Räkor tonight!!!

Mamma o pappa kommer upp till Lisch ikväll o dom har med sig räkor till mig!!! Kanske blir sista gången på ett tag man avnjuter Smögenräkorna... :(

England lär väl ha räkor, men smakar dom verkligen lika gott?

Sista dagen är ett minne blott

Igår var det sista dagen i skolan, men på ett sätt kändes det som att det är evigheter kvar till praktiken som börjar på MÅNDAG!!! 
Vi började dagen med Busstur del 2. Idag var det Kinnekulle som var höjdpunkten och en massa småstopp runtekring. Vi kicka ass på vår guidening i Falkängen efter min och Es säkerhetsgenomgång på bussen...


Efter bussguideningen var jag aptrött... Tur var slutade vi ganska tidigt och klassen splittrades för att gå hem och göra sig iordning inför le grand fäst som ägde rum på skolan senare på kvällen. 17.30 var det samling för mingel och kl 18.00 serverades maten. Fantastiskt god mat och ett stort TACK till Margaretha och skolan som bjussade på kalaset!
Kvällens tema var Sommar så jag drog på mig jeanskjol, gul t-shirt och min kära SunTrip-hatt! Jag och M är läskigt synkade då hon hade på sig sin SunTrip-t-shirt...
Vi hade en väldans rolig quizz om varje klasskamrat där vi fick reda på nya och gamla saker om varandra. Jag tror inte det var en enda som hade fel på min fråga... "Vem tänder på halva IFK Göteborg?"  
Vadå? Utmärker jag mig så mycket? Hehe...   
Vi hade även en Så Ska Det La Låta tävling där jag ingick i Evert & Runstenarna. Vi förlorade med ett ynka poäng till Mikaela & Gånggrifterna, men med lite mer vin i magen var förlusten snart glömd. 
Sedan höll festen på ett tag till tills det var dags för mig och S att vandra hemåt. Det kändes jättekonstigt att säga "hej då, ses om fyra månader" till alla. Ska vi verkligen vara borta så länge???





521426-27


TACK FÖR DETTA ÅRET TUR-1!!!

3 härliga poäng o näst sista dagen i skolan

Har vart en ganska hyfsad dag idag ändå! Heldag med klassen runt omkring i Skaraborg bland annat Skara, Hornborgarsjön, Varnhem och Ekornavallen. Imorgon drar det vidare till Kinnekulle med en massa småstopp. Då är det min, T & E s tur att guida klassen. Vi ska ta dem genom Falkängens Hantverksby och det är väl ungefär lika spännande som det låter... Dock är vi 3 härliga prickar som kan göra det tråkigaste sumpmarken till det roligaste stället man någonsin besökt så det ska nog inte bli några problem!

Som vanligt var jag inte effektiv med kameran, så Mikaela får stå för bilderna. Skärpning imorn! Me promise...

image650

Som en kär kollega sa...: "Dom två små hararna ska ut på utflykt"



IFK Göteborg
tog idag 3 viktiga poäng mot GIF Sundsvall och det var min älskling R som gjorde mål. Han vet bara inte om det än att han är min älskling, but I'm working on it! Vi klättrar nu till en 3:dje plats i tabellen och jag är glad för det!

Har även en inneboende i några dagar. S känner på livet på Skaragatan då livet på Särnmarksgatan tog slut nu den första maj.

Back to the movie!

PoK


M är min pimp :P

Igår var det dags för sista festen i Svea innan M och jag drar till England! Haha det kommer bli en bra sommar om M fortsätter i den stilen honn gjorde igår! När hon traskade in genom dörren vid kvart över nio berättade hon det glada beskedet att hon träffat två killar som skulle komma upp senare. 3 glada singeltjejer blev plötsligt ännu gladare! :P
Något Stadt blev det inte för min del dels för att vi alla tappade bort varandra. S hamnade på Stadt, M på rockbaren och H & E vet jag inte vart dom hamnade...



Mår relativt bra idag! Inte bakis alls, men trött kan man vara ändå...

PoK

Grattis Ally!

Idag fyller Rally Ally 3 år!

521426-68

Usel vecka

Inget har gått min väg i fotbollens tecken denna vecka...

