Fråga

Vad tyckte ni om årets Eurovision Song Contest?

Din dröm går i upplevelse!

Rubriken är ett stensäkert tecken på att M har jobbat på Golden Moments för länge nu... Efter hela tre veckor slänger hon in ordet "upplevelse" här och där. Vad jobbar vi då med på Golden Moment? Jo, sälja upplevelser!

Igår var det ju Eurovision Song Contest för er som missat det, och som vanligt har Sverige med en suverän låt, men övriga Europa hänger inte riktigt med i musikutveckligen och röstar fram en väldans tråkig ballad sjungen av en ryss som inte kan engelska. Bra där Europa... Dessutom? Vad gör länder som inte ens är med i Europa i Eurovision???  


You're still my Hero
http://www.svenskamagasinet.nu/files/shortnews/3063__ImageNormal__wSXdiqukJPduwTxDofeKW.jpg

Nytt rum o ny granne

Då har jag flyttat två våningar upp i Hester 8. Gillade aldrig riktigt mitt förra rum. Det var lite litet och ostrategiskt inrett, men nu har Javier åkt hem till Spanien så då tog jag hans rum! Det är framför allt mycket större och mer yta att leva på. Städa var det första jag fick göra... Tror inte människan har städat här någon gång tidigare... Det låg till och med ett lager damm i garderoben!!! 
Lägger in bilder ikväll eller imorn. Den som lever får se!  

Som ni kanske sett på vissa kort är min lugg kortare än vad den har varit. Fick ett ryck förra lördagen och klippte rak lugg. Att jag då aldrig kan bestämma mig för en frisyr... Hämtade min inspiration från Top Model 9 vinnaren Saleisha.


True love never rosts

Så kan det låta när M är övertrött efter alldeles för många avsnitt av Are you afraid of the dark? Yes, det är det vi gör på kvällarna när vi är uttråkade på Hester Road.

Min true love är Eurovision Song Contest! It never fails! Ikväll är det dags för Charlotte Perelli att göra en Johnny Logan, ta hem sin andra Eurovision seger! I torsdags gick jag och M till vår pub längre ner på gatan och fick dem till att byta kanal. Vi har inte BBC 3 i huset, så i några minuter blev sportpuben en schlagerpub! När Charlottan hade gjort sitt framträdande gick vi tillbaka till huset igen. Som tur var hade hon startnummer 2 så de fick tillbaka sin sportkanal ganska snart.

Veckan har flytit på och igår vart det fest igen. Jag och M tryckte i oss en sjua vodka på fascinerande kort tid. Full och klängig blev jag och gick och la mig vid tolv... Måste verkligen sluta dricka! I stora mängder iallafal...
Idag är det flytt som står på schemat. Javier åker tillbaka till Spanien så då tar jag hans rum.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tänkte uppdatera er lite med bilder från England!

17/5 2008 : FA Cup final Portsmouth (1) - Cardiff (0) 


1) FA Cup i parken!
2) Guds gåva till kvinnor!
3) Mikaeeeela
4) Mattias o Dave
5) I brist på annat blir det Strongbow
6) Mmmmm
7) Storbildskärmen

17/5 2008: Utgång



1) Ivonne och Tomas
2) Mikaelas beundrare, Mikaela och jag
3) Lindsey, Jasmin och jag
4) Mikaela
5) Juanma och Julio
6) Mupparna
7) Maarten, Dave och Jasmin
8) Jasmin och Mikaela
9) Nastasia, Jessica och Laurent

18/5 2008: Pizzadag


1) Jag i Mikaelas säng

2) Detta skrapade vi ihop och betalade pizzorna med. Han som kom med pizzorna blev ganska paff...


PoK

Vilken dag!!!

Gårdagen kan sammanfattas med en väldans massa promenerande!

