Jag fyller ju snart år!

För er som vill skicka ett litet kort eller kanske paket till mig när jag fyller finns jag på adressen:

Johanna Karsson
C2
Nikau Apartments 85 Nile Street
PO Box 7297
Nelson 7042
New Zealand

Jag stannar

Gott folk, jag stannar på Nya Zeeland fram till den 3 augusti. 

Mitt liv har på mindre än en vecka gjort en helomvändning då jag i fredags fick reda på att varken M eller jag kan komma tillbaka till Golden Moments i sommar. Tankarna började genast vandra iväg. Ska jag stanna på NZ? Ska jag hem till Sverige? Eller ska jag försöka hitta något annat i England? Vad blir billigast? Vill jag hem till Sverige än?  

Nu har jag alltså bestämt mig för att stanna på Nya Zeeland i 4 månader till. Dels för att det är lättare att hitta praktikplats här, jag är redan i landet, det blir billigast så samt att jag faktiskt är på NYA ZEELAND! Vem vet när jag kommer tillbaka hit nästa gång?

Så alla ni vänner som hoppar av glädje därhemma (för nu har ni ju en ypperlig anledning till att åka hit), boka biljetten så ses vi waaaaay down under i sommar! =)

Skydive!!!

Ja äventyrsveckan fortsätter för min del! Avslutade den med ett skydive idag! Kl 11.10 ringde jag och bokade mitt hopp och kl. 12.00 blev jag upphämtad. Helt ok för mig! Det var något av det bästa jag gjort i hela mitt liv! Och omhändertagen blev jag också. Mössa och glasögon tog han på och väl fastspänd var jag också.

Från 4.500 m höjd svävade vi ner i 200 km/h. Efter ca en minuts fritt fall fällde han ut fallskärmen och vi svävade ner till marken i loopar. Väl nere kände jag att hela högerarmen domat bort, men känseln är nu så gott som tillbaka! Det var selen som var lite väl åtspänd...


Puss på er mamma och pappa!


   


Hej Ally! Hej Hilda!



Hej sötnosar!
Här ser ni moster vinka till er hemma i Sverige från toppen av Mount Robert, Nelson Lakes National Park i Nya Zealand. Vi ses snart igen!
Massa pussar och kramar

Vi går över snötäckta berg fallera!

Ja då har klassen haft äventyrsvecka och vilken vecka det har varit!

I måndags åkte vi till Cable Bay Walkway och jaa vad kan man säga? Begick nästan självmord? Jag och 91:an Bergwall hade det bra kämpigt upp till toppen för första mördarbacken... Och sedan kom ju självklart en till! Men den kändes lite lättare än den första. Om jag säger att det kändes som att lungorna krympte till en tiondels kapacitet och benen inte bar? Förstår ni då hur jobbigt det var uppför? Bra... Det var då mödan värt när vi kom upp till toppen och såg utsikten över Abel Tasman National Park! (8 km)

   


tisdagen fortsatte äventyret till Mount Arthur där jag trodde att jag skulle dö lite till för enligt rykten skulle denna hajk vara snäppet värre än gårdagens, men det måste jag då ändå erkänna att den inte var! Det känndes allt lite lättare att komma upp nästan till bergets topp idag än igår. Idag hamnade vi på 1310 meters höjd. Det kan dock tilläggas att vi började på ca 900 meters höjd. Men ändå! (9 km)

 


onsdagen var det dags för veckans road trip. NMIT bussen begav sig denna gång till Nelson Lakes National Park för en tvånätters övernattning. Vi kom fram till vårt boende vid lunchtid och vi konstaterade alla snabbt att det skulle bli en kall visit! Vi snackar minusgrader då bergstopparna var täckta av snö! Trots snön var det en häftig syn att se snö på Nya Zealand i mars! Efter lunchen gick vi till Visitor Center och kollade på en massa informationsfilmer om att man ska bevara naturen på Nya Zeeland. Vi var ganska sömniga efter all den informationen! Sedan gick vi på en liten promenad genom skogen och tittade på träd och fåglar som sjöng. (5 km) 

     

Torsdagen innebar bergklättring igen. Denna gång var det Mount Robert som skulle få finbesök av kulturturismklassen. Det var ännu en mäkta promenad upp, men som vanligt blir man helt betagen av utsikten på toppen! 1570 meter kom vi upp på denna gång. (10 km)

  

Idag, fredag, har vi åkt forsränning! Det har varit det roligaste på hela veckan, och som vi har längtat hela klassen! (10 km)


Förövrigt denna vecka har vi då gåttpaddlat sammanlagt 42 km! Grymt jobbat klassen!


Golden Bay

I måndags åkte klassen på utflykt till Golden Bay där vi fiskade lax, besökte en källa, sov på ett jättefint hostel, besökte Abel Tasman memorial och åkte sist till en jättefin strand mitt ut i ingenstans. Dagarna avslutades på the Mussel Inn där jag åt en jääääättegod musselsoppa!

Laxfiske
  

Waikoropupu Springs
   

Övernattning
   

Abel Tasman Memorial
  

Wharariki Beach
     

Tråkiga nyheter...

The Killers har ställt in sin spelning i Christchurch...

Så? Vilken stad vann mitt hjärta?

Efter att ha spenderat 2 dagar i Sydney och 9 dagar i Melbourne måste jag säga att det fortfarande är Sydney som ligger mig närmast hjärtat. Trots att det regnade mestadels av vår vistelse där var det en underbar känsla att komma tillbaka till denna stad.

        

Ska det ta två år till innan jag kommer tillbaka till min favoritstad?

RSS 2.0