Liverpool spelade 1-1 i tisdags i champions league och måste nu vinna eller spela MINST 2-2 på bortaplan för att ta sig till CL final...

IFK förlorade idag mot LSK med 2-1 och stannar visserligen kvar på samma plats i tabellen, men nu måste de producera lite 3 poängare för att inte tappa allt för mycket...

Tack för mig...


Lite lugnare

1-1 och hjärtat har slutat hoppa i halsgropen...

VA I...

Ljungskile leder över IFK med 1-0 i nuläget...

KOM IGEN NU ÄNGLAR!!!

Vilka vänner jag har!

Finns det något bättre än att få ett spontatnt meddelande där de berättar att de älskar mig? Eller att få ett helt blogginlägg tillägnat en av Miss C? Jag har nog världens underbaraste vänner och ni vet vilka ni är!

Kommer blir svårt att vara ifrån dom i sommar, men o andra sidan kommer jag ju hem igen. Sen får vi se hur länge jag blir på Nya Zeeland. Ni som känner mig väl vet att jag gääääääääärna stannar kvar på länge det går i det förtrollande landet.

Just nu sitter jag med hemtentan och jag planerar på att få klart den idag, men min självdisciplin lyser med sin frånvaro... Har egentligen inte mycket kvar alls att skriva, men det gäller bara att ta tag i det. Ganska svårt att göra när solen lyser utanför och jag hade hellre legat på en gräsmatta och solat istället för att sitta inne och skriva en hemtenta...

Tid är något som är väldigt lustigt. Ibland vill man att det ska gå fort och ibland vill man ha mer tid än vad man har. Jag vill att tiden ska flyga förbi så att jag kan få åka till England, men samtidigt vill jag ha mycket mer tid än en vecka eftersom det är såååå mycket som ska hinnas med innan. Rapport om Falkängen (check), guidning om Falkängen (inte klar), hemtenta (inte klar), packa till England (inte klart på långa vägar) och ihoppackning av lägenheten (ganska klart).

Imorn e det iallafall fest! Ska bli riktigt skoj och jag är riktigt laddad! Sista utgången med klasskompisarna på läääääänge... Klart jag har ju M hela sommaren, men ändå!

Nej nu får jag allt ta tag i mitt liv och producera lite ord och meningar.

Ljungskile - IFK Göteborg
       0          -          2

PoK


No air

Min nya absoluta favvolåt är No Air, en duett med Jordin Sparks och Chris Brown!

Såååå fin!


Take me back...

521426-69

Lammsightseeing och plugg

Igår såg jag nåt av det sötaste jag sett på länge. Ett 1-dygnsgammalt lamm! SÖDEGRÖD!!! Det blev en road trip till Kestad och klasskamraten Ma. Ms ekipage kom och hämtade mig vid halv tre tiden och sedan var bilfärden ett faktum. Efter kanske 20 min var vi framme vid Mångården som låg så idylliskt att man nästan blev kär. M, S och jag var väldigt sugna på att se de små bebisarna så efter en kort presentation av gården fick vi äntligen gå in till dem!


image15



Efter att vi fått lite kärlek från fåren och lammen fick vi en liten rundtur i Mas ateljé. Massa fina lammskinnsgrejer! Sedan sög det i fikatarmen och årets första fika i solsken avnjöts. 
På vägen hem tog vi en liten avstickare till Kinnekulles topp och jag fick se en fantastisk utsikt! Avstickare var populärt idag och vi tog ytterligare än. Det blev Sigrid Storråda vi besökte. Inte nog med att det var en kopia av ett vikingaskepp så fick jag även se VATTEN!!! Vattnet i Vänern denna dag var lite grön/brun aktigt, men iallafall inte bajsbrunt som i Lisch. 

image20
  


När jag kom hem hägrade tentan... Vart inte så värst produktiv igår kanske, men idag har jag ändå fått skrivit en del. Har ju lika mycket kvar, men det känns lite lättare nu iallafall!

Vill åka till England NU!!! Kan inte tiden gå lite snabbare?



Idiotgrannar

Inte nog med att killen ovanför mig har installerat ett hemmabiosystem som skakar i mina väggar så springer dom förbi min dörr och ringer på för att sedan kuta ner för trappan och ut...

