9 - Min tro

Nar jag var liten och sov over hos mormor lastes det alltid sagor fran bibeln och lastes bon innan laggdags. Det var da det.

Idag har jag ingen religios tro alls. Eller raknas karma som religion? Jag tror stenhart pa karma. What goes around comes around. Manga ganger i livet har jag upplevt att allt, precis allt, ar emot mig, men sa plotsligt sa vander det! Nar jag bodde pa Nya Zeeland gick all vaxel till insamlingar pa gatan, och det var ganska ofta det! Varje dag fanns det nagot nytt att lamna bidrag till kandes det som, men jag la gladeligen dit pengar och fick ett fint klistermarke som tack for hjalpen! Innan jag akte till Nya Zeeland var jag fadder till en spackhuggare, men fick tyvarr saga upp det eftersom ekonomin inte vart lika stadig. Efter Kanadaresan ar det jag som blir fadder igen! Har i England vill jag lagga pengar i bossor pa stan, men de existerar liksom inte? Det ar mest manniskor med en massa fragor till olika undersokningar som jag stannar upp och pratar med ibland om jag har lust. Jag vet hur jobbigt det ar att ragga upp manniskor pa stan for nagra fragor. Ibland undrar man hur brattom manniskor har i varlden som inte ens tar sig tid till att svara pa lite fragor som inte ens kraver komplicerade svar. Nagon dag kanske dessa goda garningar leder till en miljonvinst pa lotto?

Back to the TRO!  Jag vet inte om jag tror pa att det finns en Gud, men Moder Jord finns da verkligen, och hon ar inte glad! En annan sak jag tror pa ar att vi inte lamnar jorden sjalsligen nar vi dor. Vara sjalar stannar liksom kvar och vakar over nara och kara.

Har ni nagon religios tro? Tror ni pa andar?

Effektiva veckan!

Eftersom jag vart ganska effektiv i fredags tankte jag att det ar lika bra att kora pa denna veckan! Inte for att det kommer vara nagra storre projekt, men jag kommer iallafall fa gjort saker!

Sa malet for denna veckan ar foljande:

- Lasa klart min bok
- Ga till biblan och lana nasta bok i serien
- Fa iordning sovrummet sa vi kan sova i sangen igen! Vi ar bada ganska trotta pa att sova pa luftmadrass i snart en  vecka nu... (Angtvattade aven madrass, tacken o kuddar forra veckan... )
- Se klart Family Guy - Blue Harvest. Har kanske 15 minuter kvar att se, men finner aldrig ro att gora det! Kanske ikvall efter jobbet?
- Skriva lite Londontips till Miss Eleni
- Forhoppningsvis kunna skicka in Ms visumansokan sa vi kan kopa vara nedrans biljetter till Kanada nu, nu, NU!

Det ska ga bra det har!

Update!

Klockan är nu 14.25 16.48 och jag har några punkter kvar på listan innan maken kommer hem!

* Köpa förlängningssladd så att jag kan ånga gardinerna (usch vilken hemmafru jag är när jag är ledig)
* Diska
* Städa badrummet
* Plocka upp lite bits and bobs i vardagsrummet
* Hade gärna velat tvätta 2 maskiner, men vi har ingen plats att hänga upp den för tillfället!
* Läsa klart min bok (har bara 70 sidor kvar, så det är inte omöjligt!)



Hej vad det går!

God förmiddag!

Idag känner jag på mig att det kommer bli en produktiv dag. Från det att Ms klocka ringde kände jag det direkt!
Så vad står på dagens To Do lista?

* Köpa förlängningssladd så att jag kan ånga gardinerna (usch vilken hemmafru jag är när jag är ledig)
* Diska
* Städa badrummet
* Plocka upp lite bits and bobs i vardagsrummet
* Hade gärna velat tvätta 2 maskiner, men vi har ingen plats att hänga upp den för tillfället!
* Läsa klart min bok (har bara 70 sidor kvar, så det är inte omöjligt!)

M jobbar till 18 ikväll, så 7 timmar kvar!

Tror ni jag klarar av utmaningen?

Kreativitet kommer inte gratis!

