Mina nya älsklingar...



How much do you like???

BARCELOOOOONA!

Gick upp tidigt idag och kollade på Champions League finalen och jag blev ju inte besviken!!! Barca gick o vann även om det kanske inte var världens roligaste match... Det var jag, Annica, Simon och de två tyskarna som gick till en pub kl halv sju på morgonen för att kolla på finalen och äta god frukost. Har nog aldrig varit på en pub såpass tidigt i mitt liv...





Vilken dag!

Dagen böjade med att jag blev väckt av M kl sex som skulle gå till jobbet, vilket iofs var ganska trevligt. (En puss hej då är ju aldrig fel på morgonkvisten!) Sedan hade jag sovmorgon idag så jag sova ända fram till kl tio! Upp, klä på sig, äta frukost, allt lugnt än så länge... Vid tjugo över elva lämnade jag vårt fina hostel och begav mig till gymmet där det väntades underbar massage i en timme, men innan jag hann fram ramlade såklart Johanna Karlsson i en backe och stukade foten, skrapade upp knät och förstörde nyaste jeansen!!! Det rusade fram en dam till mig och frågade om det gick bra, och det gjorde det ju faktiskt. Så jag tackade så vänligt för hennes uppmärksamhet och haltade vidare till gymmet där de frågade hur det var med mig och jag bad genast om ett bandage! De gav mig ett och sedan var det dags för en alldeles ljuvlig massage i en hel timme!

Efter massagen gick jag och köpte mig lite nya kläder för att trösta mig själv och även en kaffe på Starbucks. Väl hemma på hostelet möttes jag av två glada tyskar som kommit för att bo hos igen! Dessa två bröder har varit ute och bilat runt i 4 veckor sedan vi senast såg dem.

Dagen har väl varit bra, men denna fot och detta knä gör väldans ont för tillfället!!! Men nu ska vi ut och ta oss en öl/cider för det är Ts sista natt i Nya Zeeland.

Orkar jag ska jag gå upp tidigt imorn och kolla på CL finalen som borde sändas någonstans i denna stad!

Tills dess! Sov gott mina älskade!

Hurtful

En svensk talang har nått till mina öron i Auckland! Erik Hassle är grabben som sjunger sig in till mitt hjärta just nu.


Star Trek

Det är det bästa som hänt mig sedan Wolverine!!! Jag är inget hard core Star Trek fan, men har allt sett det mesta i mitt liv! Engelsmannen i mitt liv frågade mig vad som var bäst med filmen och skillnaden mellan denna och Wolverine och ärlig som jag är svarade jag att det faktiskt var lite mer hud i Wolverine och det faktum att Hugh Jackman spelar honom. Sedan är ju Captain Kirk en riktig godbit han me, men inte ens en bar arm visar karln!

När vi kom hem senare på kvällen kunde vi inte sluta prata om filmen för den var ju såååå bra!!! Vill se den igen! Vi funderar på att gå på tisdag igen för då är det billigare, men det kanske är lite over the top? Eller vad tycker ni?


TJOHOOOOO!!!

Fick precis reda på att jag har fått mitt work and holiday visum!!!

Det går ut första maj nästa år, så DÅ kommer jag nog hem till Sverige igen!

Auckland en höstdag


PM

Jag och Nya Zeelands premiärminister är nu för tiden bästa kompisar! Eller ja kanske inte riktigt, men att ha sett honom 2 ggr på två månader är inte så illa pinkat!

Igår var alltså jag och familjen på stormöte med Aucklands turistorganisation, Tourism Auckland. där det hölls fyra helintressanta och inspirerande tal om Aucklands framtid inom turismsektorn. Jag har nog aldrig varit mer njöd efter ett föredrag som jag var igår! Jag har varit på en hel del i Svea Rike, men dom är ju sååååååå tråkiga och formella... Här i Auckland skämtas det minsann emellanåt! Och ett och annat svorord också, men inte så att någon tar illa upp.

Premiärminister John Key, som även är turism minister, var en av talarna för dagen och jag måste säga att jag gillar karln mer och mer! Skämtar hej vilt, men håller sig ändå till ämnet och avslutar med stil! Reinfeldt släng dig i väggen!!! Sedan talades det även en hel del om det kommande Rugby VM som går av stapeln 2011. Jag ska ju bara åka tillbaka till det! Om jag inte stannar kvar i landet tills dess?

