality...


Ny arstid, ny vaska

Ok, min nya shoppingstrategi ar att inte kopa vid forsta ogonkastet. Ser jag nagot jag vill ha far jag inte kopa det med en gang. Jag maste ga hem och har jag glomt vad jag sag pa stan, eller tankt om att jag faktiskt inte behover det sa koper jag det inte. Det har funkat ganska bra hittills, men idag var jag bara tvungen att kopa denna vaskan! Jag har varit inne pa Accessorize 2 ganger och kollat pa vaskan, forsta gangen i beigt och andra gangen i gratt och idag slog jag till. Har inte kunnat sluta tanka pa den! Dessutom behovde jag en vaska modell storre eftersom min lilla bla inte rymmer sa mycket och jag har fatt dra med mig plastkassar till jobbet med mat. Dessutom har jag lovat M att anvanda den i minst 2 ar eller tills dess att den slits ut totalt. Vi kommer trivas bra ihop, min vaska och jag.


On my way to the video store

Forst passerar jag varan granne The Winchester som garna spelar musik till kl 6 pa mandagsmorgonen

Sen passerar jag St. Michaels Church vilken jag inte har varit inne i annu, men kanske kommer det en dag jag gar dit for lite praying

Sen kommer jag hem med dessa filmer! Eller nej nu ljog jag. Det var M som kom hem med dessa denna gangen, men vid min fotosession kom jag hem med True Blood Season 2


24/9

Dagen som gatt har varit ganska produktiv. Vi steg upp vid 10 tiden (sovmorgon!!!) och stadade lagenheten sa gatt vi kunde utan dammsugare eftersom svarparonen skulle komma pa besok! Sopa sopa sopa, damma lite, sopa igen, klart! Vid 12 ringde telefonen och da var de praktiskt taget utanfor dorren sa M gick ner och motte dem och senare kom jag ner for att agera barhjalp till alla saker de tagit med till M och mig. Jag sag mest fram emot Angel serien som jag langtat sa lange efter att fa se! Fem hela sasonger av osedd tvserie! Me like! Jag och M ar inne pa ett vampyrtema just nu med Supernatural (ok kanske inte sa manga vampyrer, men overnaturligt), True Blood, Daybreakers, The Vampires Assistant och nu Angel. Kanner mig lika blek som en just nu ocksa med all den sol jag INTE fick i sommar.

Back to business so to speak, sa akte vi till Poole for att ata en snabb lunch innan jag borjade jobba vid halv tre. Ganska segt att aka till jobbet nar de ar har och halsar pa, men forhoppningsvis blir det till att vi aker till Weymouth dar de har sommarlagenhet och halsar pa dem i oktober! Jag at en jattegod Surf n Turf och blev verkligen proppmatt! En pint Strongbow till det och jag var nastan redo att jobba... Jag hade helst vart med hemma och druckit te med C medans M och hans pappa fixar o donar i lagenheten. Maybe another time!

Pa tal om fix, sa fick vi var badrumsmatta har om dagen. Det var det varsta jag sett... Det var seriost en vanlig, fluffig heltackningsmatta. Inte en chans i h-vetet att jag tanker lagga den pa golvet! Fatta vad den kommer stinka nar den blir blot och inte torkar! Nej nej nej... Kanske blir det till att lagga den uppochner med plasten uppat? Fast det kommer ju fortfarande att lacka igenom och bli ackligt... Nej nej nej...

Jag vill va bruuuun igen o garna sitta pa en strand i Thailand...

Urk, pust o urk

Dethar med att flytta till ett annat land ar inte alltid det smidigaste! Aven om det tillochmed ar inom EU! Skattenummer ska fixas, bankkonton ska oppnas, lagenhet ska bebos, rakningar ska betalas... Alla sanadar trakigheter man inte slipper undan nar man blir vuxen. Pengarna liksom bara rinner ivag, men oj vad det ar vart det i slutandan! Och man lar sig oerhort mycket pa vagen.

Jag blev lite putt pa min bank idag for nar jag skulle logga in pa internetbanken hade jag glomt mitt memorable word (vilket jag givetvis glomt bort eftersom jag bara loggat in en gang for ca 3 veckor sen). Jag forsokte skapa ett nytt, men da var jag tvungen att ringa banken for att verifiera vem jag ar. Forsta mig ratt, jag tycker det ar jattebra att man maste gora det, for det ska ju inte vara for latt att andra pa natet, men eftersom jag inte hade nagra pengar pa mobilen blev det lite svart. Det blir till att ringa fran jobbet! Vilket paminner mig om att jag maste ringa skatteverket ocksa for tydligen gick inte mitt svenska kort igenom for betalningen, sa jag har fatt lana sambons istallet. Internetshopping nagon? =)


Lung kvall

Det ar tisdag kvall och jag ar alldeles ensam pa hotellet. Om en timme gar jag hem och da har jag jobbat i 8 timmar, under vilka jag tagit 3 bokningar och styrt upp en faktura som var hej kom o hjalp mig fel. Det ar ganska skont att fa betalt o gora mest ingenting. Samtidigt ar det ganska segt och jag langtar mest hem till M som sitter hemma o fordriver tiden med Vanneravsnitt.

Det kommer bli ett langt halvar i Bournemouth och jag kanner redan nu att langtan till Canada vaxer och vaxer. Fa uppleva nya platser och miljoer och fa traffa en massa nytt skojsigt folk! Dessutom fa traffa nagra kara bekanta som har lovat mig ett och annat skydive =)

Visserligen har vi en massa kvar upptacka i Bournemouth och krokarna runtekring, men forst ska gipset av! 

