Tangaroa - The god of the Sea


Saknar dig me körve!

Innan utgång i lägenheten på Smowe
 

Ja du gumman, lite fagra och lite mindre fagra kort på dig o mig =) Och självklart kommer här vår låt!


Världens bästa föräldrar kanske kommer på besök i december!


Matariki Native Noice 2009

Vilken kväll!!! I fredags kväll var det familjekväll igen, och denna gången var det bland annat Tiki Taane som hade äran att ha oss närvarande vid sin spelning. Vid kvart över sex lämnade vi min engelsman i receptionen och begav oss ner till Queen Street. Spelningen hölls i Auckland Town Hall som vi inte riktigt visste vart det låg. Vi gick till The Edge och frågade och blev hänvisade tvärs över torget till den stora ståtliga byggnaden som vi ser så gott som varje dag, men inte riktigt har vetat vad det är för något... Typisk hemmablindhet!!!

Iallafall... Det första bandet som spelade var Cornerstone Roots, ett reaggeband från Whaingaroa. Efter det var det dags för Three Houses Down. De var hur bra som helst!!! Också ett reaggeband att dansa loss till! Katchafire var akten innan kvällens höjdpunkt och de var lika grymma de! Fast vid dethär laget var vi nästan desperata efter att få se Tiki.
Sen kom han... Som en skänk från Maorigudarna klev han in på scen ackompanjerad av en gammal maoriman samt 5 maorikrigare och 5 maoriekvinnor. HUR MÄKTIGT SOM HELST!!! I det ögonblicket önskade jag allt att jag varit Maori. Efter öppningsnummret spelade Tiki en enda lång låt med hur mycket bas som helst! Tänk er att alla hår på kroppen reser sig, så mycket bas var det!

Det vi trodde skulle vara en 2-3 timmars konsert visade sig hålla på i 5 istället! Höga på livet traskade vi till BK efter konserten och åt lite nattamat. Karlssons mage reagerade lite på detta då jag inte ätit kött på nästan 3 veckor eftersom det inte ingår i min nya eh blodgruppsdiet som det så fint heter. Mer information om denna kommer i ett annat inlägg!




Avocado, en bristvara?

Igår var jag på Foodtown och tänkte lyxa till det sådär på lördagkvällen med lax och avocado, men till min stora besvikelse (för ANDRA gången den här veckan) hade dom ingen avocado i affären... Denna underbara frukt/grönsak som jag hade sett fram emot så länge att få äta, men ack nej! Så jag fick bege mig hemåt med endast lax i påsen... Väl hemma packade jag upp min shoppingbag och gick ner till 5:an som är mitt och Ms erövrade rum för att kolla på ett avsnitt av Buffy Vampyrdödaren. Efter ett avsnitt blev jag hungrig så jag gick upp i köket för att ta min lax, men vad har då hänt? NÅGON HAR STULIT MIN LAX!!! Jag hade glömt lägga in den i kylen, men det stod fortfarande mitt namn på den! Jag gick bananas i både kyl och frys, men hittade inte min lax... Den (ursäkta mitt språk) JÄVELN som snodde min lax har väl varit finsmakare också och ätit upp laxen på en gång...


Imorgon, fredag, ska jag på dejt

Men inte med M utan med bland annat den här mannen!


Tiki
Han spelar på The Civic här i stan tillsammans med Katchafire och många fler. Det kommer bli hur bra som helst!!!

I'll be coming home next year




Glad Midsommar

Igår var det ju som bekant midsommarafton och det var den tråkigaste jag haft i mitt liv tror jag. Ingen sill, ingen midsommarstång, inga små grodorna, ingen grill med kompisarna i sjöbue och inga blomsterkransar!

Vi hade planer på att fixa ihop en tillställning på vårt hostel, men på grund av bristen på sill, midsommarstång, och sjöbodar blev det inte mer än öh ja inget... Karlsson var i säng redan kl 21.30 och vid 22 tiden slocknade hon till ljudet av en snarkande karl.

Idag är det också ett år, ETT HELT ÅR!!!, sedan jag och M var uppe och hälsade på Ludvig i London för att fira midsommar. Då var det vi tre, Simon och ca 600 svenskar till som samlades i Hyde Park och firade midsommar.

Just nu önskar jag mer än någonsin att jag vart hemma och firat med alla nära och kära! Men det innebär bara att nästa år kommer det blir såååå bra!


Det kom ett paket på posten!

Idag kom Carolinas efterlängtade paket till mig! Jag blev väldans glad när brevbäraren (eller kanske heter det brevbärerskan eftersom det är en hon?) gav mig paketet och frågade nyfiket vad det kunde vara. Jag sa att det var en födelsedagspresent och hon önskade mig genast "Happy Birthday!". Eh ja jag orkade inte förklara att det var ett tag sedan jag fyllde år så jag tackade och tog emot!

