3 - Mitt nuvarande jobb

Det far bli en favorit i repris =)

Jag jobbar heltid som receptionist/bartender pa det lilla charmiga hotellet Bournemouth International Hotel som ligger valdigt centralt, ca 5 minuters promenad in till stan och ca 7 minuter om man gar tillbaka. Varfor, undrar ni? Vi ligger mitt i en backe. Jag har en forkarlek att jobba pa hotell/backpackers som ligger i backar. Tyvarr inte i en park denna gang, men havsutsikt fran baren har jag! 

Hotellet har ca 50 rum och for det mesta har vi byggnadsarbetare eller organiserade bussturer som bor har. Ganska stor skillnad fran att jobba pa ett fyrstjarnigt spa, men jag gillart! Morgonpassen, 7.30 - 15.30, brukar inte vara sa hektiskta och det ar mest receptionsjobb som galler da. Ta bokningar, hjalpa chefen att sortera papper (ordning och reda ska det vara!!!), checka ut gaster och svara pa allmana fragor. Kvallspassen, 14.30 - 22.30, bestar av kombinerat receptionsjobb/barjobb. Baren ar precis vagg i vagg till receptionen och jag har en liten dorr jag slinker igenom varje gang nan gast star och tittar pa mig fran baren och antar att jag har ogon i nacken och ska se dem. Jag sitter tyvarr med ryggen mot baren, sa jag ser dem inte alltid, och de haller sig garna fran att saga hej eller ursakta. Men men... Det ar inte manga flashiga drinkar som mixas, utan mest ol eller shandy (halften sprite, halften ol) som de garna dricker har.

Det blir manga stunder da det inte ar nagot att gora, sa da passar jag pa att blogga och lasa bok. Perfekt! Och de misstycker inte att man sitter pa ansiktsboken hela dagarna, bara det inte gar ut over jobbet. I like it alot!

Dodstrist...

Sitter har pa jobbet och vi har 1 gast boende inatt... Forsoker lasa Harry Potter, men det gar la sadar. Kanns konstigt att fa betalt for att sitta och lasa, men vad ska jag annars hitta pa? Baren ar skrubbad, receptionen plockad, loungen putsad och rakningarna overforda.

Hemma ligger sjuklingen och kollar pa film i vantan pa I'm a celebrity...get me out of here! Det gar ut pa att 14 kandisar (B eller C kandisar) ar fast i det australiensiska djungeln i ca 2 veckor, och varje kvall rostar folket fram en person som ska gora olika utmaningar. Sa gott som varje utmaning innehaller maskar, kryp och spindlar. Ganska kasst program egentligen, men i sondags tog det en vandning nar en av deltagarna svimmade i live tv. Jag har inte hort M skratta sa mycket pa lange! Jag satt mest och tankte att det var vantat. Hon har grym fobi for smakryp (vilket far mig att undra varfor i hela fridens namn hon egentligen stallde upp fran borjan) och det ar hon som far alla utmaningar haha... Sedan har vi Nigel, en posh skaderspelare som absolut inte kan tanka sig att sitta i djungelfangelset i full fangelsemundering for da kommer inte hans fru prata med honom mer om hon ser honom i tv sadar. Det far mig att undra over vilket aktenskap de maste ha?! Svenska Britt Ekland ar med i arets upplaga, men hon har inte fort sa mycket liv av sig an sa lange.


Harry Potter maraton

Älsklingen ligger och sussar bredvid mig på soffan. Vi känner oss båda lite krassliga så det är rätt skönt att vara ledig idag. Tog mig en läptur imorse, vilket jag kanske inte skulle gjort. Näsan rann och huvudet kändes som att det skulle explodera! Var nog inte så charmigt att möta mig idag haha... Host host, harkel, snuva...

På torsdag ska vi på bio! Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 som vi båda längtat efter jättemycket!!! Jag håler dock fortfarande på att läsa boken, men skit samma... Kanske hinner jag läsa ut den innan torsdag, men den chansen är nog ganska liten. Jag älskar Harry potter böckerna och filmerna, men med sista boken går det väldigt trögt... Troligen är det för att jag inte vill att det ska ta slut! It's an end of an era liksom...