En sak jag glömt att nämna om det superba mötet är ju gratismaten!!! Hemma i Sverige kan man på sin höjd vänta sig lite plockmat till lunch, men här mina damer och herrar var det lax, kött, potatis, sallader, ris och en jäääääättegod cheesecake till efterrätt! Och såklart gratis kaffe och dricka.  Karlsson var väldans nöjd med denna dag och det var med lätta steg jag gick tillbaka till vårt lilla hostel i parken 4 timmar senare.

Are you ready?


Ni måste ju bara gå om ni får chansen!!!



Igår var vi alltså på Stomp på the Civic och det var det bästa jag sett sedan Bounce i Götlaborg! Dessa talangfulla killar och tjejer använde sig av kvastar, hinkar, soptunnor, plastpåsar, tidningar, kastruller, diskhoar med mera för att skapa ljud och melodier. Dessutom var det lite komedi i det hela! Jag, Annica och Mikaela satt och njöt hela föreställningen igenom! Och vilka män!!! Deras armar går inte av för hackor vill jag lova flickor!!!

STOMP!

Ikväll ska tjejerna och jag gå på Stomp! Kommer bli hur grymt som helst!!!


Lugn dag

Idag lät tjejerna mig sova äääända fram tills dess att jag ville gå upp vilket var vid ett tiden! Sedan var det dags att pallra sig upp för att göra lite lunch som bestod av 3 ägg... Kanske inte världens bästa när man ska till gymmet i en och en halv timme efter det, men men! Det misstaget kommer inte göras om igen believe you me!

Efter gymmet var jag och A så grymt hungriga!!! Det blev ris, kyckling, grönsaker och Sweet Chilli sås till kvällsmat vilket smakade riktigt bra!

O ja! Idag fick jag köpt mitt efterlängtade Green Day album! Har lyssnat på det hela kvällen och det är så underbart att höra nytt material med dessa pojkar! Albumet är ganska likt American Idiot, men je ligart!


Grattis Norge!

Tacka fasen för live streamad tv över nätet! Imorses när jag började jobba blev det allt lite tjuvtittande på Eurovision Song Contest. Roligt för Norge att de vann, men tråkigt för Sverige som kom på 21:a plats... Det spelar nog ingen roll vilka vi skickar till tävlingen... Sverige blir bojkottade ändå! En Abbareunion kanske hade funkat?

Norges låt var helt ok, men ändå saknade jag något... Man väntar liksom på att det ska hända något, men det kommer aldrig. Jag är ändå glad att Norge vann och vem vet? Kanske är jag hemma i Sverige och kan åka till Norge på Eurovision nästa år?


Jag hade ju en så bra rubrik...

Men den har jag sedan länge glömt bort!

Idag är det Sofiadagen och det har firats med en ypperligt god kladdkaka! Det var dock den sista på ett tag för idag började det nya livet! Jag och A har börjat på gym där de har kontroll var sjätte vecka med mätning och vägning. Tror det kommer bli hur bra som helst! Fast jag kommer nog ha mardrömmar om siffrorna inatt... Men som tur är sover jag breve M som säkert tröstar mig om jag vaknar upp mitt i natten och skriker..!

Igår var vi ju på Änglar och Demoner och den var bra, men jag har läst boken alldeles för tätt inpå för att veta exakt vad som ska hända enligt boken, men som kanske inte alls händer i filmen... Däremot vill jag ge en STOR eloge till allas våran Stellan Skarsgård! Han e ju så bra... Jag visste att han skulle vara med i filmen, men inte vilken roll han skulle spela. Blev lite förvånad först, men sen är han ju så talangfull så jag accepterade rollen! =)

Annars har det inte hänt så mycket. Var tillbaka hos doktorn idag för att få alla resultat och det visade sig att jag måste göra ännu ett blodtest... Så imorgon kl nio är det dags för mitt tredje på 7 dagar! Snart är jag nog lika tömd på blod som en människa som blivit biten av en vampyr...

På tal om vampyrer så är det en väldigt stor del av mitt liv just nu. Dagligen läses det i Twilight böckerna, det ses på Buffy Vampyrdödaren, Supernatural, Underworld med mera. Nästa varenda människa jag ser på stan har potential att vara vampyr. Och jag och Tom (en kompis från Nelson) har bestämt att vi ska bli vampyrer tillsammans när han kommer och hälsar på mig i Auckland.

