Jobb, boende och sinnesro

Äntligen efter 2 hektiskta, panikfyllda veckor har vi skaffat oss både jobb och boende i Vancouver! Mike fick sitt jobb redan första dagen, men jag fick snällt vänta en vecka innan jag fick jobb på Blenz Coffe House förra tisdagen. Nästa steg var att hitta ett permanent boende. Hostelet vi bott på är billigt, men inte vidare fräsht. Jag vägrade laga mat i det köket... Många måltider ute blev det! Och inte är det billigt att äta ute hela tiden heller... Som tur var hittade vi en grym kinesisk supermarket där de reade ut maten på kvällen. Så jag fick mig 8 bitars sushi för $3.50 ca 25 kronor. Vi letade febrilt efter lägenhet/rum på Craigslist och tillslut har vi fått ett rum i ett hus som ligger ca 20 minuter från downtown med buss. Vi hade en lägenheten mitt i smeten på g, men hon ville ha pengar först och sen skulle hon skicka nyckeln eftersom hon själv bodde i UK. Nej tack.

Så nu har jag äntligen ro i sinnet och kan varva ner och faktiskt vara ledig på mina lediga dagar!


Go Sweden Go!


Tyckte det var jättekul här om dagen när vi gick förbi detta fönstret och den svenska flaggan var större än den brittiska!

Go Canucks Go!

Aldrig har jag stått i en större folksamling som i Onsdags då det var dags för Stanley Cup final i Vancouver. Vancouver spelade mot Boston och det stod 3-3 i matcher. Nu var det vinna eller försvinna som gällde. 100.000 personer hade samlats på Georgina Street för att kolla på matchen på 2 storbildstv. Känslan var underbar! Iallafall tills Boston gjorde 1-0. Sen 2-0. Sen 3-0. Då var det 5 minuter kvar av matchen och jag sa att det var bäst att gå nu annars kommer vi aldrig ut. Tur att vi gick kan jag säga. Precis efter matchen bröt helvetet ut i Vancouver. Längs Georgina Street vandaliserades det kolosalt. Det tändes eld på bilar, fönster krossades och slagsmål bröts ut. Jag kunde inte fatta att allt detta hände när vi gick hemåt. Mike textade mig på torsdags morgon och sa åt mig att sätta på nyheterna. Där fick jag se allt. Det var inte hockeyfans som startade allt, utan det var kriminella som hade klätt ut sig till hockeyfans och startat allt. Givetvis var det säkert några fans som fått en eller två droppar alkohol för mycket i sig som ville ta del. Igår gick vi ner på stan för att se all förödelse och det var hemskt att se så mycket som var förstört. Man hade satt upp plywood över de trasiga rutorna och det stod stora mängder av människor runt omkring och skrev sina meddelanden på plankorna. Tyvärr har min kamera pajjat så jag kunde inte ta några bilder på detta, men jag bjuder på några bilder från timmarna innan kaoset!

Finns det inte plats på gatan kan man ju alltid sitta på bajamajan


Oh Canada

Nu har jag och M varit i Kanada i 4 dagar och de 3 första måste jag säga vart riktigt intressanta. Vårt "hotell" låg på East Hastings Street = Tramp City. M sa att jag aldrig har hållt hans hand så hårt som jag gjorde när vi gick ner för gatan för att utforska lite. Det var hemlösa precis överallt, jag blev nog lite hög på all majarök och vi såg minst 5 personer deala öppet på gatan. Jag ville inte åka tillbaka till Sverige, men jag ville absolut inte stanna på vårt hotell i mer än de 3 nätter vi hade bokat.

Så 3 dagar senare (alltså igår) bytte vi till American Backpackers som har en ganska go hostelkänsla. Det är väldigt nerrunnet och behövs renoveras gaaanska mycket, men jag gillart. Hostelägaren är helt flum och vet knappt vad han heter. Spelar sin musik på mornarna gör han också och man kan köpa hans cd för $5. Kanske blir en kopia när vi checkar ut. Här ska vi bo i en vecka och vi har ett rymligt dubbelrum med eget handfat. En krokig galge fick vi också för att hänga upp alla våra kläder. Vi har inte och kommer inte använda den.

Mike vid "sin" gata


Jag i Gastown, vårt favoritområde so far


Je ligart!

RSS 2.0