England so far

Amigos, flytten till England har gått galant än så länge! Bara en liten sak kvar jag ska fixa, sen är det bara att leva Svenssonliv, eller Smithliv som det kanske blir på engelska.

Jag trivs jättebra i Bournemouth och i lägenheten vi fick tag på i sista minuten. Bosktavligt talat sista minuten... På onsdagen när vi kom till Bmouth gjorde vi inte så mycket. Åt lunch med svärmor och sedan hade jag anställningsintervju på ett hotell. På kvällen gick jag och M ner till stranden och tog en öl och sedan till en annan pub och drack lite till och åt middag. Äkta engelsk pubmat när den är som bäst! Sedan tog vi taxi hem eftersom M inte orkar hoppa runt allt för mycket på sina kryckor...

På torsdagen hade vi möte med en mäklarförening för att kolla på lägenheter, men vi blev sjukt besvikna på de 2 hon visade oss. Dessutom pressade hon oss på information om vart vi jobbar och vilken inkomst vi har och bla bla bla... Uppenbart var det ju att M inte jobbar för tillfället och jag precis hade fått jobb (vilket inte var riktigt sant) och inte visste min årsinkomst än. Så vi gick tillbaka till hotellet utan hem... Vi hade verkligen hoppats på att få en lägenhet innan lördagen för det var då vi skulle checka ut och vi ville helst inte lägga mer pengar på hotellnätter. Så vi hade oss en funderare på vad vi skulle göra. Vi ringde en anna mäklarfirma som skulle visa oss lägenheter nästa dag och så kollade vi runt på nätet efter rum att hyra. Det var verkligen det sista jag ville göra, dela hus med någon, men har man panik så har man. Vi funderade till och med på att flytta tillbaka till hans föräldrar tills hans ben blivit bra, men vi hoppades verkligen inte att det skulle bli så eftersom vi båda skulle vara så sjukt uttråkade efter bara 2 dagar.

Så på fredagen började vi med att kika på en lägenhet, som inte ens var färdigrenoverad, med mäklarfirman. Vi hade ju ändå sagt till dem att vi ville ha en lägenhet pronto, men tydligen hade dom inte lyssnat så bra på oss. Så det sket sig totalt och vårt sista hopp låg i A som hyrde ut en lägenhet privat väldigt centralt. Huset lägenheten låg i var väl inte det fräschaste eller snyggaste man sett i sitt liv, men när vi kom in i lägenheten blev vi glatt överraskade! De hade precis målat om hela lägenheten och köket och badrummet var relativt fräscht. Ny badrumsmatta kommer in i veckan och en liten läcka i varmvattensberedaren ska fixas, sen är den så gott som ny! Den är även möblerad, vilket är en bonus för oss eftersom vi inte hade några möbler med oss. Så på fredag förmiddag blev vi med lägenhet och livet kändes genast lite lättare! Nu var det bara ett jobb som skulle fixas också, och det fick jag senare på eftermiddagen!

Nu sitter vi här i vår etta i centrala Bmouth och kollar på Supernatural. Jag är ledig från jobbet och börjar inte förrän halv tre imorn eftermiddag. Livet är bra nu. Bara alla räkningar som ska betalas hit och dit. Det är inte billigt att bo i England, men ok, det är ett val jag gjort själv. Slipper iallafall att ha ett distansförhållande!

Bilder har det tagits, men uppladningen är inte den snabbaste här, så hållt ut vänner!

Kommentarer
Postat av: strumpan

åhh så du e redan med jobb och lägenhet, du e dööktig :) hoppas ni har det jätte mys å ligger en massa ;) saknar dig men vi ses ju ehm typ snart i canaada:) massa kärlek å krams!

2010-09-13 @ 00:06:50
Postat av: carin

låter härligt vännen!! Grattis till lägenheten!!! Glad för din skull..

Etta i U.K eller distansförhållande.....det är ju ingen fråga om saken... Det får kosta lite till en börja, så är det alltid.. Ni fixar det! ;)

Stor kram till dig

2010-09-13 @ 18:25:56
Postat av: Takkahasi

Hej snuppå :) skönto höra att d fixa sig t slut.. ska bli kul o se bilder på ditt/ert nya place ;)

Hoppas allt känns bra, va d kul att träffa svärmor nu då hehe?

Saknar våra myskvällar redan, med vaniljte eller en påse götta ;)

Ha d bra så länge, love u baby <3

2010-09-15 @ 21:49:46
Postat av: SUS

Toppen att allt fixat sig för Er! Visste ju att Du skulle få det jobbet och är såååå glad!

POK

SUS

2010-09-15 @ 22:09:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0