Helt otroligt!!!

Det regnar i England idag!!! Vardagsmat tänker ni, inte hänt på över 2 veckor säger jag! är uppe med tuppen idag (han har sovmorgon till 9, ni vet tidsskillnad och sånt) och har en hel del som ska uträttas innan jag sticker till jobbet. Papper ska scannas och skickas iväg till visumansökan, bok ska hämtas ut på biblan, kaffe ska drickas på stan, middagsmeny ska bestämmas till på söndag då jag fyller tant och disken ska diskas!

Igår kväll på jobbet fick jag nästan ett bryt på en man jag serverade i baren. Han beställde 1 cider, 3 öl och 2 sprite. Vår öl var väldigt livlig igår, och tydligen dagen innan, så den var lite komplicerad att hälla upp. Han förklarade så fint for mig att jag skulle hälla upp och sedan låta skummet sätta sig innan jag fortsatte, men det tycker inte jag för då blir skummet så hårt och äckligt och man får andå hälla ut lika mycket som om jag inte hade väntat. Sedan tyckte han att han kunde komma bakom baren och minsann lära mig hur man häller upp en öl och att jag kanske var bra på datorer, men inte att jobba i bar minsann. Då tande jag till på alla fyra och sa att varje fat öl har olika tryck och olika mycket gas i dem och vill man ha perfekt öl varje gång måste en tekniker komma in och ställa om rören och trycket och gasen for att han ska få sin perfekta öl. Då blev han tyst. Sedan la jag till att jag kommer vara i baren 2 kvällar till. "är det då din vecka är över?" frågade han. "Nej, det är då du åker hem." svarade jag. INTE bråka med den svenska vreden...


Svensk vrede i romersk utstyrsel


Back to work

Om en timme börjar jag jobba och ikväll blir det nog att göra på jobbet! Ska skicka ut lite mail i marknadsföringssyfte och hör och häpna! Vi har gäster ikväll!!! Ett halft busslass kanske? Bättre än inget I say! Hoppas dom e flitiga i baren också hehe. M jobbar sent så jag kommer hem till en tom lägenhet, men jag suktar inte för det! Lite alone time och läsning, jag tackar jag!

Bok nr 5 2011

Just nu läser jag Sarah Waters - Tipping the Velvet (eller Kyssa Sammet som den heter på svenska) på rekommendation av Evelina på Bibliofilerna

Jag har verkligen fastnat för boken direkt! Hämtade ut den igår och har redan läst över 200 sidor. OK, boken är i stor text, men ändå 650 sidor! Den är annorlunda mot de kriminalare/skräckböcker jag läst det senaste så det är kul att kunna varva med denna bok som tar mig tillbaka i tiden till 1800-talet och förbjuden kärlek!


Ett brev på posten

Något av det bästa jag vet är att få brev på posten. Ett riktigt brev man kan ta på, och inte ett meddelande på facebook eller ett mail. Mitt och Cs brevskrivande till varandra började redan när jag var i USA och pluggade i ett år när jag var 17 år. Vi ville liksom inte skriva mail till varandra fram och tillbaka för vi kände båda att det är lätt att tappa kontakten på det sättet, så vi bestämde oss för att skriva gamla hederliga handskrivna brev till varandra! Visst har det blivit ett och annat dataskrivet brev här och var, men har man mycket att berätta blir det lätt 5 dataskrivna sidor istället för 10 handskrivna! Efter USA var det Cs tur att flytta ner till Australien i 2 år och när hon kom hem flyttade jag till Lidköping och senare till Nya Zeeland, och nu sitter jag i England och hon i Göteborg. The show must go on! Snart flyttar jag till Kanada och jag har ingen tvekan på att vår tradition kommer fortsätta även då!


Typisk Karlsson-Smith lunch!


