Vi går över snötäckta berg fallera!

Ja då har klassen haft äventyrsvecka och vilken vecka det har varit!

I måndags åkte vi till Cable Bay Walkway och jaa vad kan man säga? Begick nästan självmord? Jag och 91:an Bergwall hade det bra kämpigt upp till toppen för första mördarbacken... Och sedan kom ju självklart en till! Men den kändes lite lättare än den första. Om jag säger att det kändes som att lungorna krympte till en tiondels kapacitet och benen inte bar? Förstår ni då hur jobbigt det var uppför? Bra... Det var då mödan värt när vi kom upp till toppen och såg utsikten över Abel Tasman National Park! (8 km)

   


tisdagen fortsatte äventyret till Mount Arthur där jag trodde att jag skulle dö lite till för enligt rykten skulle denna hajk vara snäppet värre än gårdagens, men det måste jag då ändå erkänna att den inte var! Det känndes allt lite lättare att komma upp nästan till bergets topp idag än igår. Idag hamnade vi på 1310 meters höjd. Det kan dock tilläggas att vi började på ca 900 meters höjd. Men ändå! (9 km)

 


onsdagen var det dags för veckans road trip. NMIT bussen begav sig denna gång till Nelson Lakes National Park för en tvånätters övernattning. Vi kom fram till vårt boende vid lunchtid och vi konstaterade alla snabbt att det skulle bli en kall visit! Vi snackar minusgrader då bergstopparna var täckta av snö! Trots snön var det en häftig syn att se snö på Nya Zealand i mars! Efter lunchen gick vi till Visitor Center och kollade på en massa informationsfilmer om att man ska bevara naturen på Nya Zeeland. Vi var ganska sömniga efter all den informationen! Sedan gick vi på en liten promenad genom skogen och tittade på träd och fåglar som sjöng. (5 km) 

     

Torsdagen innebar bergklättring igen. Denna gång var det Mount Robert som skulle få finbesök av kulturturismklassen. Det var ännu en mäkta promenad upp, men som vanligt blir man helt betagen av utsikten på toppen! 1570 meter kom vi upp på denna gång. (10 km)

  

Idag, fredag, har vi åkt forsränning! Det har varit det roligaste på hela veckan, och som vi har längtat hela klassen! (10 km)


Förövrigt denna vecka har vi då gåttpaddlat sammanlagt 42 km! Grymt jobbat klassen!


Kommentarer
Postat av: Carro

Faaaan vad skoj!

2009-03-13 @ 14:09:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0