Sitter pa jobbet och designar nya flyers till reklamutskick till alla mojliga sorters foreningar och klubbar i Bournemouth. Jag har fatt fortroendet av hogsta chiefen och sitter nu och klipper och klistrar ihop text och bilder pa datorn i ett program jag aldrig anvant forrut! Tack o lov ar det ganska likt InDesign vilket jag hajar valdigt val!
An sa lange har jag fixat flyers till schakklubbar och 2 olika dansklubbar. Bilderna ar ju piece of cake, men att skriva alla dessa texter... De ska inte vara for langa, men anda informativa och lockande, inte innehalla pris eller datum och sedan all kontaktinformation... Sen att vi inte riktigt har knapat ihop vad for paketforslag vi ska erbjuda gor ju inte saken lattare! Ge mig styrka!!!

This is England


Weymouth tredje gangen gilt

Imorgon aker jag och M till Weymouth igen for att halsa pa hans foraldrar. Det ska bli sa mysigt att komma bort for en helg! Fast egentligen har jag bara ledigt pa lordag. Jobbar tidigt pass imorgon eftersom chefen ar sjuk och pa sondag jobbar jag kvallspass, men jag klagar inte! Mer cash till Kanada!

Vi har inga direkta planer, men pa lordag eftermiddag blir det iallafall fotboll da Manchester United spelar mot Crawley Town i FA cupen. Tank er ett allsvensk lag spela mot ett division 3 lag. Det kommer bli en rolig match! Sen pa kvallen kanske det blir bowling igen. M vill inte att jag ska vara mastare allt for lange haha...


Bok nr 4

Sitter pa jobbet och laser Darkly Dreaming Dexter av Jeff Lindsay och jag ar fast! Har bara kommit 40 sidor in i boken, men jag gillar den starkt! Har bara sett fjarde sasongen av tv-serien (ja, jag ar en seriehoppare) sa jag kanner till karaktarerna, men absolut inte vad som kommer handa i boken! Det finns 5 bocker i serien och de ska vara dessa tv-serien ar baserad pa, sa nu laser jag alltsa sasong 1. Prima!


Alla Hjärtans Dag Part 2


En av matcherna jag vann hehe...


Till tonerna av Pachelbels Canon in D mottes jag av detta i vardagsrummet


Och detta stod pa bordet!

Till detta bjods det pa 3-ratters middag. Skaldjurstallrik till forratt, lax och potatismos till huvudratt och en hjartformad doughnut till efterratt! Toppenkarl man har!!!

Alla Hjärtans Dag Part 1

Idag hade vi sovmorgon innan vi gick in till stan för att uträtta lite ärenden. Bland annat få skickat iväg polispapprena till Ms visum till Kanada. Jag har redan fått mitt så nu är det bara hans kvar som behövs fixas! Vi delade på oss efter bankärendena och då passade jag på att köpa en present till honom. Vi kom egentligen överens om att inte köpa något, men eftersom han lagar trerätters middag till mig ikväll kände jag att jag ville köpa något till honom. Det blev GTA Chinatown till mitt Nintendo DS och ett par Jedi pennor till DS också som han suktat över.

Vid tretiden tog vi bussen till bowlinghallen i Poole och spelade 3 omgångar. Resultatet? 2-1 till mig!!! Trodde aldrig det skulle hända eftersom jag förlorade STORT i första omgången... Men skam den som ger sig! =)

Nu sitter jag instängd i sovrummet och får inte lämna utan tillåtelse eftersom han håller på att laga middag och inreder vardagsummet á la Alla Hjärtans Dag style! Jag tror jag hörde ballonger som blev uppblåsta...

Part 2 kommer imorn!

Geeee mej!


Roligare har man ju haft!

Sitter har pa jobbet och skriver ner en massa massa massa adresser till judoklubbar i Dorset (kommunen jag bor i). Hittills har 23 hittat sin vag till pappret, och mer lar det bli for jag ska garna skriva ner grannkommunernas ocksa! Allt for att fa hit folk! I helgen hade vi fullt hus, men nu ar det tomt i 3 veckor till... Sen drar det forhoppningsvis igang igen! Har aldrig jobbat pa ett stallet som ar sa dott som detta! Tack o lov har de inget emot att man laser en bok eller tva pa arbetstid..!

Nej, nu ska jag ta och diska lite glas och koppar och sen lasa en sida eller 30!