Men innan jag promenerade flera mil åkte jag lite buss. Jag och M åkte in till City Center för att hämta hennes paket. Väl på postkontoret möttes vi av en enorm kö. Jag satte mig på en stol och väntade på att M skulle komma tillbaka med ett paket i handen, men så var inte fallet. Istället fällde hon repliken "Det är fel hus". Innerst inne kände jag det på mig, men vågade inte tro på det fullt ut. Så det var bara att bege sig till nästa. Där lämnade jag M till sitt eget öde och begav mig av inåt stan för en liten shoppingrunda. Det blev 3 skjortor, 1 klänning och 1 långärmad tröja. Och så hittade jag en våg också till det fantastiska priset av £3 (ca 35 kr). Den är fantastisk för den visar både stone och kilo! Dock var den felinställd först så den visa ca 20 kg mer än vad jag egentligen väger... Snacka om chock!

Efter vår visit på stan var det dags att bege sig till parken för att se på FA cup finalen! Det var en fantastisk upplevelse! Och vilken stämmning!!! Inte för att jag är ett Portsmouthfan, men just under den matchen slog mitt hjärta lite extra för min tillfälliga hemstad. När vi gjorde mål flög öl och ciderbrukarna i luften som aldrig förr! Tur att man inte hade finstassen på sig! M fick under andra halvlek syn på Guds gåva till alla jordens kvinnor! Det var något av det snyggaste vi sett på vi vet inte hur länge!!! Koncentrationen på fotbollen sjönk avsevärt, men lite såg jag allt. Snart var det dags att springa iväg på toa, men det fanns inga i parken, så det blev en liten promenad till de publika toaletterna vid Domedagsmuseet. Kändes ju inte alls lustigt... Det var väldans skönt att få lätta lite på trycket och jag kände mig 3 kilo lättare! När matchen var slut ville vissa gå till en pub och fortsätta drickandet, men jag och M ville hem och fräscha upp oss efter ölduschen vi fick när domarn blåste av matchen. Vi hade lite problem att hitta hem om man säger så... Planen var att ta bussen, men den gick inte där vi trodde den skulle gå så vi spatserade den långa vägen hem. Redan då fick jag ont i knät, men värre skulle det sedan bli...

Duschen var väldans uppskattad och efter den nalkades pasta och red bull med vodka. Sommar sommar sommar! Outfiten för kvällen blev svart skojrta, gröna shorts och svarta strumpbyxor, allt från H&M. Till det svarta ballerina från Scorett. Tidigare under dagen hade vi varit på besök i managernas hus och jag, M och J hade mer eller mindre bestämt att vi skulle gå dit och festa så vi tog en taxi vid niosnåret och partade till det. Helt sjukt vad fint de bor!!! Måste ha varit en inredare med bra sinne för skandinavisk design. Ljust inrett och myyyycket plats! Och dessutom var det RENT! Senare styrde vi kosan till The Drift där vi fick skaka våra lurviga och dricka mera gott. Trots allt drickande blev jag inte det minsta fuller... Med tanke på det lilla jag ätit under dagen borde jag legat på golvet efter 2 groggar, men icke sa nicke! Har aldrig stått så stabilt! Om ni någon gång ska åka taxi i England ska ni få ett värdefullt tips. RING ALLTID OCH BOKA!!! Vi trodde att det var som i Svea där man bara kan vinka in en taxi och åka hem, men nej nej. Här måste man ringa och boka och har man tur svarar de i telefonen! Så jag och M fick oss en timmes promenad till denna dag. Snacka om att nyktra till på väg hem!

Kanske därför jag inte varit bakfull för fem öre idag. Har egentligen varit hur underbart som helst! Har fått tvättat lite kläder och gjort rent i vårat kök. Eller ja... Rent o rent... Diskat och torkat av bänkarna, men det är mycket kvar att göra ändå... Sedan har det även hunnits med en film och lite vykortsskrivande, så till veckan kanske det dyker upp ett vykort i era brevlådor!

Haha precis nu innan jag gick till mitt rum fick jag känslan av måndagsångest... Bra att man får det bara efter två veckor!


Jag klarade testet!!!