Någon som sett den senaste Harry Potter filmen?

Julklappstips

Skulle nagon fa for sig att vilja skicka ett litet paket till mig i England foreslar jag foljande =)





Basta julkalendrar ever!

Skickas till
Johanna Karlsson
Flat 5 Poole Hill Terrace
15 - 23 Poole Hill
Bournemouth BH2 5PW
England

Tack pa forhand =)

2 - Mitt forsta jobb

Da ska vi se... Mitt forsta jobb hade jag nar jag var 12 tror jag. Jag jobbade som lottforsaljare for RNS i en av lottbodarna nere i Kungshamns Centrum. Om jag inte minns fel satt jag i mittenboden mellan PRO och nagra andra pensionarer. Jag tyckte jag hade varldens basta priser jamfort med de andra bodarna. Tavlor och blommor gjorda av musslor slog latt grytlapparna och de virkade underlaggen PRO hade. Tjanade 3000 spann under den sommaren och tyckte jag var stormrik nar jag kom till Stockholm med foraldrarna. Jag kommer ihag att jag bland annat kopte en gra langklanning fran Vila och ett par svarta stovlar. En vit bathalstroja fran H&M slank ocksa ner i pasarna. Jag var sa stolt over att ha kopt de sakerna for mina pengar.


1 - Presentera mig själv

Född 1986 i Kungshamn med ett fluff som heter duga. Bildbevis finns att jag på min dopdag rockade en mohawk. Det är den enda gången i mitt liv jag kommer ha den frisyren frivilligt, eller kanske omedvetet rättare sagt.


En annan frisys jag inte kommer ha permanent. Tack o lov f
ör peruker!

Hade en förträfflig uppväxt i ett samhälle som egentligen inte hade så mycket att erbjuda för barn och ungdomar. Mycket lek och bus i berg och skogar runt dagis och skolor fördrev tiden och på tonårsdagar var det tv-spel och skräckmaraton som gällde.


Bamse är fortfarande en favorit!

Fotbollskarriären påbörjades 1994 och avslutades 2007 efter många skador och tappat intresse. 2000 påbörjades volleybollkarriären och avslutades 2008 pga flytt till Nya Zeeland.


Favoritlaget IFK Götlaboooooorg!!


Efter många år i skolan, bla 1 år i USA och 3 månader i Nya Zeeland, är jag idag utbildad kulturturismentreprenör.


25 kulturturismentreprenörer i Anchorage, Abel Tasman National Park, Nya Zeeland


Jag bor i Bournemouth med min pojkvän och jobbar som receptionist på Bournemouth International Hotel. Har bott här i ca 3 månader och trivs jättebra! Kanske är det för att det är en kuststad...



Reslusten tar aldrig slut och nästa mål är Canada i april. Jag har besökt 9% av världen och har alltså en väldans massa kvar att upptäcka! Skoj!


Where should we go now, where should we go?



Bloggtorka

Då hjälper det givetvis att skriva en lista! Hittade denna listan på min kulturturismentreprenörkollegas blogg som ni kan kika in på om ni klickar här.

Jag kan inte garantera att jag kommer skriva om detta varje dag, men så gott jag bara kan!

1 – Presentera mig själv
2 – Mitt första jobb
3 – Mitt nuvarande jobb
4 – Det här åt jag idag
5 – Hit längtar jag
6 – Min dag
7 – Min bästa vän
8 – Ett ögonblick
9 – Min tro
10 – Det här hade jag på mig idag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Den här veckan
14 – Vad hade jag på mig idag
15 – Mina drömmar
16 – Min första kyss
17 – Mitt favoritminne
18 – Min favoritfödelsedag
19 – Detta ångrar jag
20 – Den här månaden
21 – Ett annat ögonblick
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bättre
24 – Det här får mig att gråta
25 – Min värsta resa
26 – Mina rädslor
27 – Min favoritplats
28 – Det här saknar jag
29 – Mina ambitioner
30 – Ett sista ögonblick

Ensam till helgen

Pa lordag aker M upp till London for att kolla pa rugby. England moter Samoa och han ar helt lyrisk!!! "Jag blir mer extatisk nar det ar rugby pa tvn an nar det ar fotboll. Och du vet hur jag blir nar det ar fotboll pa tvn alskling" Jo tack, helt okontaktbar haha! Jag e lite avundsjuk ska medges, men jag hade hellre gatt pa England - Nya Zeeland forra veckan, men det hade han nog vagrat eftersom jag ar ett All Blacks fan hehe...

