Niagarafallen

I tisdags hyrde vi en bil och åkte till Niagarafallen över dagen. Det var en dag fylld av vackra vyer, snöfall, förlust i kasinot och vinst på en skraplott.
Amerikanska fallen till vänster
Vårt vrålåk för dagen
Kanadensiska fallen

Framme i Toronto

På Alla Hjärtans Dag landade vi i Toronto utan några planer alls. Vi tog oss från flygplatsen in till stan till ett hostel vi kika på, men det var inte öppet, så vi ändrade plan direkt och åkte in till stan till en turistbyrå och frågade efter hjälp. Vi fick en lista med olika hostel och en karta och gick till närmsta som var Backpacker on Dundas.
Nu har vi bott här i nästan 2 veckor och på torsdag flyttar vi in i vårt egna rum i ett hus ca 10 minuter från innerstan med pendeltåg. Vi har inte hittat nåt jobb än, men vi har inte varit så aktiva heller ska medges...

5 timmar i Lake Louise

På vår resa genom Klippiga Bergen hade vi 5 timmar att spendera i Lake Louise. Jag visste innan att det inte var ett stort samhälle, men att det inte var större än Väjern hade jag inte förväntat mig... Mindre bostäder, mer affärer, lika öde. Mitt mål med att stanna i Lake Louise istället för att forsätta med bussen till Whistler var att se sjön. Annica och Mikaela hade varit där i sommras och det såg helt fantastiskt ut! Vi hade en lite mer annorlunda miljö då sjön var fryst och det var ett isslott byggt på sjön.
Eftersom det var Mike födelsedag firade vi med drinkar på den lokala puben och spelade biljard medans vi väntade på bussen. Som för övrigt var 1 timme sen... Jätteskoj...
Mike med hans födelsedagspresent (t-shirten)

Vi gick över den frusna floden

När vi var i Calgary vill Mike gå över floden där, men den var inte det minsta fryst lika mycket så jag sa nej. Sen kom vi till banff och Bow River som var fryst helt och hållet. Varken jag eller Mike har gått över en frusen flod, så jag sa ja direkt till att vi skulle korsa floden! Fast det dröjde 2 dagar tills vi faktiskt gjorde det.

Banff

Nu har vi kommit till Banff som ligger ca 2 timmars bussresa från Calgary. Jag är helt förälskad i staden!!! Varför kom vi inte hit tidigare? Och varför stannar vi bara i 3 dagar?!

 

Det är ingen stor stad, men det har ändå så mycket att erbjuda! Massa små mysiga butiker, mamma du skulle älskat varenda en, massa restauranger och pubar, många mysiga promenadstråk och en frusen flod som vi tänkt spatsera över ikväll eller imorgon.

 

 

Igår promenerade vi till Upper Hot Springs som är en naturlig varmvattenskälla. Den ligger 4 km utanför stan och är väl värt ett besök! Vi passade på att promenera eftersom vädret var underbart. Kallt, men friskt och solsken!

 

 

Idag är Mike och åker skidor i Lake Louise medans jag sitter i skidstugan och dricker kaffe och läser Jane Eyre på mitt DS. Hittade världens bästa bibliotek till mitt nintendo innan vi lämnade Vancouver med 100 av de största klassikerna! Så just nu håller jag alltså på att läsa Jane Eyre och härnäst blir det nog Alice i Underlandet eller kanske Brott och Straff? Har inte riktigt bestämt mig än…

Imorgon är planen att Mike ska åka skidor i Sunshine Village medans jag stannar hemma i Banff. Det är Mikes födelsedag på torsdag och jag har inte köpt present än. Jag vet, det är hemskt, men jag har hittat den perfekta t-shirten i Banff plus att vi ska ut och äta gott imorgon kväll. Stek och bearnaisesås here I come!

Sista dagen i Calgary

Sista dagen i Calgary åkte vi upp i Skytower igen och åt lunch. Denna gång testade jag deras Fish n Chips som kom med en underbar tartarsås. Mike åt hamburgaren igen.

Under eftermiddagen satt jag ute en stund och pratade med en gammal kanadensare som var med i Vietnamkriget som amerikansk marinsoldat. Han ville dock inte gå in på detaljer om kriget… Undrar varför? Han hade även bott i Stockholm i några år och läst Svenska, förlorat exfru och son i jordbävningen i Christchurch förra året, bott i Asien och när han pratade om sina år i Irland slängde han på en grov irländsk dialekt. Skoj!

På kvällen åkte Mike och jag till bion och såg Underworld – Awakening i Imax 3D. Mycket bra film!!! Vi vart lite tidiga så vi passade på att ta lite kort i våra snygga glasögon.


Rocky Mountains - The Rockies - Klippiga Bergen

Klippiga Bergen är helt fantastiska. Första dagen vi åkte igenom dem var vädret inte det bästa, men vi var fortfarande helt tagna av utsikten. När vi sedan åkte från Calgary till Banff hade vi strålande solsken och bergen visade sig från sin bästa sida!


Here comes the sun

Det är verkligen kallt i Calgary... En riktigt torr kyla vi inte är vana vid efter att ha bott i Vancouver de senaste 7 månaderna. Trots kylan är vi ganska glada ändå! Solen gömmer sig inte och den värmer ganska gött då den inte skyms av höghusen. Jag måste säga att det är förvånansvärt lite höghus i denna stad som ändå har 1,2 miljoner invånare.
Igår var vi uppe i Calgary Skytower och kikade runt. Vi skulle egentligen bara åka upp till observationsdäcket, men fick reda på att om man åt lunch uppe i restaurangen (som kostade ungefär samma som inträdet) fick man det på köpet! Deal!
Underbart vacker utsikt över Klippiga Bergen!
Sen tog vi en promenad längs den halvfrusna floden!
På kvällen gick vi till en pub och såg Vancouver Canucks spela mot Detroit. Det gick la sådär...

Road Trip dag 1 Vancouver till Calgary

Halv ett i morse klev vi på bussen från Vancouver till Calgary. Det var med vemod, men samtidigt en massa lycka jag lämnade vårt rum i Vancouver för att utforska nya delar av Kanada. Vi somnade ganska fort på bussen, men vid sjutiden hade vi vårt första stopp på resan. 50 minuter i K nånting nånting... Vi gjorde inte mycket där. Väntade mest på att bussen skulle åka iväg igen.
Mellanstopp i Golden
Bussresan tog lite över 18 timmar och vi var väl trötta när vi tillslut kom fram till Calgary vid sjusnåret. Vi checkade in på vårt hostel och gick sedan ut för att äta en bit mat.
Isrink i downtown Calgary
Jag drack en god Bellini på Milestone's
Planerna för imorgon är inte många. Mest kika runt i stan och spendera så lite pengar som möjligt =)

RSS 2.0