I paketet låg det gooooodis från Sverige (som för övrigt är slut...), skraplotter och ett jättefint brev! Ska snarast sätta mig ner och klippa och klistra jag med C!



 

Bakis...

Nä inte jag inte! Men igår var jag och Mr X på bio! Det blev The Hangover som var så sjuuuuukt rolig! Lätt den roligaste filmen jag sett på länge! Den handlade om 4 killar som åkte till Las Vegas på svensexa som slutade med att de tappade bort brudgummen som de sedan febrilt letar efter runt hela Las Vegas med nada minne om vad som hänt kvällen innan. Om jag inte vek mig dubbel av skratt satt jag och log så att mungiporna var uppe vid öronen! En helt perfekt film en söndagskväll!


Fantastico!

Igår var alltså jag och la familia på Cats och det var hur bra som helst! Den var verkligen så bra som jag kom ihåg att den skulle vara! Och höjdpunkten var såklart när Grizabella sjöng Memory. Då fälldes det tillochmed en tår eller två och rysningarna gick flitigt genom kroppen.

Under pausen (då det för övrigt gått ca en timme och en kvart) lyssnade jag på tre tjejer som febrilt pratade om musikalen.
"Har den någon story?" "Är katterna hemlösa, eller har de hem?" Ja det var riktigt roligt att lyssna på faktiskt till en början, men sen blev det bara irriterande...


Memories

Imorse knackade Annica på en sjuk Johannas dörr och frågade om hon ville följa med på Cats ikväll. Johanna var inte sen med att säga nej så ikväll kl 19.30 ska jag sjunga med i alla underbara sånger ur denna musikal! Det känns som att det var igår jag såg musikalen på tv nere i mina föräldrars källare och blev helt betagen av mystiken av musikalen! Redan då bestämde jag mig för att se den live någon gång i livet och det tog alltså 10 år (plus minus 2 år) för att se den, men äntligen är dagen kommen!

 

Grattis snygging!!!

Idag fyller du 46 år. Dubbelt så gammal som mig... Men det gör inget! Du är fortfarande snyggast i världen!!!





Too good to be true!

Green Day kommer till Auckland i December!!! Då vet jag en som ska dit!!!



Du gamla du fria!

Igår firades alltså nationaldagen med pompa och ståt! Det började med middag bestående av köttbullar, potatis, potatissallad, brun sås, gräddfil och gräslök och en jättegod sallad till det.
Sedan begav vi oss iväg till Bara Bra där jag bjöds på shot för att jag hade så piffiga naglar! =) Me lijki! På den baren träffade vi en karl som trodde han var jättesvensk, men jag motbevisade honom ganska snabbt genom att prata svenska med honom utan att han förstod ett ord...
Efter Bara Bra gick vi till Viaduct, men kom inte in för våra vänner från California hade inte jeans på sig, så vi gick vidare till Margeritas där vi kände den ena bartendern och gjorde som vi alltid gör; gick rätt förbi kön, betalade inte och fick drinkkuponger.


Nationaldag!

Och denna ska givetvis firas på City Groove Backpackers! Jag har precis gjort köttbullar från scratch och blev faktiskt ganska nöjd. Enligt M smakade de delicious och en av japanerna var också nöjda med smaken! Nu väntar bara domen från den svenska delen av familjen...

Vi har fått engelsmän att önska Sverige grattis på födelsedagen och vi har spelat svenska nationalsången på full volym under dagen till allas njutning! Hoppas jag...

Senare ikväll ska vi ut och göra stan osäker och vilken dag passar egentligen bättre för detta än den svenska nationaldagen?


Dress Smart

Igår åkte jag och Annica på utflykt till Onehunga och Dress Smart, stadens outlet! Här fanns det Glassons, Jeans West, CONVERSEBUTIK, Addidas, Nike, Puma, och en massa massa mer affärer. Farligt farligt... Det bästa är också att bussen ut dit är gratis och tar ca en kvart!  Vi började med världens största sushi och kaffe innan vi stillade våra shoppingbegär med skor och kläder. Jag åkte hem med två par skor (förlåt pappa) och en mintgrön pike t-shirt. Det hade säkert blivit mer om tiden inte varit så knapp.


New Moon



Någon mer än jag som längtar?

Gräs

I brist på fantasi vände jag mig precis till min kollega och vän Annica och frågade vad jag ska blogga om ikväll. Det blev Gräs. Och då gräs som växer på marken, inte sådant man kan tänkas röka! Så här kommer alltså min lilla hyllning till gräs som ligger på marken!

Gräs är oftast grönt
När man går barfota känns det skönt
Nyklippt är det bästa
För det luktar så gott för det mesta
Om det regnat en kväll
Ligger daggen på sin plats så snäll
Utan gräs vore jorden grå
Hur skulle vi må då?




RSS 2.0