Nä nu babblas det iväg på tok för mycket för att Liljegren ska orka läsa =) 

Vad har ni för planer för helgen?

Änglar och Demoner!

Ikväll gäller det alltså. En än gång ska Robert Langdon och jag återförenas för 2 timmars njutning. Oj va fel det lät... Ja det är ju såklart biopremiären av Änglar och Demoner jag pratar om. Inget annat!

Förhoppningsvis är den lika bra som boken, men det är tyvärr sällan filmer blir bättre än böckerna... Jag får gå in med samma inställning som Annica. Ingen alls.


Produktiv dag!

Minst sagt! Jag känner mig nästan lika upptagen som Blondinbella, men på ett bättre sätt. Jag får åtminstone inga stressjukdomar av det hela.

Idag har jag hunnit med att öppna ett bankkonto, tagit ett nytt blodtest, nästan skaffat skattenummer (om jag haft rätt papper med mig), köpt ett par nya jeans, fixat nya dörrskyltar tillsammans med A och pussat på min engelsman. Ja mina kära vänner, det finns ett litet löööve intresse i mitt liv igen. Vi får väl se vart det leder!

Just nu spelas det poker för fullt på hostelet och det ses även på film. Egentligen vill jag bara krypa ner i min säng och läsa "New Moon" som jag är helt fast i, men enligt rykten så har vi ett sent incheck. Förhoppningsvis trillar damen in vid elvasnåret, vilket egentligen är försent för en Karlsson att vara uppe, men vad gör man inte för sina gäster!

Har inte tagit så mycket bilder den senaste tiden, men det kommer nog en uppdatering imorgon på de få jag har.

Jahaja!

Tydligen är inte doktorerna eller sjuksköterskorna så bra på att ta blod i det här landet för Karlsson måste gå tillbaka för att göra om det hela! Det räckte tydligen inte med två tuber av mitt blod... Inte för att jag har fobi mot nålar eller nåt, men det kostar mig ju en massa mer pengar!!! Som jag inte har råd med just nu...

Humöret är inte alls på topp just nu, men vi har ju en fin hostelgäst som sitter i kuddarna och spelar gitarr för mig. Oasis-Wonderwall. Jag tackar jag!

Brons!

Hell yeah!


Jag är frisk!

Iallafall i några dagar till tills jag får svar på blodprov och dylikt. Hos doktorn gick det bra och det tog ca en timme.

Idag är det begravning till Farmor...

Det känns tungt att inte vara där och känslan har infunnit sig i några dagar nu, men förhoppningsvis lättar de tills imorn. Min farmor var den bästa man någonsin kunde ha och minnena av henne kommer aldrig försvinna.

Hon var den som lät mig göra galna saker så som att lägga fiskögon i ett glas med vatten för att se hur lång tid det tog innan de tynade bort. Om jag inte minns fel tog det kanske 5 dagar innan det inte var mycket mer kvar än ett glas med grumligt vatten. Hon stöttade mig i mitt samlande av hockeykort och bidrog med ett paket i veckan, läste alltid Bamse och Sjörövarna som farfar alltid gjorde innan han gick bort och lät mig hålla Rocky ibland när vi var på promenad med honom.

Sedan gjorde hon ruskigt god mannagrynsgröt som alltid serverades med en klick smör i mitten och massvis med kanel! Sånnadär saker mamma inte alltid serverade hemma.

Men det bästa minnet av farmor måste ändå vara våra majfikor som vi hade varje år. Så fort solen tittade fram och det inte blåste eller regnade gick vi ner till Springet och satte oss på stranden och fikade Mariekex och drack Fanta. Då var farmor som bäst...

R.I.P Ruth Karlsson 04011916 - 17042009

Farbror Doktor

Om en timme ska jag infinna mig hos doktorn för en fullständig läkarundersökning med blovprov och röntgen...
Kära vänner ni behöver inte oroa er. Karlsson är frisk, men behöver detta till min visumansökning! Känns ju sådär kul att punga ut ca 2000 dineros på det, men om det gör att jag får stanna i landet i ett år till så är det väl värt det!