När fantasin och viljan tryter hemma hos oss blir det lätt att vi delar en pizza till lunch. Vi köper bara enkla pizzor (typ tomatsås och ost) och lägger sedan på vad vi vill ha! Min blir oftast ett grönsaksberg, medans M lägger på spenat och svamp och extra ost. Häromdagen hade vi inget kött hemma och han var så ledsen att hans inte var lika stor som min! Han får skylla sig själv att han inte äter grönsaker tycker jag hehe...

Vad gillar ni att ha på pizzan?

Soldränkt måndag!

I måndags var ju planen att promenera ända till Heingstbury Head, men vi kom så långt som till Boscome. Alltså halvvägs... Där lockade puben mer och vi satt på deras uteservering i nästan 4 timmar och bara njöt av solen och cidern! Det var en helt fantastiskt underbar dag, och både på vägen dit och tillbaka slängde vi av oss skorna och promenerade barfota i sanden. Avundsjuka?


Godmorgon!

Idag är det åter en varm och ganska solig dag i Bournemouth. Tyvärr har M redan gått till jobbet, och jag börjar halv tre idag, men en liten promenix innan det ska allt hinnas med! Ska gå till biblan och lämna tillbaka alla 700 filmer vi lånade igår... Det var mulet hela dagen, så vi stannade inne och hade DVD dag. Vi hann med 4 filmer innan jag blev för trött och somnade ifrån den sista. Om det är lugnt på jobbet ikväll kommer det inlägg om vilka vi såg!

Vad ska ni göra idag?

54.5 lediga timmar att se fram emot!

Imorgon och på tisdag är jag ledig! Tjohoooo!!! Det bästa är att M också är ledig. Vi har inte haft ledigt gemensamt på ett tag nu, så det ska bli skönt att bara kunna ta dagen som den kommer och inte behöva känna att någon av oss måste rusa iväg till jobbet.
Lite planer har vi gjort, och imorn efter tvätten ska vi bege oss ut på långpromenad igen. Det blir till Hengistbury Head igen, en liten nätt promenad på 7 engelska mil. En väg. Förra gången gick vi inte ända ut till berget, men det blir det imorn!
Bild lånad från Google

Kaffe, vindruvor och bra läsning

Ja det sammanfattar min dag idag ungefär. Så fort jag är klar vid datorn packar jag min fina Tescopåse med bok och handduk och går till affären och köper vindruvor och sedan till Costa och köper mig en stoooooooor latte! Bums till parken för att trängas med annat folk, men med boken i famnen och ipoden i öronen skapar jag min egen lilla bubbla och tänker ligga där mest hela dagen!

När jag kommer tillbaka får ni se vilken bok jag läser!

Spökhistoria som inte är så läskig

Jag sitter på jobbet och kämpar mig igenom min bok... En anledning till att jag valde den var den fina framsidan, och den andra anledningen var att den stod i skräcksektionen på biblan. Två misstag jag inte kommer göra om!!! Boken är inte alls vad jag hade hoppats på! Jag vill ju sitta här i ett nästan övergivet hotell (förutom gästen i nummer 61) och bli vättskrämd sida efter sida! Författaren har ett alldels för invecklat språk och det hoppar väldigt i kapitlen. Boken består av fyra megakapitel, och jag gillar inte att stanna mitt i ett kapitel, men med denna boken har jag inget alternativ. Den är så seg, så seg... Jag har nu cirka 50 minuter kvar att jobba och 40 sidor att läsa. Detta ska jag allt klara! Får ha ett biblioteksbesök som belöning när jag läst klart boken!

Springtime in Bournemouth

Love it!


Nu är det nära!!!

Alla papprena är kirrade, blir påskrivna imorn och away to France they go! Ja, tydligen måste man skicka sin visumansökning till Frankrike om man är engelsman... Har jag det om bakfoten när jag trodde att engelsmän och fransmän inte gillar varandra särskilt mycket? Jaja, bäst för dem att de ger M ett visum, annars får de känna på den svenska vikingavreden!! Och det vill de inte!!!