Ringer dom på inatt ska jag fanimej gå upp och väcka dom imorn när det e dags för promenad...

Nu e det krig...

Våren är här!!!

Total lycka upplevdes idag påväg till skolan. Utan att behöva frysa kunde jag gå i kjol, leggins, ballerinaskor och tunn jacka. Det värmde även lite extra eftersom jag lyssnade på mina favoritpöjkar i Break Your Frame (www.myspace.com/breakyourframemusic). Våren och sommaren är inte komplett utan dessa fyra grymma musiker from my hometown. 

 I skolan hände det väl inte så mycket spännande. Jag är kaffevärd denna veckan tillsammans med A så det är väl lite mer o göra, men inget att klaga över egentligen. Tröttsamt att gå att handla mjölk hela tiden bara...

Efter skolan tränade jag volleyboll en sväng. Nästa vecka är verkligen sista veckan för sen flyttar jag till andra breddgrader!!! Jag är hemma en vecka till efter nästa, men då är det en liten avslutningsfest på skolan och sen åker jag hem till kusten på torsdagen för att säga "på återseende". Det där med att säga "hej då" är verkligen överskattat enligt min mening. Det är ju knappast så att man inte kommer hem nån gång igen från England. Hallå, jag har ju några månader kvar i skolan med innan jag flyttar till Nya Zeeland och DÅ mina kära vänner kan det hända att det blir ett "hej då" för min del. Framtidsplanerna för tillfället är väl de att jag förhoppningsvis skaffar en bra LiA-plats (praktikplats för er som inte vet) där jag sedan kan få jobb och bosätta mig på Nya Zeeland. Men det är en bra bit kvar och livet hinner säkert ändra sig en eller flera gånger. 

Ikväll är det derby mellan GAIS och IFK Göteborg. För tillfället är det halvlek och det står 0-0, men änglarna kommer komma starkt i andra det vill jag lova. Fy skam om GAIS tar en pinne mot oss... Det ser mörkt ut att hinna med en match innan jag åker, men som tur är spelar dom några till i höst när jag kommer tillbaka.


Tentan är där den är... Oöppnad på datorns skrivbord. Det är ju så mycket annat som ska hinnas med också! Kom på den strålande idén att rensa lite bland musiken på datorn. Allt behöver inte följa med till de Brittiska Öarna faktiskt. Tomas Ledin är dock ett måste för att få lite nostalgi hemifrån. Det är första sommaren jag inte kommer spendera på kusten...  Å andra sidan kommer jag o M få ett sjuhelvetes (ursäkta språket, men jag är så exalterad) äventyr i sommar! "Det blir vad vi gör det till" för att citera mig själv från dagens lektion. 
På vägen hem från träningen såg jag två flygplan uppe i skyn och det gjorde mig så lycklig! Ännu lyckligare hade jag väl varit om jag hade suttit på planet själv, men det är bara 16 dagar kvar tills vi lyfter från Säve

PoK
 


Åh detta pillande...

Klockan är way past läggdags och vad gör inte Johanna då om sitta o pilla på datorn! Fick för mig den strålande idéen att göra en egen liten resekarta.
Tog bakgrundskartan från resedagboken och la dit lite enga pluppar. Svarta för de ställen jag ska till och röda för de ställen jag vill till. Så nu vet ni ungefär vart i världen jag vill! Det är ju tonvis med ställen jag inte prickat ut, men det kommer nog komma uppdateringar på kartan.


Källa: resdagboken.se

Godnatt på er alla!

PoK

Lite roligare kanske...

Efter att ha läst mig till hur man ändrar headern ser det genast lite roligare ut! Kommer nog ändra snart igen, men tills vidare är det inte så pjåkigt. 

Nu är jag tillbaka i Lisch och solen skiner härligt utanför! Promenad kanske? Jag var hurtig och var ute med min syster halv sju och tog en timmer promenad ut till Hovenäste och tillbaka. För er som inte vet vart Hovenäset ligger så kan jag säga att det är en BRA bit att gå... 