Wolverine

Igår var det biodejt med Mike! Eller ja dejt o dejt... Vi gick tillsammans iallafall! Efter många om och men hittade vi tillslut till biljettkassan i SkyCity Cinema på Queens Street. "Klart jag hittar! Jag var här för två år sedan! Du kan va lugn..." Eh ja det kanske gick sådär med hittandet... Vi var uppe på högsta våningen, nere på nedersta och sedan tillslut hittade vi rätt i denna labyrint till bio.

Vi skulle alltså se X-Men Origins : Wolverine eftersom vi båda delar intresset till X-Men filmerna.
Denna film måste ni bara se mina vänner!!! Helt sjukt bra! Helt klart den bästa jag sett på länge! Actionpackad, bra story och sedan är det ju inget minus direkt att man får se Hugh Jackmans bara bringa mestadels av filmen... Mumma mumma kardemumma!!!



Den där Mikaela

Hon trotsar då sjukdom och målar om både nattduksbord och fönsterkarm nere i 7:an! Jag är impad tjejen! När en annan är sjuk vill jag helst bara ligga i sängen och självdö litegrann. Kanske borde jag ta efter Mikaela? Som belöning kommer tösen ikväll få Karlssons Spagetthi och köttfärssås. Det blir grejer det...



Planerna för hostelet är många för tillfället, men ska tas steg för steg och inget drastiskt än. Lite ommålning av toalettdörrar, kanske en vägg här och där, storstädning av stället och ja lite mer som det finns att pyssla med. Men jag säger som Bergwall! Je ligart! Fast då med egen bohuslänsk touch på det hela...

2 av 3 familjemedlemmar är sjuka för tillfället. Jag har hållt mig friskt hittills, men TA I TRÄ!!! Min dag kanske kommer den med...

På fredag ska jag till farbror Doktor och göra en fullständig läkarundersökning med röntgen och blodprov och allt vad det nu heter! Anledningen till detta är att jag måste ha det till mitt Work and Holiday visum som jag håller på att söka så att jag kan få tjäna lite pengar när jag är här! Klarar mig inte så jättelångt på CSN må jag säga...

Annars flyter livet i Auckland på. Det är väl inte så jättevarmt i stan längre och det märks att hösten och framför allt vintern är på ingång. Det gör mig absolut inget för ska jag vara ärlig har jag faktiskt saknat att kunna pälsa på mig lite. Ska bara inhandla en go stickad tröja som jag kan värma mig med!

På tal om stickning kommer nog familjen inom en snar framtid börja sticka. Vi hade en tysk tjej på besök som satt och stickade en kväll och det såg så himla mysigt ut!
Några idéer på vad man kan sticka?

Jag längtar!!!

Maj kommer bli en bra månad. Två orsaker till detta är att Green Day släpper nytt och Änglar och Demoner har premiär!

 

Idag på tal om annat så är det exakt ett år sedan jag åkte till England för att göra min första praktik! Nu sitter jag alltså här ett år senare och gör min andra på Nya Zeeland. Blev kanske inte riktigt som jag tänkt mig, men ack så bra det blev! Om ytterligare ett år är det tänkt att jag ska hem till Svea igen, men vem vet? Kanske hinner planerna ändras tills dess!

Vad tror ni att ni kommer göra om ett år?

NZ musik

Det har ju absolut inte undgått mig att upptäcka den nya zeeländska musiken!
Här är några exempel på excellent musik skapad i The Land Of The Long White Cloud

* Salmonella Dub
* dDub
* Tiki
* Flight of the Concords
* Kora
* Tim Finn
* Bic Runga
* Tahuna Breaks

Youtuba dom och lyssna vettja!

Det bakas i huset

Just nu står Mamma Annica och Pappa Mikaela i köket och bakar bullar och kakor. Barnet Johanna däremot sitter vid datorn och uppdaterar bloggen och läser diverse nyheter på Aftonbladet.

Till min förskräckelse ser jag att Wernbloom ska lämna IFK???!!! Men det är nog bra för den killen att komma ut i Europa och visa vad han går för! Kanske blir det tillochmed lite speltid i Champions League?

Tydligen har även kungen passat på att fylla 63. Grattis i efterskott till honom!

Annars rullar livet på här på City Groove Backpackers. Jag har idag även ansökt om mitt Work and Holiday visum och för det krävs även en fullständig läkarundersökning som kommer gå på ca 1700... Känns ju sådär... Men det är klart! Inget är ju gratis nu för tiden!


RSS 2.0