Vancouver Whale Watching

Mitt ena mål med Kanada var att få se späckhuggare in real life. Ända sedan jag såg dem i Marine Park i Frankrike har jag velat se dem i sin riktiga miljö eftersom jag tyckte mest synd om dem där de simmade runt i en alldeles för liten bassäng... Så i söndags blev drömmen äntligen verklighet! Vi kostade på oss trippen som skulle ta mellan 3-5 timmar (beroende på när man upptäcker valarna) och fick man inte syn på några fick man åka med gratis ända tills man ser dem. Vi hade tur och fick syn på valarna ganska kvickt! Tyvärr sov valarna så det var inte mycket till aktivitet mer än huvuden och ryggfenor. Kanske blir det bättre när vi kommer längre norrut i landet och kajakar med dom? Om någon skulle vilja vara så vänlig att skänka $2000 eftersom det är det det kostar? =)

Baby you're a firework

Celebration of Lights är en årlig festival som hålls i English Bay där Kanada tävlar mot Spanien och Kina för att se vem som kan smälla av bäst fyrverkerier. Jag och M såg Kanada och Spanien, men givetvis vann Kina och den installationen fick vi inte sett för jag jobbade den kvällen... Inte för att jag vet hur man dömmer fyrverkerier, men fick jag välja skulle Kanada vunnit lätt! Fyrverkerierna pågick i nästan 30 minuter och i mitten av Kanadas skåderspel smällde de av lite tystare fyrverkeri så man kunde höra musiken lite bättre, och de spelade Imagine av John Lennon. Jag blev helt rörd! Alla 300.000 (minst) åskådare som tagit sig till English Bay stämde in i allsång och jag fällde en tår.

North Vancouver

Eftersom M och jag inte har någon bil (än) blir det till att göra småutflykter så mycket vi bara kan! Dagen efter English Bay tog vi båtan över till Nort Vancouver och åt lunch i en park.


M jobbar för tillfället i North Vancouver och han har världens bästa utsikt hela dagen lång!


North Vancouver från färjan

Granville Island

Vi tog Sky Train till Main Street - Science World...

... där vi började vår promenad till Granville Island...

... kikade på båtar i hamnen...


... tog oss en öl (eller 3) på Granville Brewery...


... och gick över Granville Bridge på vägen hem...

Underbar dag i en underbar stad som avslutades med spontanbio! Vi såg X-Men:First Class och det blev en perfekt avslutning på denna dag.


English Bay

Förlåt för dålig uppdatering, men det har liksom inte hunnits med den senaste tiden för jag har så otroligt roligt i mitt liv just nu! Då får man lov att prioritera bort bloggen lite, men samtidigt vill jag ju givetvis dela med mig till er läsare (mamma, pappa och Eleni).

För 2 veckor sedan tog M och jag oss till English Bay, som vi pekat ut på kartan och sagt "där finns det en strand. Dit åker vi." Ja, en strand fanns det ju alltid, men vi ville ju ha det lilla extra också. Barer och krimskramsaffärer, men det fanns det inga. Vi tog oss en promenad till False Creek, hittade en pub och satte oss ner och bara njöt i solskenet. False Creek ligger mellan Burrard och Granville Bridge och Burrard Bridge är slående lik Harbour Brigde i Auckland, så det kändes nästan som att vara tillbaka på Nya Zeeland ett tag. Efter cidern la vi oss på en liten gräsplätt och åt lunch innan det var dags för mig att gå till jobbet...


M med English Bay i bakgrunden


Mamma, jag hittade Sunset Beach!!!


Burrard Bridge

RSS 2.0