I lördags så hade jag och en VÄLDIGT brunbränd H lite välkommen hem fest för henne. Det blev vin och yatzee under kvällen och senare var det utgång på Kanske. Det var första gången på länge som jag stannade tills det stängde! Jag kan vara ganska duktig och gå hem när jag är på topp annars. 

  

Igår, söndag, mådde jag som jag förtjänade... Som tur var bara på förmiddagen, för på eftermiddagen var det dags för dop till H i kyrkan. De har blivit så genialiska i kyrkan att man slipper hela gudstjänsten och bara döper barnet och sen är det över. Passar mig som handen i handsken! Efter dopet var det kalas på Bävergatan. Där bjöds det på underbara laxbakelser med maaaassa räkor (avundsjuk M?). Efter det blev det kaffe och tårta och tryffel. Samvetet var ju inte på topp efter det, men efter promenaden i morse borde det mesta vara borta. 

Nu är jag alltså tillbaka i min lägenhet i Lisch och kylskåpet står alldeles tomt... Får bege mig ner till ICA och inhandla lite gott. Kanske en limpa bröd? Kan vara gott att ha till frukosten imorgon. O lite mjölk...

Nu får jag sluta innan jag har skrivit hela inköpslistan! 

PoK
  

Besök på Bästkusten

Oj vilken dag... Har varit på Nordens Ark idag med min syster och syskonbarn A & H. Trummhinnorna höll på att spricka när vi kom in i fårhuset! Så fort vi öppnade dörren satte fåren igång med sitt bräkande. Dessutom hade dom fått MÄNGDERS med lamm som inte heller var så tysta, men söta var dom allt!

Idag har jag även äntligen bokat min biljett till Nya Zeeland! Blev även ett litet stopp på 3 veckor i Thailand. =) Kommer bli helt underbart! Bara 250 dagar kvar till mitt och äventyr hehe...

Om 24 dagar flyttar jag och M till England i 5 månader. Jag har börjat packa lite, men det är fortfarande massa kvar. Vägde kläderna som jag hittills har packat. 6 kg... Vi får bara ha med oss 15 kg på planet så det blir nog till att rensa en del eftersom det ska med några par skor också! Det kommer inte bli lätt att sålla bland 40 par skor... Som tur är behöver man inte ha med vinterskor, men det är ju så många andra man vill ha med! Min och Ms plan är iofs ganska genialisk! Ta på sig så mycket kläder som möjligt att resa i som man sedan packar ner i en annan tom väska man har med ig när man landar. 

Började skriva på vår underbara hemtenta vi fick igår, men jag kände mig inte allt för kreativ så det la jag ganska snart ner. 

Det är väldigt kul att vara hemma på kusten igen och få träffa vänner och familj, men mor & fars modem tar snart död på mig... Hinner göra en massa saker innan startsidan ens har laddat klart. 
På tal om att träffa vänner så träffade jag en av mina allra bästa igår. Hon har precis kommit hem från en 3 månaders resa i Australien, Nya Zeeland och Thailand. Brun som få var hon också! Inte alls avundsjuk... Fick en jättefin DKNY klocka i present! Silvrig och helt i min smak! Så nu kan ingen klaga på att min klocka är stor längre. 

Nej nu ska jag hjälpa mamma med att hänga upp lite tvätt! 

PoK 
Johanna    

Kossor på Nordens Ark

 

Välkommen till min nya blogg!

Ja då var det dags att börja blogga som alla andra. Efter att ha läst en massa kompisars bloggar blev suget att blogga för stort, och vad passar då inte bättre än att börja blogga själv! Kommer skriva om min vardag och allt mitt resande.

Som min mor en gång sa: "Johanna, nu har du inte flugit på nästan 1 år. Mår du riktigt bra?"
Min mor är en mycket vis kvinna som känner mig allt för väl...

Hoppas på att kunna ändra stilen radikalt på bloggen när A tipsar om en hemsida med alla förklaringar på koder & grejer! Jag kanske är kunnig på datorer, men när det kommer till koder är jag handikappad...

Nej, nu är det Simpsons på tv! Följer detta ganska slaviskt även att jag äger större delen av serien på boxar och har sett avsnitten kanske 5 ggr. But hey! That's just me!  

PoK

RSS 2.0