Troligen ar jag ledig lordag kvall for jag jobbar ikvall (lordag nu) sa jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Budgeten ar minimalistisk just nu sa mycket till lyxkvall blir det inte. Men tanken ar an sa lange denna:

- Jobba till 2.30
- Komma hem och ta ut kycklingen fran frysen
- Lagga mig i badet med en Blueberry Seed ansiktsmask fran Dermanord till tonerna av Hakan Hellstrom
- Efter badet blir det en film som bara jag vill se. M och jag har ganska olika filmsmak, sa nu ar ett ypperlig tillfalle att passa pa!
- Laga lite mat efter filmen. Som det ser ut nu blir det kycklingwok med massa MASSA gronsaker
- Koppla over till tvn vid halv atta for att se pa Harry Hill's TV Blurps och X-factor
-
Under tiden allt detta sker blir det en massa pill pa datorn ocksa. Behover rensa bort en massa skit och kanske kanske tillochmed gora en ny header till bloggen! Det ar enna dags nu...

Tis the season

Iar kommer jul och nyar bli valdigt annorlunda jamfort med de senaste 3 aren! Jag kommer jobba igen... Inte sedan 2006 har jag jobbat jul och nyar, och det kanns konstigt. Jag kommer inte heller vara med familjen, men Mike har lovat att gora det basta av situationen genom att laga en traditionell engelsk julmiddag dar kalkon ar Englands svar pa skinka. Som det ser ut nu jobbar jag lilla julafton, julafton och juldagen eller annandag jul. Pa nyar jobbar jag antingen nyarsafton eller nyarsdagen. Jag ar lite kluven pa om hur jag vill jobba. Vi har sagt att om man jobbar juldagen ar man ledig nyarsafton och vise verca. Pa juldagen jobbar man delat skift, 8 - 13 och 18 - 22.30, och pa nyarsafton jobbar man till minst midnatt... Jag tror hellre jag jobbar pa juldagen sa att jag kan vara med Mike vid tolvslaget. I och for sig borjar jag tidigt dagen efter, men hellre det an att missa nyarspussen! =)

Hur tycker ni jag ska gora?

The Event

Ikvall ar jag ledig och lediga fredagkvallar innebar ett nytt avsnitt av The Event. An sa lange har jag inte missat ett avsnitt, men man maste verkligen hanga med varje sekund for att fatta. Serien paminner om Lost ganska mycket, sa kanske blir det att jag trottnar efter en sasong haha. Visas The Event i Sverige?


Not my cup of tea

Att sluta vid halv elva pa kvallen och borja halv atta dagen efter faller mig inte riktigt i smaken. Att jobba 8 dagar i rad faller mig inte riktigt heller i smaken, men jag har haft det varre! Tack o lov jobbar jag inte 24 dagar i strack med dubbelpass pa minst 16 timmar nagra dagar i veckan! Sa egentligen ska jag inte klaga, men jag tycker jag kan fa gora det anda. Lite iallafall...

Det blir till att gora mig en kopp latte imorn morgon for att orka med dagen! Savidare svart ar det inte nar vi har en san dar ett-tryck-och-kaffet-ar-klart maskin pa jobbet. Latt och smidigt, men tyvarr kan jag inte gora den extra stark - extra stor... Jaja, varre saker har hant har i varlden!


Inredning pa Poole Hill

I och med att vi inte kommer stanna i Bournemouth sa lange har vi inte inrett lagenheten sa varst mycket, men i forra veckan fick vi ett ryck och framkallade bilder och ramade in. Kopte lite ljusslingor gjorde vi ocksa, men har inte tagit nagra kort pa det an.


Weymouth

For nagra veckor sedan var jag och M i Weymouth igen och halsade pa hand foraldrar som har lagenhet dar. Vi stannade bara over natten vilket var lite kort, men vi hann med ganska mycket anda. Det var mysigt att bara komma ivag for helgen och jag gor garna om det snart igen!