Jag trodde verkligen man slapp prov när man inte är i skolan, men icke sa nicke! Idag var det dags att visa bossen M mina kunskaper i Fushion (vet INTE hur det stavas...). Det är bokningsprogrammet vi jobbar i. Inte världens mest tisdsparande om man säger så, men det dom om på företaget. Mycket snack men lite action som man brukar säga i kära gamla Svea. Så från och med måndag jobbar jag självständigt och det känns väldans gött!
Miiiiiiiiikaela på kontoret

Har varit dålig på att uppdatera bloggen, men jag har inte legat i koma efter löpturen som många av mina nära o kära kanske tror då jag verkligen inte är den som beger mig ut och springer frivilligt. Internet har legat nere i huset i två dagar, och på jobbet är det inte mycket tid till att surfa, ännu mindre till att blogga.

Jag kom på den smarta idén att ta bort bilderna som ligger i arkivet och skräpar här på bloggen. Inte så värst clever av mig... Har spenderat ett antal timmar att ladda upp bilderna igen, men eftersom upplösningen inte är den snabbaste i huset är jag inte klar på långa vägar... Tänkte jag skulle fått laddat upp alla bilder innan jag skriver ett nytt inlägg, men jag vill inte låta er vänta heller.  

I helgen har vi inga direkta planer. Jag och M ska in till stan imorn och köpa vykort och frimärken. Dessutom har M fått ett paket på posten som ska hämtas! Till och med jag tycker det ska bli spännande och se vad som finns i! Vi tänkte även ta en sväng till våra tanter på postkontoret här vid oss bara för att dom är så söta! M är fortfarande fascinerad över att bli kallad "Dear" av dessa. Jag var tydligen inte så söt då jag inte fick den kommentaren. På kvällen blir det nog fest igen. Italienarna och spanjorerna drar till London imorn så vi e inte så många som e kvar, men ändå en lagom skara.

Vi var på bio igår förresten. Doomsday... Gå INTE och se den... Det var något av det sämsta jag sett på läääääääänge! Det var en blandning av 28 dagar senare, Arn, Fast & the furious och Gladiatior. Det skulle vara en skräckis, men vi satt mest o skrattade för den var så patetisk...


T & E på bion      M på bion

Nej kära läsare, (om jag nu har några) nu ska jag hoppa i säng och läsa Cosmopolitan! Tack gode gud för den tidningen!

Skriv gärna en kommentar då och då så jag vet att ni lever!

PoK


Jag har blivit en av dom...

En av dom ambitiösa människor som verkligen ger sig ut och springer på kvällarna. Kommer inte ens IHÅG när jag senast var ute och sprang. Visserligen blir det inte så långt så mina knän är kassa, men eftersom det inte blir någon volleybollträning i sommar och säsongen redan börjat när jag kommer hem till Svea igen måste jag verkligen ta tag i mig själv i sommar!

Jag trodde det var A & H som var i Grekland...

Med tanke på vädret som varit de senaste dagarna kan man nästan tro att det är jag & M som är i Grekland! Igår låg vi på stranden hela dagen och kom hem röda som kräftor! Jag hade inte brännt mig, men färg hade jag allt fått. Tack o lov att vädret är som det är, annars hade England inte varit värt mycket!  

Helgen som gått har varit mycket intressant. Full med fest och sol, men även snyltning av vin och mat ur mitt kylskåp. Sedan har man även jättetrevliga huskamrater som väcker en vid 3 på natten då man redan gått och lagt sig... I fredags natt kom L med kamrat och öppnade dörren och sa "godmorgon" och stängde sedan lika fort. I lördags natt efter vi kommit hem från en kväll på Tantrum blev vi väckta av J från Spanien som bankade i kastruller både på dörren och i väggarna... Inte så trevligt kanske! Kontakten med honom är väldigt liten kan jag säga...
Vi kom iallafall till vårt efterlängtade Tantrum och där fick vi välja mellan R&B eller House. Vi valde R&B såklart! Men en hel kväll med R&B kan bli långtråkigt det med. Man är ju van hemifrån att få lite blandad musik, men här vart det en och samma musik hela kvällen.



I fredags hade vi grillkväll på bakgården och det var väldans trevligt! Massa god mat och tjöt med trevliga människor. F från Italien hade stenkoll på svensk fotboll så vi hade en väldans trevlig konversation. M tröttnade och gick och satte sig hos några andra.