Nya Zeeland langtar jag ocksa efter titt som tatt. Nu ska vi se, det ar den 21/9 idag och for ett ar sedan hade jag precis kommit hem fran en karleksweekend i Queenstown hos M. Galet vad fort tiden gar... Det ar over ett ar sedan jag hoppade bungy, men kanslan sitter kvar annu!

Those were the days liksom...


Bournemouth i bilder del 1


Pa promenad ner till vattnet


Piren i Bournemouth


Mycket ol blir det...


Rengbagen visade sig fran sin basta sida har om dagen och visade sin fulla kapacitet! Synd att man inte har en kamera som kan zooma ut sa att man hade fatt med hela...


Valdans mysigt att komma hem till detta efter en kvall pa jobbet!

Min engelska vardag

Just nu kanns det som att alla dagar ar desamma. Har ingen som helst koll pa om det ar mandag, tisdag onsdag eller lordag. Inte torsdag, fredag eller sondag for den delen heller... Jag jobbar 5 dagar i veckan vilket ar skont, men snart blir det nog lite mer eftersom folk pa hotellet tydligen vill ha semester? Vad ska det vara bra for?

M gar fortfarande hemma med gips om benet och ar mest uttrakad stackarn... Fast det ar anda ganska skont att ha honom hemma for da slipper jag laga mat =) Ikvall blir det spaghetti bolognese gjort pa kalkonfars. Spannande! Inte for att jag tror att det kommer smaka sa annorlunda fran vanlig kottfars. Till matens avnjuts kanske ett glas vin och underhallningen ikvall blir X-factor och mojligtvis ett avsnitt av True Blood. Tvserier ar var nya hobby. Vi har betat av Supernatural sasong 2-4 och snart aven forsta sasongen av True Blood. Ja, vi har bara bott har i 2 veckor, men nar M inte kan ga sa langt med kryckorna blir det till att spendera mycket tid i soffan tyvarr. Men karln har planer for oss sa fort gipset ar borta! Da ska det ga milspromenader langs stranden och han ar tragen om att fa ta sig ett dopp innan vintern. Jag? Nej jag vantar garna till sommaren.

Forhoppningsvis kommer det lite bilder imorn da jag jobbar kvall pa hotellet och vi knappt har nagra gaster alls. Sanna kvallar gillar jag. Bara sitta vid datorn och fa betalt!

England so far

Amigos, flytten till England har gått galant än så länge! Bara en liten sak kvar jag ska fixa, sen är det bara att leva Svenssonliv, eller Smithliv som det kanske blir på engelska.

Jag trivs jättebra i Bournemouth och i lägenheten vi fick tag på i sista minuten. Bosktavligt talat sista minuten... På onsdagen när vi kom till Bmouth gjorde vi inte så mycket. Åt lunch med svärmor och sedan hade jag anställningsintervju på ett hotell. På kvällen gick jag och M ner till stranden och tog en öl och sedan till en annan pub och drack lite till och åt middag. Äkta engelsk pubmat när den är som bäst! Sedan tog vi taxi hem eftersom M inte orkar hoppa runt allt för mycket på sina kryckor...

På torsdagen hade vi möte med en mäklarförening för att kolla på lägenheter, men vi blev sjukt besvikna på de 2 hon visade oss. Dessutom pressade hon oss på information om vart vi jobbar och vilken inkomst vi har och bla bla bla... Uppenbart var det ju att M inte jobbar för tillfället och jag precis hade fått jobb (vilket inte var riktigt sant) och inte visste min årsinkomst än. Så vi gick tillbaka till hotellet utan hem... Vi hade verkligen hoppats på att få en lägenhet innan lördagen för det var då vi skulle checka ut och vi ville helst inte lägga mer pengar på hotellnätter. Så vi hade oss en funderare på vad vi skulle göra. Vi ringde en anna mäklarfirma som skulle visa oss lägenheter nästa dag och så kollade vi runt på nätet efter rum att hyra. Det var verkligen det sista jag ville göra, dela hus med någon, men har man panik så har man. Vi funderade till och med på att flytta tillbaka till hans föräldrar tills hans ben blivit bra, men vi hoppades verkligen inte att det skulle bli så eftersom vi båda skulle vara så sjukt uttråkade efter bara 2 dagar.

Så på fredagen började vi med att kika på en lägenhet, som inte ens var färdigrenoverad, med mäklarfirman. Vi hade ju ändå sagt till dem att vi ville ha en lägenhet pronto, men tydligen hade dom inte lyssnat så bra på oss. Så det sket sig totalt och vårt sista hopp låg i A som hyrde ut en lägenhet privat väldigt centralt. Huset lägenheten låg i var väl inte det fräschaste eller snyggaste man sett i sitt liv, men när vi kom in i lägenheten blev vi glatt överraskade! De hade precis målat om hela lägenheten och köket och badrummet var relativt fräscht. Ny badrumsmatta kommer in i veckan och en liten läcka i varmvattensberedaren ska fixas, sen är den så gott som ny! Den är även möblerad, vilket är en bonus för oss eftersom vi inte hade några möbler med oss. Så på fredag förmiddag blev vi med lägenhet och livet kändes genast lite lättare! Nu var det bara ett jobb som skulle fixas också, och det fick jag senare på eftermiddagen!

Nu sitter vi här i vår etta i centrala Bmouth och kollar på Supernatural. Jag är ledig från jobbet och börjar inte förrän halv tre imorn eftermiddag. Livet är bra nu. Bara alla räkningar som ska betalas hit och dit. Det är inte billigt att bo i England, men ok, det är ett val jag gjort själv. Slipper iallafall att ha ett distansförhållande!

Bilder har det tagits, men uppladningen är inte den snabbaste här, så hållt ut vänner!

RSS 2.0