Vad ska jag hitta på?

Idag är en såndär dum dag då jag jobber mellan 7.30 - 14.30 och M jobbar mellan 12 - 22. Det blir liksom ingen tid över till att umgås. O andra sidan börjar vi båda sent imorgon så det blir nog en sen kväll ikväll...

Medans M är på jobbet tänkte jag ha en heldag för mig och min kropp. Ja, det lät ju alldeles fel... Jag menar givetvis ett långt, härligt bad med body scrub, ansiktsscrub, ansiktsmask x 2 och massa bubblor. Sen blir det en god sallad som jag piffar upp med tonfisk, keso och stekt svamp. Till det dricker jag ett glas rose och läser troligtvis ut Luftslottet som sprängdes.

Vad ska ni göra denna fredag?

KOM IGEN SVERIGE!!!!

Hej hopp trallallaaaa! Guldmedaljen ska vi haaa!!!


Eurovision "Song" Contest 2011

Efter varje år jag tittar på Eurovision känner jag att nu har jag fått nog, men sen när det närmar sig den tiden på året igen blir jag så exalterad! Eurovision liksom! Kvällarnas kväll!!!

Igår hade jag som tur var morgonpasset, vilket innebar att jag var ledig på kvällen och kunde helhjärat kolla på tävlingen. Stackars M som både är engelsman och TOTALT ointresserad fick minsann böja sig och snällt sitta tyst och kolla. Till en början spelade han mest Mario Kart på DS, men sen tror jag allt att han blev lite intresserad och började kolla mer och mer. Hans favoriter var Frankrike, Italien och Moldavien. Japp... Britter i allmänhet har inget intresse alls för Eurovision och jag fick fylla i många blanka rutor för honom.

Kan man ha släppt låten innan Eurovision?

Hur väljer man vilken låt som ska tävla?
Måste man sjunga på engelska?


Han förstod inte riktigt hur det gick till i Sverige eftersom vi, till skillnad mot UK som säger till någon "Här har du en låt. Du ska tävla med den i Eurovision. Grattis.", har en lite mer utdragen process till det hela. Efter många om och med fick jag dra jämförelser med fotbollsvärlden...

Eurovision har varit ganska förutsägbart de senaste åren med alla länder som röstar på sina grannar, men iår var det ju riktigt spännande! Inte förrän det tredje sista landet röstade var det klart vem som vann! Jag gillat!

Att Sverige kom 3:a var en chock, men en väldigt bra en! =)

Vilken/vilka var era favoriter iår?

Sjukstuga

I torsdags åkte M på magsjuka och blev hemma i 3 dagar. Jag trodde verkligen jag skulle åka på det med men jag har klarat mig än så länge, peppar peppar ta i trä!! Däremot har jag fått världens förkylning med lite hosta och huvudvärk på köpet...

Sitter på jobbet nu och försöker blir frisk genom att proppa i mig jordgubbar och dricker varmt vatten med honung! Har ni några bra tips mot förkylningar?

/Johanna, vill bli frisk igen!!!



Läsningsönskelista

Hur packar och framför allt väljer man böcker för ett helt år? Självklart kommer jag skaffa bibliotekskort vart än i Kanada vi kommer bo, men jag vill gärna ha med mig lite böcker på svenska och gärna svenska författare.

Här kommer en liten lista på de böcker jag gärna skulle vilja ha med mig!

Stolthet och fördom och zombier - Jane Austen och Seth Graham-Smith

Lilla Stjärna - John Ajvide Lindqvist

Människohamn - John Ajvide Lindqvist

Hanteringen av odöda -
John Ajvide Lindqvist


Någon av er som läst någon/några av dessa?

Kyligt med uppfriskande!

3 dagar efter min 25årsdag skedde det. 6 april. Årets första dopp i havet! Uppfriskande om inget annat! Efter min morgonpromenad kom M ner till stranden och mötte upp mig och efter lite tvek från båda var jag först i. Den segern satt gött! Sedan stod jag i solen och torkade så gott jag kunde medans M tog sig en liten springtur längs stranden. Underbar dag må jag säga!


2 veckors update!

De senaste 2 veckorna har varit innehållsrika, sådär mycket att jag inte riktigt velat sitta vid datorn direkt.

Vi har varit på besök i Weymouth hos svärpäronen som hade syskonbarnen med sig denna gången! Det var 3 riktigt roliga dagar och det var full ös hela tiden! Vi spenderade mest tid nere på stranden och M har inte haft så skoj på länge! Han fick order av tjejerna att gräva ett stort hål som de kunde stå i och spana på folk. Kids and their fantasies... Sen letade vi efter krabbor under stenar, fiskade krabbor i hamnen och plockade stenar på stranden. O ja just det, vi åkte lite karuseller också!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SEDAN HAR M ÄNTLIGEN FÅTT SITT VISUM TILL KANADA!!! Den 13 juni åker vi från Göteborg till Vancouver med mellanlandning i Frankfurt. Ska bli så underbart att äntligen komma iväg! Den 4 juni flyttar vi ur lägenheten i Bournemouth och åker hem till hans föräldrar i några dagar innan vi åker till Sverige den 8 juni. Tog bara 8 månader längre än väntat att komma iväg haha...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Läsa böcker har jag också hunnit med!

Andra boken i Dexterserien får en solklar femma av mig! I början av boken känns den som att den ska bli ganska seg, men sen tar den en helvändning och blir helt fantastiskt bra!

Efter Dexter blev det denna bok som jag inte visste något om innan jag lånade den. Den stod under Nyheter på biblan och jag älskar att läsa nya böcker! Besviken blev jag absolut inte! Halvvägs in i boken kändes det som att den kunde sluta, men sen blev det en helomvändning igen! Jag gillar helomvändningar! Det värsta jag vet med en bok är när man har listat ut allt som händer i slutet och läsningen dit är lika trögt som mitt internet är ibland. Detta var en riktigt bra deckare som jag rekommenderar starkt!

Egentligen ville jag läsa Water for Elephants här näst, men den var utlånad... Så det fick bli 2 svenska författare som fick följa med hem istället! Stieg Larssons - Luftslottet som sprängdes och Marianne Fredrikssons- Hannas Döttrar båda på engelska. Luftslottet som sprängdes har jag försökt mig på 2 ggr redan, men aldrig lyckats avsluta. Första gången började jag läsa den på hostelet jag jobbade på i Auckland, NZ, men nästa dag var den borta från bokhyllan! Inte trodde jag att den skulle försvinna så fort från hyllan?! Den hade ju trots allt stått där i några veckor! Men men... Sen hade mamma med sig den på ljudbok när de kom och hälsade på i NZ så jag la in den på min Ipod, men jag kan verkligen inte lyssna på ljudböcker... Har svårt att koncentrera mig och ligger jag i soffan eller sängen och lyssnar somnar jag bara haha... Så nu jäklar ska jag ta mig igenom den 743sidiga tegelstenen!!!


RSS 2.0