Ett skepp kommer lastat!



Jag och Annica fick en lite chock när vi såg detta skepp i Aucklands hamn häromdagen! Dock såg vi inte skymten av någon svensk besättning... Undrar hur lång tid det tagit att åka från Sthlm till Auckland?


En liten bit av paradiset...

Förra lördagen tog jag båten över till Waiheke Island och låg på stranden i några timmar. Det var som att komma tillbaka till Abel Tasman National Park vilket var en fantastiskt härlig känsla...








This is it

Kom precis hem från bion med tjejerna! Vi såg Michael Jacksons - This is It. Vissa dissar den eftersom de anser att den inte speglar sanningen, men vad vet dom om det? Har de träffat honom personligen? Hur mycket av alla historier i media är egentligen 100% sanna? Blir så trött på sånt ibland...

Iallafall! Jag älskade filmen! Hade han varit bland oss hade konserten i London varit något enastående fantastisk! Han musik är verkligen underbar! Så många bra låtar som har så många fina budskap! Och de hade tillochmed slängt in en späckhuggare i en av låtarna och då fällde Karlsson en tår... OK, det var en flod som kom!

Får ni chansen tycker jag absolut ni ska se den! Visst, det är inte direkt en film, utan mer en dokumentär, men herre je va bra den va!

Imorn är det jag som går och köper lite ny musik minsann!

Detox dag 5

Sista dagen är snart avklarad!!! Ska bara dricka mitt godnatt te och sedan blir det till att sova och vakna upp till frukost! Ser fram emot muslin imorn! Synd bara att vi inte tänkte steget längre och köpte lite kiwi till den...

Idag var det lite kämpigt på jobbet för jag stod vid grillen hela tiden... Massa gott kött som låg och blev saftigt! Men imorn!!! IMORN!!! Då blir det kycklingsallad. Eller om det blir tonfisk... Har inte riktigt bestämt mig än...

Jag trodde verkligen inte att jag skulle kunna gå 5 dagar utan mat och fortfarande må bra, förutom att hjärnan inte hänger med lika mycket hihi...

Detox dag 4

Näst sista dagen av detoxen var det igår! Vaknade upp fruktansvärt hungrig, men så snart jag fått i mig mitt Be Regular te gick hungern över. Det är det teet jag dricker varje morgon och kväll med några bitar ingefära i! Toppen för kroppen tydligen! Fast det roligaste någonsin hände ju igår när b lämnade ifrån sig sin tidning och det första jag läser på framsidan är rubriken "Varning för detoxdieter!" Höll ju på att skratta ihjäl mig, men såg det ändå som ett litet tecken kanske... Jag skummade igenom artikeln, men läste ganska noga igenom stycket med Lemon Detox vilket inte riktigt är den jag gör, men ganska lika. Hon som hade testat den hade gjort det i 10 dagar och rekommenderade den absolut inte, trots att hon tappade 4 kg. Hennes humör var inte det bästa och energinnivån var väldigt låg.

Jag hade nog inte pallat 10 dagar utan mat! 5 dagar får vara med än nog! Många på hostelet har dock frågat både mig och Annica varför vi gör detta och hur mycket vikt vi har tappat. Men grejen är den att ingen av oss gör det för att tappa vikt! Hade det varit målet hade vi ju vart smarta och vägt oss innan vi började detoxen. Nej vi gör det helt enkelt för att rensa kroppen och må lite bättre! Auckland har ju sina frestelser och det har väl blivit lite för mycket av det goda på sistone.

Igår var en sån dag som jag verkligen kände av att jag inte ätit någon fast föda på några dagar för hjärnan hängde verkligen inte med! Får väl se hur det går idag när jag ska jobba på PitaPit igen och komma ihåg allas fyllningar i pitan..! Som tur är har vi bara öppet 3 timmar eftersom det är labour day här. Mer betalt! Tjoho!

Så för alla er oroliga hemma så är inte mitt mål att rasa i vikt, utan bara att rensa kroppen från onyttigheter och börja om på en ny, hälsosammare kula! 

Veckans schema 26/10 - 1/11

Måndag
Jobba på hostelet 8,30 - 12,00
Jobba på PitaPit 12,00 - 15,00

Tisdag
Jobba på PitaPit 12,00 - 14,30
Bio med circle of trust - Couples Retreat

Onsdag
Jobba på hostelet 8,30 - 11,00
Jobba på PitaPit 11,00 - 14,00
Bio med circle of trust - This Is It

Torsdag
Jobba på hostelet 8,30 - 11,00
Jobba på PitaPit 11,00 - 14,00

Fredag
Jobba på PitaPit 11,00 - 14,00
Jobba på hostelet 16,00 - 20,30

Lördag
LEDIG! Aucklands museum den här helgen kanske?

Söndag
Första riktigt arbetslösa dagen sedan jag tod examen! Hostelmanagerjobbet avslutades för min del i fredags och även så jobbet på PitaPit. Det blir till att packa hela dagen lång!

Detox dag 3

Var ju egentligen igår, men skriver om det idag! Igår gick det faktiskt väldigt bra. Kände ingen större hunger, men påväg till Waiheke Island satt jag bredvid en familj som åt Burger King och på vägen hem frågade en man om jag ville ha en kaka. Jag tackade artigt nej och återgick till min bok. Sedan när vi nästan var i hamn förklarade han att det är en sed från Indien att alltid erbjuda sin granne den mat man har och att det ses som oartigt att inte ta emot... AOCH!!! Men jag förklarade så fint att jag inte äter kakor och han godtog min förklaring till varför jag tackat nej. Stackarn hade väl tryckt ner kakorna i halsen på mig om jag förklarat att jag detoxar och ingen mat passerar min strupe på 5 dar!