Regnet det bara öser ner...

Det tar verkligen emot att gå och handla idag när det enda jag ser utanför mitt fönster är monsturöst stora regndroppar!! Kunde det inte vart snö istället? Eller nej förresten... Jag gillar inte snö och vinter... Strumpan, kan du inte komma till England och förklara vår här med?

Som tur är råkade Ms pappa glömma ett jättestort paraply, ni vet ett sånt man tillochmed kan gömma sig i, här förra gången de var på besök! Blir till att ta med det ut på min promenad till affären!

Jag är inne på att kolla på film nu och idag blir det nog Rocky Horror Picture Show. Jag älskar den!!! Bästaste minnet från den är givetvis när Karlsson och Ingvarsdotter skulle ut och svänga på de lurviga i Aucklandsnatten och sitter och förfestar tillsammans med flera hundra i en biosalong när de visar den filmen. Vi fick tyvärr inte platser bredvid varandra, men det fixar Ingvarsdotter genom att sätta sig mitt i gången bredvid mig! =) Det är äkta friendship det!


Lugnt firande

Gårdagens födelsedagsfirande blev lugnt eftersom båda är ungefär luspanka, om inte värra. Vad är värre än att vara luspank? M kom hem efter jobbet trött och sliten, blåste ut sina ljus från chokladpuddingen, men åt den inte eftersom han precis ätit på jobbet. Sen slog han sig ner i soffan, öppnade en öl och väntade på att matchen var igång. England vann som tur var med 2-1 på bortaplan mot Danmark, men matchen var ganska tråkig... Efter matchen lagade jag mat och till middagen kikade vi på When The Beatles Played at the Cavern. Riktigt skoj att se faktiskt! Vid midnatt var vi bägge redo för sängen och mupprade oss in till sovrummet, släckte lampan och stensomnade på fläcken!

Min födelsedag ska då minsann firas ordentligt! Även fast vi kommer skjuta upp den med ca 2 månader tills jag får se mina flickor i Kanada! =)

Underbara morgon!

Idag fyller M år och det är många saker som ska fixas innan han kommer hem från jobbet, men först äts (eller rättare sagt dricks) det frukost framför Skönheten och Odjuret. Det är min absoluta Disneyfavorit på delad plats med Den Lilla Sjöjungfrun, Alladin och Lejonkungen. Vilken är er Disneyfavorit? Det är lite ovant att se den på engelska, men jag mimar replikerna på svenska istället haha... Har nog sett den en gång för mycket!

Smoothie till frukost!
Bästefilmen!

Melodifestivalen 2011

I vanliga fall ar jag all over allt vad melodifestivalen har att komma med! Men iar har jag totalt missat det. Det ar ju tydligen redan igang! Eleni, hur har vi det iar? Vilka bidrag ar bra? Vilka ar daliga? Vem kommer vinna?! Forra aret satt jag iallafall pa mitt rum i Nelson och kollade pa SVTplay, men det vette fasen om jag kommer gora iar. Det blir tredje aret jag missar melodifestivalen och samma blir det nasta ar da det forhoppningsvis aks skidor i Kanada! =) Om jag inte bryter alla ben forsta dagen... Ungefar sa bra ar jag pa att aka skidor...



8 - Ett ogonblick

Jag skulle vilja stanna upp varlden och alla dess invanare ett ogonblick och be er att tanka efter over vad det ar som verkligen hander pa var jord. Bara forra aret drabbades vi hart av oversvammningar, jordbavningar, askmoln, oljelackage och krig. Iar har ju inte borjat sa mycket battre med oversvammning och cyklon i Australien och presidentstortningar i bade Tunisien och Egypten.

Moder jord ar inte glad, och hon har manga satt att visa det pa!

Jag forsoker sa gott det gar att ta hand om var planet. Vi kallsorterar hemma, vi ager ingen bil, promenerar eller aker kollektivt vart vi an ska, kastar inte skrap i naturen och drar ner redigt pa elektriciteten hemma.
Vad gor ni for att radda var planet?

Nu vet jag givetvis att en manniskas insats inte kan gora nagra drastiska atgarder, men tillsammans kan vi iallafall gora jorden lite battre! =)


RSS 2.0