Idag på jobbet har jag fått mer inblick i finansvärlden och det kommer nog ta ett tag att få kläm på det. Stackars A har nog snart inget tålamod med mig när jag bara ifrågasätter henne hela tiden.

Nu ska jag och M gå och handla lite mat! Våra kylar står tomma efter helgen...

PoK

Snart första veckan avklarad!

Och jag och M är HELT SLUT!!! Det är verkligen långa dagar (8-17)...

Trots tröttheten tog vi oss en promenix på 1,5 timme och utforskade stranden och hamnen i Portsmouth. Det är ca 20 min att gå till stranden som inte är en sandstrand, men det e småsten. Det kommer jag trotsa i sommar och ligga o pressa på helgerna om vädret fortsätter som det har varit hittills! Har kunnat sitta ute varje lunch och solen tar till och med! Har fått mig ett litet streck på låren efter kjolen..! Det kändes väldans skönt att få se havet idag och jag gillar Portsmouth mer och mer. Vi hittade även vårt nya häng. Tantrum! Passar utmärkt till två gamla fossiler som oss som går och lägger oss minst en timme innan alla andra i husen.

Imorgon e sista dagen för veckan och på kvällen planeras det grillning, antingen på stranden eller på baksidan av husen. Beror sig nog lite på väder och vind. Tydligen skulle det regna imorn... Hoppas dom har fel! Måste ju bättra på min bränna på benen!

Nu ska jag hoppa i säng så jag orkar med imorgon! Lång dag framför mig igen...

PoK


Vi får som vi vill

Idag har solen lyst i England! Och vi har suttit på vårt kontor på Paradise Lane hela dagen. En timmes lunch hade vi iofs och då passade jag på att lapa lite sol. Hoppas på lite mer imorn så man kan bygga på brännan lite! =)

M och jag har nu fått våra arbetsuppgifter, och det blev precis som vi ville! Jag har hand om bokningar, kundservice, marknadsföring och finans medan M har hand om hemsidan och leverantörerna.

Det kommer nog bli en bra sommar ändå. Folket vi jobbar med är toppen och vi har redan många nya vänner. Igår vid middagen satt vi och diskuterade Grease och E som är från Italien och super gay har redan skaffat sig en "Sista"  i M.

Vi har även fått våra efterlängtade sängkläder idag! Och galgar!!! Nu börjar det iallafall se ut som att någon bor i rummet..!

Lite planer inför helgen är att vi ska grilla på fredag och på lördag fyller S, så då blir det nog lite partaj!

Nu är det dags att sova så att jag är utvilad inför nästa arbetsdag på kontoret ovanför stallet!

Ja just det ja! Havregrynsgröthataren har börjat äta havregrynsgröt till frukost numera... Får väl se hur länge det håller...




PoK
 

Chock efter chock efter chock

Då har man anlänt till England. M och jag har gått igenom smärre chockar dessa dagar.

* På vandrarhemmet i London vaknade jag upp flera gånger av dörrar som smälldes igen och nån dama som sjöng "Lions sleeps tonight" (tror jag den heter)...
* Dom kör som galningar i England
* Vi har haft fruktansvärd otur med rödljus i London
* Våra väskor blev betydligt tyngre efter helgen i London
* Vi arbetar på ett kontor ovanför ett stall

Trots dessa negativa saker vi upplevt har vi även hunnit se massa roliga grejer med! Londonsightseen på ca 6 timmar, billig vodka (!!!), ja det var väl det hittills...

Huskamraterna är hur sköna som helst och det är en salig blandning av nationaliteter! Fransmän, italienare, spanjorer, schweizare, holländare och svenskar. Tror inte jag glömde någon.


Uppgifterna på jobbet är inte riktigt klara än, men än så länge sitter vi vid sidan av A & K vars arbete vi sedan kommer ta över när dom åker hem till Svea. Tydligen kommer jag och M bossa över det svenska kontoret i sommar! Hell yeah!



PoK


RSS 2.0