Detox dag 2

Ja och då undrar ni ju genast vart jag har skrivit om detox dag 1. Men se det har jag inte gjort ser ni!

Iallafall, så började jag och Annica vår 5 dagars detox igår. Den består av ett glas te med ingerfära morgon och kväll och under dagen dricks det bara vatten och olika juicer. Och sojamjölk för protein och kalcium.

Igår gick det förvånansvärt bra, men idag asså... IDAG!!! Tillochmed lammet på jobbet luktade gott! Jag har ju verkligen inte världens bästa jobb när man fastar i 5 dagar... Göra pita till kunder i 3 timmar... Se alla underbara salladskombinationer och sedan en massa kött på det! Ååååh denna tortyr... Men på tisdag är det jag som får äta igen! Men det blir fortfarande mycket fastande efter det. Sallader och frukt fram tills vår sista dag i Auckland då det ska ätas middag med familjen som ett litet "vi ses sen!".

Jag vet inte riktigt vad denna detox kommer göra, men förhoppningsvis kommer sötsuget försvinna lite! Chris tycker jag äter ganska mycket choklad, och det är nog sant hihi...

Det var en sen kväll i oktober...







  

Happy Halloween!


Veckans schema 19 - 25/10

Måndag
Jobba på hostelet 8,30 - 12
Jobba på PitaPit 12 - 15,30
Gå till gymmet en sväng

Tisdag
Jobba på PitaPit 12 - 14,30
Gå en sväng till gymmet
HALLOWEEN/BDAY FEST PÅ CITY GROOVE

Onsdag
Inte många knop kommer göras idag...

Torsdag
Jobba på PitaPit 11 - 14
Jobba på hostelet 16 - 20,30

Fredag
Jobba på PitaPit 11 - 14
Jobba på hostelet 16 - 20,30

Lördag
Helledig!!!
Gå till Aucklands museum som jag faktiskt inte varit på än, trots att jag bott här i 6 månader nu...

Söndag
Jobba på hostelet 8,30 - 12,30


Halloween

Skräckens högtid närmar sig med stormsteg och jag längtar så!!! Här på City Groove kommer vi fira det lite tidigare i samband med en sjudundrans massa födelsedagar. Annica är iväg och köper lite prytlar att dekorera stället med och Ingvarsdotter är i Ponsonby och kollar efter kostym. Vi har en idé om vad vi ska vara, men hittar hon något annat kör hon på det.

Så min fråga till er kära läsare är nu
Vad ska jag vara på Halloween?
Temat är givetvis skräck

Att klä ut sig till vampyr eller häxa känns ju sådär vanligt... Vill vara något orginellt!


Det är så spännande!

Varje gång jag går in på mina klasskamraters bloggar läser jag om deras jakt i arbetsvärlden! Senaste nytt kom om Sandra som faktiskt numera är marknadskoordinator! You go girl!!!

Snart går jag också under titeln arbetslös, men jag har ett ganska mäktigt projekt på g! Hoppas bara det går igenom! Sitter i detta nu och mailar chiefen. Kan inte säga så mycket mer om det! Känner mig nästan som Blondinbella med alla hennes projekt som hon inte kan tala om och jag tycker verkligen det är hur löjligt som helst att hon inte berättar något, men nu förstår jag varför!

Om 3 veckor flyttar jag och tjejerna ur hostelet och beger oss iväg på nya äventyr. Som det ser ut nu kommer det bli åt lite skilda vägar, men iallafall i samma land tack o lov! Jag och Annica ska till Nelson och bo hos Sam i några dagar tills vi vet lite mer vart vi ska jobba och bo. Det blir iallafall Nelson med säkerhet. Tacka vet jag kontakter säger jag bara! Planen var först att jag skulle till M i Queenstown, men efter att ha blivit dumpad förra torsdagen ändrades planerna en hel del. Inget mer om dumpningen nu. Så är det, så var det, men kommer förhoppningsvis inte bli så i framtiden. Tycker om den pojken för mycket för det. Another time, another place...

Vad gör alla kulturturismentreprenörer nu för tiden? Vad är planerna liksom?


Stor dag ute!

Eller som det heter här i Auckland, BIG DAY OUT! Den 15 Januari ska 3 hostelmanagers ha reunion i Auckland efter resandes på egen hand och med föräldrar. Det kommer bli en riktigt bra festivaldag med bland annat Muse, Lily Allen, Rise Against, Eskimo Joe, Ladyhawke m.m!

 

Veckans schema 12 - 18/10

Jaja vi ser ju alla hur det gick med detdar att uppdatera varje vecka!

Men here goes!

Måndag
Jobba på PitaPit och City Groove

Tisdag
Jobba på PitaPit och City Groove

Onsdag
Jobba på PitaPit och City Groove

Torsdag
Jobba på PitaPit och City Groove

Fredag
Jobba på PitaPit och City Groove
Tv kväll med gänget

Lördag
Jobba på City Groove
Kanske ta en sväng till muséet?

Söndag
Jobba på City Groove

Veckan som kommer är inte allt för spännande...


Vodafone NZMusic Awards

I torsdags var det 3 hostelmanagers som gick pa kalas! Tillsammans med Cathrin och hennes van Joy hade vi 2 underbara timmar i Vector Arena med bra framtradanden. Visst, det blev lite segt emellanat, men overlag var det en grymt show! Vi fick se Midnight Youth, Solarosa, Ladyhawke, The Mint Chicks, Fat Freddys Drop och Smashproof live!!! Helt ok kvall!





 Circle of Trust!
 City Groooooooove Managers!

RSS 2.0