Ska bli så underbart att vara på resande fot igen och upptäcka nya platser och kulturer! Det spritter i kroppen, och jag vill bort från England nu, nu, NU! Kanske komma tillbaka sen, men det lutar nog åt Sverige. Fast det har vi ett helt år till på oss att tänka på! Jag säger bara: Det land med bästa jobberbjudandet slår jag mig ner i!

Ledsen att det inte är så mycket bilder det senaste, men jag har inte fotat något speciellt skoj... Jag själv ser ut som ett vandrande spöke som inte färgat håret på alldeles för länge!! It takes me back to the Golden days med Ingvarsdotter i Portsmouth när Mamma Ingvarsdotter frågade sin dotter om de inte har hårfärg i England... Det finns, men det är så mycket annat roligt man kan spendera sina pund på!

Karlsson och Ingvarsdotter anno 2008


Dagens "shopping"

Nej, det är inget nyinköpt plagg eller smycke idag. Däremot en välbehövlig webcam så att jag kan börja ha en massa skypedejter med kompisar och familj runt om i världen!

Dessutom såg jag det som en bra investering till Kanada! Då vill jag verkligen hålla battre kontakt med nära och kära!

Vem vill bli min första Skypedejt?


3-3

Efter fredags misslyckande i bowling står det nu 3-3 mellan mig och M... Jag skyller på alla kidsen som kom inskrikandes under vårt sista spel och totalförstörde min koncentration!!!

Så nu måste (eller ja, måste o måste, vi båda vill) spela en turnering till för att kröna Bournemouthmästaren innan vi flyttar! 6 veckor kvar till flytten och jag längtar sååååå!!! Kanada here we come liksom! Fast vi har inte fixat Ms visum än... Men det löser sig! Allt löser sig på ett eller annat sätt! En extra vecka hos svärpäronen är inte helt åt skogen.

Imorn är det back to work som gäller, men jag ser fram emot det faktiskt! Vi har för en gångs skull fullt hotell i 3 nätter och jag jobbar alla 3 kvällar, så det är busy busy! Fast å andra sidan får jag inte läsa min bok så mycket, men det får jag göra hemma istället.

Vad ska ni göra i veckan?

Eftermiddagsdejt!

Direkt efter jobbet idag springer jag hem och bytar om till min bästa bowlingoutfit och sticker iväg till bowlinghallen med M. Han vill ha revansch från Alla Hjärtans Dag, då han förlorade hehe...

Avslutning med Kulturturismklassen 2008


A moment for myself

Ikväll jobbar M sent och jag går hem från jobbet om 30 minuter. När jag kommer hem till lägenheten på Poole Hill ska det bli tjejkväll så det bara skriker om det! Tvn ska vara avstängd, ansiktsmasken ska på och boken ska läsas i fåtöljen. Ett glas vin till det, och kvällen är fullständig!


Boken jag läser nu är så himla fin!

Ensam igen!

Klockan har knappt passerat 18 och jag är redan ensam på hotellet! Det gör mig inte så mycket, för dörrarna är låsta omkring mig och boken är redo att läsas!

Just nu läser jag Lost av Gregory Maguire, en skräckis enligt bibliotekets katergorisering! Planen var att jag skulle låna andra delen av Dexterserien, men de hade den inte hemma, så jag har ställt mig på kö, men hoppet är inte så stort eftersom de tydligen inte sett skymten av boken sedan 2008... Kanske ska jag ta och "låna med mig" massvis med böcker innan Kanadaresan? De verkar ju inte ha någon större koll på om folk lämnar tillbaka böckerna eller inte!

Darkly Dreaming Dexter

Darkly Dreaming Dexter var riktigt bra! Spänning ända från första sidan in till det sista. För er som känner till Dexter från tv-rutan, är detta första serien i bokversion. Jag har bara sett fjärde serien, men vill absolut se alla nu!