Promenix langs havet





Happy monthaversary!

Jag och M har egentligen inget "startdatum" pa vart forhallande. Vi traffades pa City Groove och borjade dejta i maj forra aret, men vi vet liksom inte riktigt nar vi blev ett par. Sa istallet for att fira arsvis tar vi det manadsvis istallet. Vi hade en ganska lang diskussion om vilket datum varje manad det skulle vara. Forst sa vi den fjarde varje manad eftersom det var da vi flyttade in i lagenheten, men den dagen forknippar jag mest med att hyran ska betalas, och det gar inte for sig. Sen kom jag pa att vi hade vart forsta "dejt", som egentligen inte var en dejt, den 6 juni forra aret, sa det fick bli vart monthaversary datum! Forra manaden planerade vi tillsammans vad vi skulle gora och denna manaden ar det min tur. Alltsa idag!!! Just nu sitter jag pa jobbet, men direkt efter springer jag ner till stan och inhandlar lite gott att ata tills ikvall. Det ska namligen goras picknick i vardagsrummet eftersom vadret inte ar det basta idag. Nasta manad ar det hans tur att planera dagen. Undrar vad han har i kikaren?

Vad gor ni for mysigt pa er ars/manadsdag?

Love love love

Sverigebesok

Mellan den 5-15 januari nasta ar kommer jag till svenska marker pa besok! Hoppas pa ett forsenat julbord, lek med syskonbarnen och vit sno som inte ar slask. Hotellet jag jobbar pa stanger i 2 veckor sa da passar jag pa att komma hem och halsa pa.


Biodejt nagon?

Den 20 november har jag 2 biljetter till Harry Potter och det var meningen att jag och M skulle ga, men det krockade med hans tripp till London for att se pa rugby med polarna. Sa nu vill jag inte sitta sjalv i biomorkret och bjuder givetvis den som vill pa bion =) Resan hit kan disskuteras haha...


Super Sunday

I sondags var jag ledig och det var den basta sondagen jag haft pa lange! Vi borjade med att ha sovmorgon och sedan gora mest ingenting. Kolla pa en massa avsnitt av Smallville (jepp, vi har avslutat Angel och har gatt vidare till Smallville), ata lite frukost/lunch och vanta pa att klockan skulle sla eftermiddag. Sen gick vi ner till en pub i stan vid halv fyra tiden och kollade pa Bolton vs Liverpool pa big screen tv, bestallde kannor med drinkar och lite mat och njot av en valfortjant Liverpoolseger!!! Det var inte sa varst manga pa puben och mest Liverpoolfans, sa jag njot. M tyckte inte jag skulle jubla sa hogt nar Liverpool natade, men jag kunde inte hjalpa det! Alla bara log at mig anda hehe... Efter matchen gick vi hem till lagenheten och vantade pa att X-Factor skulle borja.

For er som inte riktigt har koll pa vad X-factor ar, sa ar det den brittiska varianten av Idol, fast battre! Istallet for att de bara valjer individer under audition sa har de delat in det i 4 kategorier. Killar, tjejer, grupper och over 28. Jag tycker det ar en grym blandning och man far mer variation i tavlingen. Varje sondag har de 2 som har lagst roster ett song battle och sedan ar det upp till domarna vem som aker ut. Det ar 4 domare, sa skulle det bli 2-2 ar det den akt som fick lagst roster som aker ut. Nothing but fair I may say. Skulle ni fa for er att youtuba X-factor, sok pa Matt Cardle, Mary Byrne och Rebecca Ferguson. De ar mina favoriter!


Hade ju absolut ingen bild fran sondagen, men jag tycker denna visar hur kul man kan ha det trots att det ar sondag!

Lite avundsjuk

Jag maste saga att jag ar lite avundsjuk pa mina tjejers utsikt fran deras hus i Whistler!!! Medans jag har utsikt over en offentlig toalett dar det pagar det ena och det andra och nagra hemlosa, har M & A utsikt over en snotackt bergskedja!!! Klicka har for att kika pa bilden och passa pa att lasa om vad de gjort hittills pa deras aventyr!

RSS 2.0