Boken handlar om Dexter som jobbar i Miami som blodanalyserare (heter det så?). Han syster jobbar som polis i samma område, och efter en rad annorlunda mord slår de sina kloka huvuden ihop för att hitta seriemördaren, kallad Ice Trucker.

Vissa böcker man läser är så dåligt skrivna att man vet redan halvvägs vem som är mördaren, men i denna boken fick man allt tänka till! Jag hade mina aningar, men kunde inte vara riktigt säker förrän det skrevs. Svart på vitt, bästa sanningen för mig!

 


Londontips till Eleni



Camden Market
188 Camden High St, Camden Town, Greater London NW1 8

- Ett måste när man är i London! Här kan du shoppa massvis med vintage, äta underbart god mat till en billig peng och ta en öl eller flera på pubarna!

Kinarestaurangen i Camden där vi åt! Bufféen kostade 8 pund = ca 88 kr.

Portobello Market
325 Portobello Road, Kensington, Greater London W10 5

- En av de bästa marknaderna i världen enligt mig! Du kan hitta precis vad som helst! Öppet 6 dagar i veckan (ej söndag).


London Eye
Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Rd, London SE1 7PB

- Kanske inte det billigaste i stan, men utsikten ar enastående när dagen/kvällen är klar!

Primark pa Oxford Street
499-517 Oxford St, London W1C 2QQ

- Fem våningar med kläder och inredning till otroliga priser! Går ni dit en lördag får du vara beredd på att trängas med mängders med folk! Planera gärna in en timme eller två att spendera här.

Aberdeen Angus Steak House
21-22 Coventry St, London W1D 7AE

- Köttälskare måste gå hit!!!


Regent och Hyde Park
- 2 underbara parker mitt i stan med många mysiga promenadslingor. Är du sugen på att gå på zoo ligger London Zoo i Regent's Park!


Antligen!!!


Antligen ska jag fa se Paranormal Activity 2!!! S fran jobbet hade med sig den till mig idag =) Sa det blir till att rusa hem efter jobbet, satta mig i soffan och njuta! M ar inte det minsta intresserad, sa jag far kika pa den innan han kommer hem fran jobbet.



Scary? Jovisst, men ettan ar anda battre tycker jag. Det var manga ganger jag hoppade till i denna ocksa, och allt blir sa solklart i slutet, men anda ar ettan en riktig rysare!

Ok eller inte ok?

Igar nar jag kommit hem fran jobbet slangde jag mig i soffan for att kika pa lite tv. Jag fastnade framfor ett program som heter Hotter than my Daughter. Det var nog det varsta jag sett pa ar och dar. Programmet handlar om en mor som klar sig "snyggare" an sin dotter och i slutet far de bada en make over som piffar upp dotern mer och piffar ner mamman. Inget markvardigt med det kanske, men den ena mamman som medverkade igar var ta mej f**n helt stord! Hon tyckte sjalvklart att hon var snyggare an sin dotter, och sa det till och med framfor henne!!! Ja just det, sen ar det ju givetvis inte hur vacker man ar pa insidan, utan hur man ser ut till det yttre sa hon ocksa.
Dottern var en blyg, jattesnall 18aring som alskade allt som hade med manga att gora. Visst, hennes kladstil gjorde att hon sag ut som 15, men det ar hennes satt att uttrycka sig sjalv! Hon sminkade sig aldrig, men var valdigt sot anda. Nar make overn var over var hon alldeles chokad. Inte for att de hade anvant mycket smink, men de hade andrat frisyren ganska mycket, klippt rak lugg och tupperat topparna (pa tok for mycket for min smak).

Det programmet fick mig att vilja hoppa in i tv rutan och klappa mamman hart pa kinden! Aldrig att jag kommer se ner pa min dotter (eller son) och saga att hon inte ar vacker! Gaaaaaah det gjorde mig verkligen frustrerad det programmet!!!

RSS 2.0